Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ευχάριστα Νέα για οσους Τρέμουν την Βελόνα. Νέο Ενδορινικό Εμβόλιο κατά του Κορονοιού

 

Σε πρόσφατο άρθρο μου έκανα αναφορά για οκτώ εμβόλια κατά του κορονοιού που ειναι ήδει σε διαθεσιμότητα. Μερικά όπως τα εμβόλια της Pfizer και το Moderna απαιτούν 2 δόσεις ενώ άλλα όπως της Johnson & Johnson απαιτούν μόνο μία. Ολα τα εμβόλια χρησιμοποιούν την ίδια μέθοδο και δίνονται με βελόνισμα στο μπράτσο.

 

Ομως τώρα έχομε ακόμη ένα νέο εμβόλιο υπο δοκιμή   που δεν απαιτεί βελόνα αλλά δίνεται ενδορινικά σαν σπρέι.

 

Οπως δείχνουν νέες έρευνες, το ρινικό σπρέι εμβόλιο που θα μπορεί ο καθένας να το αγοράζει χωρίς συνταγή στα φαρμακεία, είναι αποτελεσματικό με ένα ψεκασμό στη σημαντική μείωση και σχεδόν εξάλειψη του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί τον καρονοιό. Σύμφωνα με τις έρευνες, το ενδορινικό εμβόλιο θα είναι πιο αποτελεσματικό από τις ενέσεις γιατι θα δίνεται με σπρέι στην μύτη όπου ειναι το μέρος όπου ο κορονοιός εισβάλλει για πρώτη φορά στο σώμα. Με αυτόν τον τρόπο το ενδορινικό εμβόλιο θα μπορούσε να δημιουργήσει μια επιπλέον γραμμή άμυνας, καθώς θα ωθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει αντισώματα που εμποδίζουν τη μόλυνση τοπικά στους βλεννογόνους της μύτης και του λαιμού.

 

Ηδει 2-3 φαρκακευτικές εταιρίες στις ΗΠΑ και την Αγγλία άρχισαν να παράγουν τα νέα σπρέι εμβόλια και ηδει κάνουν δοκιμές σέ άτομα. Οι εταιρείες ελπίζουν τα νέα εμβόλια να είναι διαθέσιμα στην αγορά μέχρι τέλος του χρόνου ή αρχάς το 2022.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εταιρειών που τα παράγουν, η ενδορινική εμβόλιο έχει πολλά πλεονεκτήματα. Εχει χαμηλό κόστος και ευκολία για προσωπική διαχείριση. Επίσης, η αποθήκευση σε θερμοκρασία δωματίου με μεγάλη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τα εμβόλια (αποθήκευση κάτω από το μηδέν) θα απλοποιήσει τη διανομή και θα επεκτείνει την πρόσβαση σε περισσότερα άτομα.

Το ρινικό σπρέι εμβόλιο για τον κορονοιό, θα μπορούσε επίσης να προσφέρει μια εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους για τον αναπτυσσόμενο κόσμο, επειδή θα μπορούσε να παραχθεί χρησιμοποιώντας υπάρχουσες παγκόσμιες υποδομές για εμβόλια εποχικής γρίπης.

Αν όχι τίποτε άλλο, σύμφωνα με τους ερευνητές, το νέο σπρέι εμβόλιο αποτελεί ευχάριστα νέα ειδικά για όσους τρέμουν τις βελόνες ή έχουν διαταραχές πήξης του αίματος. 

 

stergioulas nikolaos 

Δρ. Νικόλαος Α. Στεργιούλας

Διεθνής οικονομολόγος. Έχει διετελέσει σύμβουλος σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Στο παρελθόν εχει εργασθεί στο Αμερικανικό Κονγκρέσσο και διετέλεσε ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Δείτε ακόμα