Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΕΠΣ Γρεβενών – Κουπτσίδης: Να ψηφιστεί πρώτα ο νόμος Αυγενάκη και μετά η ολιστική της UEFA!

ΕΠΣ Γρεβενών: Για μια φορά ακόμη ο Δημοσθένης Κουπτσίδης, δεν δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομά τους.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών και μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ, στην πρόσφατη ΕΕ της Ποδοσφαιρικής μας Ομοσπονδίας και λίγες μέρες πριν την έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, όπου θα αποφασιστεί η ολιστική της UEFA, έδειξε – απέδειξε, πως δίκαια συγκαταλέγεται σε εκείνους τους παράγοντες που αν έχει κάτι να πει , θα το πει δημόσια χωρίς να στοιχηθεί πίσω από κανέναν.

Όντας στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, φανερά και ξεκάθαρα τάχθηκε απέναντι στις επιλογές Αυγενάκη και τον κατηγόρησε για την εν γένει στάση, που τηρεί απέναντι στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο ειδικότερα.

Μεγάλη αξία έχει η τοποθέτησή του, στην ΕΕ της ΕΠΟ, όπου μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Σας ευχαριστώ. Κύριε πρόεδρε, αγαπητό προεδρείο, εκλεκτοί προσκεκλημένοι της FIFA και της UEFA θα είμαι σύντομος. Θα μου επιτρέψετε όμως να κάνω μία μικρή αναφορά στα τεκταινόμενα. Ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής δε θα μπω στο θέμα του απολογισμού. Εξάλλου όλοι οι προλαλήσαντες τα έχουν πει και τα έχουν εκφράσει και τα έχουμε ζήσει όλοι και είναι ζητήματα τα οποία λύνονται μέσα από τις διαρκείς επιτροπές της ΕΠΟ -και αναφέρομαι στον κύριο Καρρά σε αυτά τα οποία είπε.

Οι διαρκείς επιτροπές συνεδριάζουν, οι διαρκείς επιτροπές παράγουν έργο και μπορείτε όλα αυτά τα ζητήματα και τα αιτήματα να τα λύνετε μέσω των επιτροπών και βεβαίως δεν είναι θέματα που μπορεί να τα επιλύσει η γενική συνέλευση. Βεβαίως καλώς θέτετε αυτόν τον προβληματισμό αλλά υπάρχουν τα αρμόδια όργανα, τα συντεταγμένα όργανα μες στην ΕΠΟ, μες στην ομοσπονδία που μπορούν να τα επιλύσουν. Θα ήθελα να πω κάτι συγκεκριμένο και έχει να κάνει με την ολιστική μελέτη, έχει να κάνει με αυτό που προετοιμάζεται για την επόμενη έκτακτη γενική συνέλευση και είναι συγκεκριμένο. Τότε δε θα μπορούμε να προλάβουμε τίποτα. Από αυτά τα οποία γίνονται σήμερα και τα οποία θα ήθελα να σας παρακαλέσω.

Εκφράζω προσωπική άποψη. Δεν είναι η άποψη της εκτελεστικής, είναι η προσωπική μου άποψη. Αλλά είναι άποψη που έχω διαμορφώσει μιλώντας με Ενώσεις ανά την Ελλάδα αλλά και με ΠΑΕ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και πραγματικά βέβαια δε μπορώ να τους το εκφράσω σε καμία περίπτωση, αλλά μπορώ να εκφράσω τους προβληματισμούς που υπάρχουν στην κοινωνία. Ζούμε ένα πρωτόγνωρο γεγονός στη χώρα μας. Έχουμε λοιπόν μία Ομοσπονδία την ποδοσφαιρική η οποία υπάγεται στη FIFA και στην UEFA. Είμαστε μέλη σας και έχουμε μία πολιτεία, έχουμε έναν υφυπουργό αθλητισμού που κάνει κάτι πρωτοφανές: παρεμβαίνει σε όλα. Φέρνει τροπολογίες με ρυθμούς απίστευτους.

