Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας και απάντηση του Πυρσού στον Καμπανιακό.

Από την διοίκηση του ΦΑΣ ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση καθώς και την απάντηση στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας του σωματείου «ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ σχετικά με όσα συνέβησαν ή διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατιάτικου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο ΔΑΚ Γρεβενών.

Τα όσα συνέβησαν ή διαδραματίστηκαν στον Σαββατιάτικο αγώνα (1-3-2014) μεταξύ…

του σωματείου μας και του Καμπανιακού προκάλεσαν την έκρηξη αρνητικών συναισθημάτων, όπως:

 

–        Θλίψης

–        Οργής

–        Αγανάκτησης

–        Θυμηδίας

–        Αποτροπιασμού

Πάγια φιλοσοφία της διοίκησης του Πυρσού Γρεβενών ήταν και είναι η απουσία κάθε υποψίας ενασχόλησης με τις διαιτητικές αποφάσεις και τούτο μπορεί ο οιασδήποτε να διαπιστώσει εύκολα αφού μέχρι σήμερα ουδέποτε εκδώσαμε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για διαιτητικά λάθη, ακόμη κι όταν πιστέψαμε ότι αδικηθήκαμε.

Τα γεγονότα του Σαββάτου όμως δεν μας αφήνουν αδιάφορους διότι διακυβεύεται η τεράστια προσπάθειά μας ώστε το σωματείο μας να εκπροσωπεί έναν ολόκληρο νομό στα εθνικά πρωταθλήματα.

Η διαμαρτυρία μας κυρίως αποσκοπεί στο να καταδείξει τη σύμπτωση στους δύο αγώνες με το σωματείο της Θεσσαλονίκης. Και στη Χαλάστρα και στα Γρεβενά θεωρούμε ότι αδικηθήκαμε κατάφωρα και επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση.

Η έγγραφη διαμαρτυρία περικλείει πολλές ερμηνείες όπως:

 • Προσπάθεια της διοίκησης να ρίξει στάχτη στα μάτια των φιλάθλων για το αποτέλεσμα.
 • Φωνάζουμε κυρίως για εσωτερική κατανάλωση.
 • Η θέση μας εν προκειμένω είναι σαφής. Η διαμαρτυρία σκοπό έχει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι είμαστε εδώ, παρόντες, προασπιζόμενοι τα συμφέροντα του σωματείου μας απέναντι σ’ αυτούς που επιβουλεύονται την προσπάθειά μας.

Ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι έχουμε ακτύπητη ομάδα. Έχουμε όμως μια ομάδα ισουψή και ισοβαρή με τους αντιπάλους μας, η οποία κάθε Κυριακή μάχεται για την παραμονή της. Κι αυτό το δικαίωμά μας ουδείς μπορεί να μας το στερήσει ή υπονομεύσει.

            Η διοίκησή μας νοιώθει την ανάγκη να τονίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι ανταποκρίνεται πλήρως στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους τρίτους, θεωρώντας ότι επενδύει στο χώρο του ποδοσφαίρου με μεθόδους και πρακτικές που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει. Το σωματείο μας διακρίνεται κυρίως για την οικονομική του υγεία και την αλληλεγγύη και βοήθεια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας. Ουδείς μπορεί να μας προσάψει την κατηγορία της διαπλοκής, της υπονόμευσης των θεσμών, της εξάρτησης.

Επί του πρακτέου θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φιλάθλους των Γρεβενών ότι θα προσφύγουμε στα αρμόδια διαιτητικά όργανα της ΕΠΟ προκειμένου να ζητήσουμε ισονομία, ισοπολιτεία και αμεροληψία.

            Εν κατακλείδι αυτό που μπορούμε να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι ο «Καρνάβαλος» έκανε την εμφάνισή του στην πόλη των Γρεβενών μία ημέρα νωρίτερα του αναμενόμενου.

            Ακούει κανείς;

            Η διοίκηση της ομάδας μας τέλος θέλει να ευχαριστήσει

 • Τους φιλάθλους μας για την αφοσίωση και τη μοναδικότητά τους.
 • Τους ποδοσφαιριστές μας για την αγωνιστική τους διάθεση, παρά το γεγονός ότι η ομάδα έμεινε γρήγορα με δέκα παίκτες εντός αγωνιστικούς χώρου.
 • Το ένστολο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών για την προσπάθειά τους ώστε να διεξαχθεί ένας αγώνας μέσα σε αθλητικά πλαίσια.

