Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Διαβούλευση για υποψήφιο Δήμαρχο Κοζάνης «κρύβει» η επίσκεψη Παπαμιμίκου;

– Θα στηρίξει η ΝΔ τον Μαλούτα;

(του Μιχάλη Αγραφιώτη)

Μπορεί σε πανελλαδικό επίπεδο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσουν στις υποψηφιότητες, έστω και με σιωπηλή στήριξη, όμως όπως φαίνεται ο Δήμος Κοζάνης αποτελεί το τελευταίο προπύργιο που ένα μέρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα συμφωνήσει την κοινή κάθοδο.

 

Η επίσκεψη Παπαμιμίκου θα συνδυαστεί με έρευνα για το κατάλληλο πρόσωπο που θα διεκδικήσει το Δήμο Κοζάνης εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο Λάζαρο Μαλούτα, αφού κορυφαία στελέχη του κόμματος επιμένουν και δεν δέχονται σε καμία περίπτωση να στηρίξουν τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Δήμαρχο.

Από την άλλη με αρκετά μεγάλη διστακτικότητα βλέπουν και στην Πλατεία Νίκης μια ενδεχόμενη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, γιατί θεωρούν ότι θα τους έβλαπτε. Και αν και προτάθηκε η Νέα Δημοκρατία να μην ανακατευτεί στο Δήμο Κοζάνης, δεν είναι λίγα τα στελέχη που θεωρούν ότι μια απουσία του κόμματος από τη διεκδίκηση του Δήμου θα έβλαπτε την εικόνα του. Αν και είναι κοινό μυστικό ότι οι Νεοδημοκράτες ανέκαθεν στήριζαν τα ψηφοδέλτια του Πάρι Κουκουλόπουλο και τον Λάζαρο Μαλούτα, που ήταν και ένας κύριος λόγος νίκης, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επιμένουν ότι πάση θυσία πρέπει να σχηματιστεί ψηφοδέλτιο, έστω και για την τιμή των όπλων.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα συναντηθεί με αρκετά άτομα που ενδείκνυνται ως διεκδικητές του Δήμου με αξιώσεις. Ο χρόνος για την διεκδίκηση του θώκου είναι ελάχιστος απέναντι σε μια Δημοτική αρχή με πολύχρονη θητεία και γνωστά πρόσωπα. Δύσκολη είναι και η κατάρτιση ψηφοδελτίου, την ώρα που οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται σε καμία περίπτωση να συμμετάσχουν στην διαδικασία. Από τη στιγμή που η Άννα Νανοπούλου πιθανώς να είναι υποψήφια σε επίπεδο Περιφέρειας, ο διάδοχός της πρέπει να οργανωθεί άρτια για να μπορέσει να συγκεντρώσει ένα  ικανοποιητικό ποσοστό.

Δεν είναι απίθανο ο Ανδρέας Παπαμιμίκος να εισηγηθεί να μην σχηματιστεί γαλάζιο ψηφοδέλτιο στο Δήμο Κοζάνης. Γιατί πολύ απλά η συσπείρωση απέναντι στις αντιμνημονιακές δυνάμεις πρέπει να γίνει με οποιοδήποτε κόστος. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει πιθανότητα επίσημης πολιτικής στήριξης του Λάζαρου Μαλούτα, όμως σιωπηλά αρκετοί ψηφοφόροι θα κατευθυνθούν προς τα εκεί, όπως άλλωστε έκαναν και τις προηγούμενες δεκαετίες.

Πάντως, μην εκπλαγείτε αν στο τέλος δείτε συμπόρευση και στο Δήμο Κοζάνης…

Δείτε ακόμα