Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΔΕΣΚΑΤΗ: Τίμησαν τον Κώστα Κολομητρούση (VIDEO)

Ποδοσφαιρική γιορτή αναμνήσεων και συγκίνησης χθες το βράδυ στη Δεσκάτη Γρεβενών, όπου οι παλαίμαχοι του Καμβουνιακού έδωσαν φιλικό αγώνα με παλαιμάχους του Απόλλωνα Λάρισας και της ΑΕΛ.
Οι εκδηλώσεις είχαν διπλό σκοπό: αφενός έγιναν στη μνήμη τριών παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Καμβουνιακού που απεβίωσαν πριν από λίγο καιρό (ο πρώην νομάρχης Γρεβενών και πρώην δήμαρχος Δεσκάτης, Αντώνης Πέτσας, όπως και οι Θύμιος Κόγιος, Γιάννης Ζιανός) και αφετέρου για να τιμηθεί μια παλιά δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Κώστας Κολομητρούσης, με θητεία επί χρόνια στη Λάρισα και στην εθνική Ελλάδος. Με πολύ κέφι και σε άψογο κλίμα έγινε ο αγώνας, όπου όλοι οι βετεράνοι έδειξαν πως θυμούνται… πολύ καλά την τέχνη τους, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και γκολ. Διαιτητής της αναμέτρησης ο Κώστας Τσιούκας.

ΠΑΛ. ΔΕΣΚΑΤΗΣ: Μπαράκας, Τσιλινίκος, Κίτσιος, Λιούρας, Φάγιας, Μαυροδήμος, Κωστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Τύμπας, Κορδίλας, Βαγενάς. Έπαιξαν και οι Σταϊνός, Κολονίτσιος, Μιχίδης, Ζιάρας, Μαλλιώρας, Γκαλογιάννης, Ράντζας, Πιτσιδήμος, Σαραβάκος, Τσιγάρας, Σπανός.

ΠΑΛ. ΑΠΟΛΛ. ΛΑΡΙΣΑΣ: Κούτσικος, Ντελόπουλος, Γκουσγκούνης, Κακαγιάννης, Μάγγος, Κόγιος, Μπεριτζάς, Φούντας, Γ. Πλίτσης, Τσαπατώρης, Βεργής. Έπαιξαν και οι Φ. Πλίτσης, Μπρότσης, Μπακαρός, Κολομητρούσης, Τζελής, Καραϊσκος.

 

Γκολ και θέαμα σε άριστο κλίμα
Τελικό σκορ 3-4, νικητής όμως ήταν το ποδόσφαιρο που έδειξε ξανά πως μπορεί να αποτελεί παράγοντα που φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Αρκετές εναλλαγές είχε το σκορ, αφού όλοι όσοι αγωνίστηκαν, χάρηκαν πρώτιστα την μπάλα. Από δύο γκολ για κάθε ομάδα σημείωσαν Σαραβάκος, Φούντας, αναλυτικά οι σκόρερ: 48΄, 78΄ Σαραβάκος, 57΄ Λαμπρόπουλος / 17΄, 80΄ Φούντας, 67΄ Μπεριτζάς, 70΄ Φ. Πλίτσης. Στο 68΄ ο Τσαπατώρης εκτέλεσε πέναλτι άουτ.
Μιλώντας για το πρωτάθλημα στην ΕΠΣ Γρεβενών, ο Δημήτρης Κορδίλας, παραδέχθηκε: «Ήταν υποβαθμισμένο, με συμμετοχή πολύ λίγων ομάδων κι αυτό δυστυχώς φάνηκε έπειτα, με τον Πυρσό που συμμετείχε στα μπαράζ. Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται αναδιάρθρωση και στο ποδόσφαιρο, όπως και στη δημόσια διοίκηση με τη δημιουργία των περιφερειών. Δεν είναι δυνατόν να διεξάγεται πρωτάθλημα χωρίς προβιβασμό και υποβιβασμό, χωρίς στόχο. Αυτό αντανακλά αρνητικά στα ίδια τα παιδιά και στις ομάδες».

Φιλικό στη μνήμη του Μοράλες
Ο Δημήτρης Κορδίλας έκανε γνωστό πως σύντομα θα ιδρυθεί επίσημα σύλλογος παλαιμάχων με καταστατικό. Στις προθέσεις είναι η διεξαγωγή φιλικών αγώνων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, μάλιστα συμφώνησαν για διεξαγωγή αγώνα τον Σεπτέμβριο στη μνήμη του Οράσιο Μοράλες. Θα παίξουν παλαίμαχοι της Δεσκάτης και της Λάρισας. Σημαντικό ρόλο στις πρωτοβουλίες αυτές, εκτός από τον Κορδίλα, παίζει και ο πρόεδρος των παλαιμάχων Καμβουνιακού, Χρήστος Κολονίτσος.
Συγκινημένος ο Κολομητρούσης
Ο Κώστας Κολομητρούσης, που από τη μεριά του πατέρα του κατάγεται από τη Δεσκάτη, πρώην διεθνής και παίκτης της Λάρισας και του Άρη, συγκινημένος ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Δεσκάτης και τον Δημήτρη Κορδίλα για την άψογη φιλοξενία, αλλά και τη βράβευση που του έκαναν. Τόνισε πως ήταν ευχάριστες στιγμές για όλους και ο ίδιος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά αρκετούς παλιούς παίκτες.

«Δεν ξεγράφεται η ιστορία»
Ο δήμαρχος Δεσκάτης και πρώην παίκτης του συλλόγου, Δημήτρης Κορδίλας, μίλησε για τον Καμβουνιακό: «Πρέπει ορισμένοι να καταλάβουν ότι ο Καμβουνιακός δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Δύο χρόνια υπήρχε η δικαιολογία του κορωνοϊού, όμως φέτος η ομάδα πάλι δεν κατέβηκε να αγωνιστεί. Τους φώναξα 2 φορές στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να εμφανιστούν. Πρέπει να γίνουν αρχαιρεσίες. Ο Καμβουνιακός έχει πολύ μεγάλη ιστορία, αν δεν θέλουν από μόνοι τους, θα αναγκαστούμε να κινήσουμε τις διαδικασίες. Δεν γίνεται η ομάδα να μην συμμετάσχει ξανά, δεν μπορούν να ξεγράψουν την ιστορία» Ρεπορτάζ Κώστας Μάρκου, στην Φώτο κάτω δεξιά Γιώργος Πλιτσης, αγωνίστηκε,Α Ε Λ, Ολυμπιακό, Ηρακλή..

Δείτε ακόμα