Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Καπνίζεις; Μάθε τι πρέπει να τρως για να καθαρίζεις τους πνεύμονές σου!

Ξέρουμε πολύ καλά το ψάρι κάνει καλό στα μάτια μας και ότι το ελαιόλαδο κάνει καλό στην καρδιά μας. Λίγοι όμως γνωρίζουν ποιες είναι οι τροφές που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των πνευμόνων…

Νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Θωρακικής Εταιρείας δείχνει ότι ορισμένες τροφές έχουν τη δυνατότητα να προστατεύσουν τα πνευμόνια μας.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν το γκρέιπφρουτ, η μπανάνα, το ψάρι και το τυρί.

Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερα από 2.000 άτομα – σε Αμερική και Ευρώπη – που πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD).

Οι ασθενείς που κατανάλωναν τις παραπάνω τροφές παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στην πνευμονική λειτουργία, τη γενικότερη φυσική κατάσταση και την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, βασικό δείκτη για την αξιολόγηση της φλεγμονής στο σώμα.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η διατροφή μας είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες για την υγείας μας αλλά το σημαντικότερο είναι ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας.

Κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές στις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες δε θα προστατευθούμε μόνο από την καρδιοπάθεια, την παχυσαρκία και το διαβήτη, αλλά μπορούμε να ωφελήσουμε και μερικά από τα «παραμελημένα» όργανα του σώματός μας, όπως τα πνευμόνια μας.

Δείτε ακόμα