Καλούμε και προσκαλούμε τους φιλάθλους του Νομού μας να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα μας και όλοι μας να δώσουμε τον αγώνα για τη δικαίωση των προσπαθειών μας. 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Γρεβενά, 5 Μαρτίου 2014

 

            Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του σωματείου «ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ» σχετικά με όσα συνέβησαν ή διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατιάτικου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Η διοίκηση του σωματείου μας, μετά την καταγγελία αυτή θα ήθελε να τονίσει τα κατωτέρω:

 1. Η καταγγελία περί «Χιτλερικής» προπαγάνδας επιστρέφεται στον συντάκτη της ανακοίνωσης αφού προφανώς ο ίδιος θα έχει εντρυφήσει ή μυηθεί στην απεχθέστερη των ιδεολογιών. Αντίθετα η διοίκηση του σωματείου μας τιμά την ελευθεροτυπία, την ελευθερογνωμία και την κριτική απ’ όπου κι αν προέρχεται. 
 2. Η παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης που βρέθηκε στο ΔΑΚ Γρεβενών οφείλεται στο έγγραφο των καταγγελλόντων. Και η προστασία των φιλοξενουμένων αν μη τι άλλο υπήρξε υποδειγματική, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος των φιλοξενουμένων.
 3. Στο ΔΑΚ Γρεβενών οι φίλαθλοι των φιλοξενουμένων εξέφρασαν την υποστήριξή τους με κάθε τρόπο και μάλιστα χωρίς οιαδήποτε φίμωση ή παρέμβαση.
 4. Ο ποδοσφαιριστής Κουντουράς εισήλθε κανονικά στο Β΄ ημίχρονο στον                 αγωνιστικό χώρο, έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, αγνοώντας ότι αποβλήθηκε. Μάλιστα αρνείτο πεισματικά να εξέλθει από τον πάγκο της ομάδας του παρά τις συστάσεις του άρχοντα του αγώνα. Ξαφνικά αφ’ ης στιγμής εισήλθε στα αποδυτήρια έπαθε έναν κάποιον «ντουβρουτζά» και κάλεσε το ασθενοφόρο για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνον. 
 5. Ο καταγγέλων προφανώς παραβλέπει ή λησμονεί επιδεικτικά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα του α΄ γύρου. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχουν γνώσιν οι φύλακες αφού αδιάψευστος μάρτυρας είναι το video που καταγράφει πλήρως τα όσα συνέβησαν. Τότε όμως δεν είδαμε κάποια ενόχληση, κάποια ευαισθησία από τους γηπεδούχους. Αίφνης η χειροδικία, ο προπιλακισμός, ο υποβιβασμός της ατομικής αξιοπρέπειας μετεβλήθη σε «φραστικό» επεισόδιο.
 6. Ο Πρόεδρος του Καμπανιακού στο ημίχρονο εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, ομίλησε και συνομίλησε με τους παράγοντες της ομάδας μας χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.
 7. Με τη λήξη του αγώνα και ο Αρχηγός των φιλοξενούμενων αλλά και ο Πρόεδρός τους εισήλθαν στα αποδυτήρια των διαιτητών, συνομίλησαν και αποχώρησαν μαζί με την αποστολή της ομάδας του ευτυχισμένοι. Τα σπασμένα τζάμια αλήθεια πού τα είδαν; Εκτός κι αν διαθέτουν καλπάζουσα φαντασία.
 8. Κατά την αποχώρηση της αποστολής μάλιστα οι ποδοσφαιριστές φώναζαν ομαδικά το σύνθημα «Καμπανιακός».
 9. Αλήθεια κε συντάκτα της διαμαρτυρίας τα διαιτητικά όργια σε βάρος του σωματείου μας τα είδατε; Η γρήγορη αποβολή ποδοσφαιριστή μας, ο μη καταλογισμός της εσχάτης των ποινών, τα οφθαλμοφανέστατα οφσάιτ υπέρ του σωματείου σας, η μη αποβολή ποδοσφαιριστή σας τα βίωσαν όλοι, πλην υμών.
 10. Κύριε συντάκτα κατανοούμε το απύθμενο θράσος της καταγγελίας σας επειδή επιδιώκετε να προκαλέσετε σύγχυση  στον κοινή γνώμη, καταπαντώντας κάθε έννοια περί δικαίου αισθήματος. Και θύτες λοιπόν και θύματα. Είστε προφανώς οπαδός της παροιμίας με το γάτο. «Γάτος ……., γάτος σκούζει».

 

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

1

Ο σεβάσμιος Πρόεδρος του Καμπανιακού αναζητούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τον «ρουφιάνο» του. Τον ψάχνει ακόμη;

 

2

Και φυσικά το σωματείο μας ήταν και είναι εναντίον της βίας στα γήπεδα. Ένα μεμονωμένο όμως γεγονός δεν πρέπεο να μεγαλοποιείται με αντιδεοντολογικό τρόπο.