Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η μεγαλύτερη ευεργετική ιδιότητα που κρύβει το μαύρο τσάι.

Ορισμένοι το αποφεύγουμε, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, διότι προκαλεί αϋπνία, ωστόσο μία ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι μπορούμε άφοβα να αυξήσουμε την ημερήσια ποσότητα κατανάλωσης μαύρου τσαγιού στις πέντε κούπες ημερησίως.

Τα οφέλη του μαύρου τσαγιού για την υγείας μας είναι πολλά, εξηγεί η επιστημονική ομάδα, εστιάζοντας στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη.

Το Ιατρικό Συμβούλιο της Ολλανδίας, μία ανεξάρτητη ιατρική επιτροπή που συμβουλεύει το εθνικό κοινοβούλιο, υποστηρίζει ότι πέντε κούπες μαύρο τσάι την ημέρα, μόνο όφελος έχουν να προσφέρουν στην υγεία μας. Αυτή η ιδιότητα δεν αφορά το πράσινο, ή το τσάι με γεύσεις φρούτων.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στα ολλανδικά σχολεία, στα παιδιά σερβίρεται τσάι αντί για γάλα ή φυσικό χυμό.

«Έπειτα από έρευνα δέκα ετών, φθάσαμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η κατανάλωση τριών έως πέντε ροφημάτων μαύρου τσαγιού την ημέρα, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη, εγκεφαλικών επεισοδίων ενώ διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την αρτηριακή πίεση», υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ιατρικού Συμβουλίου, Έρτ Σκότεν.

Δεδομένου μάλιστα, ότι οι πωλήσεις τσαγιού στην Ε.Ε σημείωσαν πτώση το 2014, η είδηση θα πριμοδοτήσει το μάρκετινγκ των εταιριών πώλησης τσαγιού.