Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Συνεχίστηκαν οι δράσεις για αυτήν την ξεχωριστή μέρα με δύο τμήματα της Α΄ και Β΄ τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών για να τιμήσουμε την παγκόσμια ημέρα βιβλίου στις 23 Απριλίου.
Η βροχερή ημέρα δεν πτόησε τους μικρούς μας φίλους και τις εκπαιδευτικούς Αθανασία Γκίνη και Μεταξία Φωτίου που τους συνόδευσαν και ήρθαν με πολύ κέφι και ζωντάνια να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.
Αρχικά καλωσορίσαμε τα παιδιά και αναφερθήκαμε για την ημέρα που έχει καθιερωθεί από την UNESCO προς τιμήν δύο μεγάλων δημιουργών της παγκόσμιας λογοτεχνίας του Άγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και του Ισπανού συγγραφέα του Δον Κιχώτη, Μιγκέλ Θερβάντες.
Ακολούθησε συζήτηση για την αξία και τα οφέλη του βιβλίου στην καθημερινότητα μας. Τα περισσότερα παιδιά δήλωσαν λάτρεις του βιβλίου και μας μίλησαν για τους αγαπημένους ήρωες των βιβλίων που έχουν διαβάσει. Επιπλέον, αναφέρθηκαν και σε λέξεις που τις σχετίζουν με το βιβλίο. Λέξεις όμορφες με δυνατά μηνύματα, όπως είναι η γνώση, η φαντασία, η ελευθερία, το ταξίδι, η φιλία, οι εμπειρίες κ.α.
Στη συνέχεια διαβάσαμε την ιστορία “Αν ήμουν βιβλίο” του Jose Jorse Letria. Περιηγηθήκαμε στις σελίδες του ταξιδέψαμε στις εικόνες που μας έδωσαν την ομορφιά τους και δροσιστήκαμε με τις ποιητικές λέξεις. Με προσήλωση άκουσαν την αφήγηση και είδαν την εικονογράφηση έως την τελευταία σελίδα.
Ο ήρωας που είναι ένα βιβλίο τους περιγράφει πως θα ήθελε να του φέρονται με απλό και κατανοητό τρόπο δίνοντάς τους τροφή για σκέψη και συναισθήματα. Κατάλαβαν τη δύναμη που έχουν τα βιβλία και μπορούν να αλλάξουν ακόμα και τη ζωή μας.
Οι εικόνες και το κείμενο ενέπνευσαν τα παιδιά και δημιούργησαν το δικό τους βιβλίο με μία απλή κόλα χαρτί. Ξεχωριστά βιβλιαράκια με όμορφες εικόνες και σκέψεις. Ένιωσαν τόσο χαρούμενα με τα δημιουργήματά τους, γιατί έγιναν εικονογράφοι και συγγραφείς. Μέσα από τα συγγράμματά τους φάνηκε η αγάπη τους για το βιβλίο και η όρεξη για την περιπέτεια της ανάγνωσης.
Μικροί μεγάλοι απολαύσαμε τη δράση και συμφωνήσαμε ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουν τα βιβλία θέση στη ζωή μας, να αφιερώνουμε έστω και λίγες στιγμές από την καθημερινότητά μας στην ανάγνωση ενός βιβλίου. Το βιβλίο είναι σύντροφος, που απλόχερα προσφέρει γνώση, παρηγοριά, ταξίδι, αναψυχή, ανάπαυλα, προβληματισμό, κινητοποιεί τη φαντασία και ανοίγει παράθυρα σε κόσμους και εποχές που δεν θα γνωρίσουμε ποτέ…
Υλοποίηση δράσης: Θεολογία Ταρλατζή, Ευαγγελία Καραμπερίδου, Χρήστος Λέτσιος.

Δείτε ακόμα