Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

¨Έφυγε¨ ο Αρχιτέκτονας Κώστας Βανιώτης

Στο διάβα της ζωής και σε στιγμές περισυλλογής και αποτίμησης του ρόλου στην κοινωνία που έχουμε παίξει όλοι μας κρίνεται κάθε μας βήμα και κάθε μας πράξη από τις απόλυτες μετρήσεις του αλάθητου κριτή.
Κάθομαι, σκέφτομαι, μετρώ και συλλογιέμαι, γιατί αυτό, γιατί εκείνο, τι έχω λαθεμένα επιλέξει, σε τι έχω φταίξει, ποιες οι μεγάλες μου ενοχές και παραλήψεις…..
Η απάντηση δεν είναι άμεση και εύκολα δεν μπορεί να δοθεί αν δεν εισέλθεις στις σκέψεις, στα συναισθήματα, στον χαρακτήρα και στον εσωτερικό κόσμο του κάθε ανθρώπου.
Έτσι, καταγράφονται άνθρωποι και άνθρωποι Κώστα, όπου άλλοι ταυτίστηκαν με τον πλουτισμό όπου σε όλη τους τη ζωή βάλανε σαν στόχο πώς να μαζέψουνε πιο πολλά και άλλοι είχανε την εσώψυχη ώθηση που από κατασκευής, όπως λέμε εμείς οι Μηχανικοί Κώστα, έρχεται κατάβαθα του είναι του ανθρώπου και χαρακτηρίζει την ύπαρξη και την προσωπικότητα του.
Τέλη της δεκαετίας του 1970 και σαν νέος Μηχανικός Κώστα έκανες την εμφάνιση σου στα τεχνικά δρώμενα του Νομού και όχι μόνο. Από τα πρώτα σου βήματα φάνηκε πως δεν ήσουν ο σκληρός επαγγελματίας που στην πιο εύφορη επαγγελματικά εποχή για την δουλειά μας θα μπορούσες να αξιοποιήσεις την ευνοϊκή συγκυρία και να είσαι σήμερα μεγάλος και τρανός εργολάβος με αμέτρητα ακίνητα και καταθέσεις. Και όταν το 1977 ως υποψήφιος Βουλευτής επέλεξες ένα μικρό κόμμα φάνηκε καθαρά πως ο χαρακτήρας σου, η προσωπικότητα και ο εσωτερικός σου κόσμος είχε άλλες ποιοτικές πυξίδες για το ποια πορεία είχες επιλέξει στην ζωή.
Δεν επέλεξες Κώστα ένα από τα μεγάλα κόμματα για να κερδίσεις έναν μεγάλο θεσμικό ρολό για τον οποίο και τα προσόντα και τις ικανότητες διέθετες. Μέσα σου φτερούγιζε ένας άλλος κόσμος, μια άλλη ανώτερη ποιότητα λογικής που λίγοι μπορούν να εκτιμήσουν. Μέσα σου Κώστα κατεύθυνε κάθε σου επιλογή ένας ανώτερος κόσμος, ο κόσμος της καθαρότητας των πράξεων, της φιλίας των συνανθρώπων ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, της έντιμης στάσης ως απαράβατος κανόνας ηθικής για κάθε σου βήμα, η γλυκύτητα και η πραότητα ενός χαρακτήρα όπου δεν μπορούσες να διακρίνει κανείς το ελάχιστο ίχνος αρνητικής συμπεριφοράς πρακτικής.
Η παρέα και η φιλία, οι κοινωνικές σχέσεις χωρίς υστερόβουλα, η παρουσία σου παντού εδώ στην μικρή μας κοινωνία χωρίς ιδιοτέλειες, οι πρωτοβουλίες ενός αδαμάντινου χαρακτήρα χωρίς να επενδύει για μελλοντικούς στόχους μετρήθηκαν σαν τα πιο ανεκτίμητα προτερήματα ενός ανώτερου κοινωνικά χαρακτήρα.
Δεν μπήκες δυναμικά Κώστα στην καλύτερη επαγγελματική εποχή και να στήσεις ένα σχέδιο δράσης με πρωταγωνιστή τον εαυτό σου σαν αυτοσκοπό για την οικονομική και πολιτική σου ανέλιξη.
Εσύ αγκάλιασες όλον τον κόσμο, χαιρόσουν σαν μικρό παιδί με τις παρέες και τις ζεστές σχέσεις που σταθερά κράτησες με τους παιδικούς σου φίλους και που τις επέκτεινες αγκαλιάζοντας όλους τους συμπολίτες μας, όπου όλος ο κόσμος σε αγάπησε και δεν μπορεί να βρει κάτι να σου αποδώσει την ελάχιστη σκιά.
Ανέβηκες έτσι, Κώστα πολύ πιο ψηλά, στην συνείδηση μας στην καρδιά μας σαν ένα ανώτερο ποιοτικά άτομο που κάθε του σκέψη ήταν το γενικό καλό, όπου κάθε σου ενέργεια ήταν το συμφέρον του κόσμου, καλόκαρδος και φιλικός προς όλους Κώστα , ανθρώπινος, ταπεινός και λιτός με απαράμιλλο ήθος και απόλυτα έντιμη συμπεριφορά, το υπόδειγμα ενός ανώτερου πολίτη.
Έτσι, Κώστα σήμερα, στον μεγάλο αποχαιρετισμό η αγαπημένη σου σύζυγος Μιράντα και οι λατρευτές σου κόρες Μαρία και Δέσποινα μπορούν να νιώθουν πως ταυτίστηκαν στην ζωή με έναν άνθρωπο που η Γρεβενιώτικη κοινωνία τον κατέταξε πολύ ψηλά και θα νιώθουν περήφανες για αυτό.
Αποχαιρετούμε, σήμερα, τον Αρχιτέκτονα, τον Αντισδήμαρχο, τον Ειδικό Σύμβουλο της Περιφέρειας, τον φίλο και τον συνάδελφο, τον άνθρωπο Κώστα όλη η κοινωνία των Γρεβενών που τον έβαλε στην καρδιά της και που με πόνο του λέει το στερνό αντίο από τη ζωή.
Εκ’ μέρους όλων των συναδέλφων σου ευχόμαστε Καλό Παράδεισο αγαπημένε μας Κώστα.

Μετά τιμής
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός