Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Υποστήριξη στο 6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους Συγγενείς τους. (video)

Το Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους Συγγενείς τους (ΔΙΣΜΑΣ) είναι το σημαντικότερο γεγονός ανάμεσα στους ειδικούς επιστήμονες στον τομέα όλων των προβοσκιδωτών (μαστόδοντες, στεγόδοντες, μαμούθ, ελέφαντες κ.λπ.), με τη συμμετοχή των κορυφαίων παλαιοντολόγων, βιολόγων και γενετιστών από όλο τον κόσμο. Στα συνέδρια αυτά οι επιστήμονες ανταμώνουν για να μοιραστούν γνώσεις και πληροφορίες και να αναπτύξουν…

νέες ιδέες για την καλύτερη γνώση, τόσο πάνω στα εξαφανισθέντα προβοσκιδωτά, όσο και στους σημερινούς ελέφαντες.

 

Το πρώτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη (Ρωσία), ακολούθησαν στο Ρότερνταμ (Ολλανδία), Ντόσον Σίτι, Klondyke (Καναδάς), Jakutsk, Jakutia (Ρωσία), Ρώμη (Ιταλία), Hot Springs, Νότια Ντακότα (ΗΠΑ) και Le Puy-en-Velay (Γαλλία). Εκτός από τα επιστημονικά αποτελέσματα, η έλευση 160 και πλέον επιστημόνων οδήγησε σε αξιοσημείωτη τουριστική ανάπτυξη των διαφόρων περιοχών.

 

{youtube}caDUsZHehyY|600|380{/youtube}

 

Η πραγματοποίηση ενός τέτοιου συνεδρίου στη χώρα μας, το Μάϊο 2014, όπου πάνω από 150 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο (Αυστραλία, Ιαπωνία, Κίνα, Σιβηρία, Μεξικό, Αφρικά, ΗΠΑ, Ευρώπη κ.λπ.) θα παραβρεθούν για μια εβδομάδα στη Δ. Μακεδονία, θα αποτελέσει τον καλύτερο τρόπο θετικής διαφήμισης της Ελλάδας, της φιλοξενίας των Ελλήνων, της άψογης οργάνωσης λόγω εμπειρίας, και φυσικά του μοναδικού φυσικού κάλλους της Β. Ελλάδας. Αλλά πάνω από όλα, οι επιστήμονες θα αντικρύσουν για πρώτη φορά τον περίφημο μαστόδοντα της Μηλιάς με τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες στον κόσμο (5.02μ.) που καταχωρήθηκαν στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες 2011 και τον Στεγόδοντα (προβοσκιδωτό) της Σιάτιστας. Παράλληλα ένα τέτοιο συνέδριο θα έχει άμεσα κοινωνικά οφέλη για τους πολίτες με διαδραστικά γεγονότα, που αφορούν κυρίως τα παιδιά (παιχνίδια με ζωγραφιές ελεφάντων, ανασκαφές απολιθωμάτων, κατασκευές μαμούθ από πηλό, παραμύθια κ.α.). Τέλος θα προσφέρει οικονομικά οφέλη για τον τόπο, μέσω των μετακινήσεων, διαμονής, σίτισης και αγοράς αναμνηστικών και τοπικών προϊόντων.

 

Το Συνέδριο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την τοπική κοινωνία να δραστηριοποιηθεί και να προωθήσει τα διάφορα τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες στους Συμμετέχοντες. Μέσα από το δίκτυο του Συνεδρίου αυτού, η απήχηση των προϊόντων μπορεί να φτάσει σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Ενδεικτικά, και για την καλύτερη προετοιμασία, σας αναφέρουμε τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε:

 

–   Απευθείας οικονομική ενίσχυση μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

–   Προσφορά διαφόρων αντικειμένων ή υπηρεσιών σχετικών με το Συνέδριο, τα οποία θα δοθούν στο συνέδριο.

–   Προσφορά προϊόντων ή υπηρεσιών στους συμμετέχοντες με τη μορφή προσφοράς ή έκπτωσης.

 

Το όνομα του χορηγού θα αναγραφεί στην ιστοσελίδα και στα έντυπα του συνεδρίου, ενώ θα δοθεί στους συμμετέχοντες χάρτης της πόλης όπου θα σημειώνονται τα διάφορα καταστήματα και οι αντίστοιχες προσφορές.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 6ου ΔΙΣΜΑΣ

Τμήμα Γεωλογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο 54 124 Θεσσαλονίκη, lilits@geo.auth.gr,

Τηλ. 2310 998517, Κιν. 6977253836

 

Eυαγγελία ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Γεωλόγος-Βιολόγος-

 Δρ. Παλαιοντολογίας