Κάθε εβδομάδα κάτι -δε θα πω φωτογραφίζει που είπε ο φίλος μου ο Νίκος- αλλά κάτι θέλει να παρέμβει και κάτι θέλει να αλλάξει. Έχει κάνει ένα μητρώο. Σωστό. Και εμείς λέμε να υπάρχει το μητρώο. Δε μπορεί όμως το μητρώο να έχει να κάνει με την ύπαρξη των μελών της Ομοσπονδίας. Του χρόνου θα έχουμε τουλάχιστον το ένα τρίτο των Σωματείων των ερασιτεχνικών, θα τα έχουμε εκτός Ομοσπονδίας με αυτό το μητρώο. Έχει καταφέρει κάτι απίστευτο. Άλλο να επιχορηγήσεις. Αυτός που θα μπει στο μητρώο να τον επιχορηγήσεις, να του δώσεις αυτά τα 2.500€ που λέει. Και άλλο να του απαγορεύεις να είναι μέλος της Ομοσπονδίας, να του απαγορεύεις με νόμο να χρησιμοποιεί τα γήπεδα.

Τα γήπεδα τα δημοτικά γιατί ανήκουν στους δήμους. Και τα περισσότερα γήπεδα στην περιφέρεια και στην επαρχία -στην Ελλάδα, δεν ξέρω τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη- έχουν κατασκευαστεί με δικά τους έξοδα. Επειδή διετέλεσα και δήμαρχος και νομάρχης, στην αυτοδιοίκηση τα περισσότερα από αυτά τα γήπεδα γίνονται με δικά τους έξοδα. Οι παράγοντες των ομάδων, οι χωριανοί, τα παιδιά της ομάδας με εθελοντική εργασία, με προσφορά, με χορηγίες έχουν κατασκευάσει αυτά τα γήπεδα. Και έρχεται σήμερα ο υφυπουργός, νομοθετεί και δεν παίρνει θέση η FIFA και η UEFA.

Και λέει θα απαγορευτεί αυτές οι εγκαταστάσεις να χρησιμοποιούνται από τα ερασιτεχνικά σωματεία. Τι παράλογο είναι αυτό; Δε θα έχουν δικαίωμα να είναι μέλη της Ομοσπονδίας γιατί δε μπόρεσαν για διάφορους λόγους, γιατί έχουμε ένα απίστευτο μητρώο με πολλές παθογένειες. Και να αναφέρω δύο παραδείγματα από την περιοχή μου τη Δυτική Μακεδονία. Η Κοζάνη και ο Πυρσός Γρεβενών έχουν ιδρυθεί το 1928. Τα ιδρυτικά τους καταστατικά δεν υπάρχουν. Πολύ λογικό. Θα πρέπει λοιπόν αυτές οι ιστορικές ομάδες -άσχετα πού βρίσκονται τώρα- να πάνε να πληρώσουν κάποια χρήματα να αναγνωρίσουν τα καταστατικά τους. Είναι λογικά; Σας αναφέρω κάποια ενδεικτικά παραδείγματα. Επίσης δεν είναι δυνατόν να ζητάτε κάτι πολύ στενό, πολύ σφιχτό από την Ομοσπονδία.

Και βεβαίως πρέπει να πάμε μπροστά και βεβαίως πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα. Και βεβαίως πρέπει το ποδόσφαιρο να αναβαθμιστεί. Και εκεί θεωρώ ότι ο Θοδωρής ο Ζαχαράκης είναι η εγγύηση για αυτό και το λέω ειλικρινά -όχι γιατί τον γνωρίζω και προσωπικά και πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει πράγματα- αλλά θα πρέπει και εσείς να μας διασφαλίσετε σε αυτόν τον διάλογο που γίνεται με την πολιτεία, κάποια πράγματα. Θα πρέπει -και συμφωνώ με αυτό που είπε ο Νίκος- ότι πρέπει πρώτα να ψηφιστεί ο νόμος. Πρέπει να ξέρουμε τους όρους με τους οποίους ένας σήμερα Υφυπουργός θέλει να μας παίξει την επόμενη μέρα. Και το εννοώ κυριολεκτικά.

Γιατί θα πάμε σε μία ολιστική η οποία θα περάσει από τη συνέλευση σε ένα ποσοστό της στο 100%, στο 80%, στο 70, στο 90 θα περάσει. Και θα ‘ρθει μετά ο Υφυπουργός κατά το δοκούν, πράγματα που ζούσαμε σε άλλες εποχές, θα τροπολογεί και θα κατευθύνει τα πράγματα εκεί που θέλει. Θα κάνει τροποποιήσεις κατηγοριών όπως έκανε στις επαγγελματικές κατηγορίες όταν θα λήγει το πρωτάθλημα. Του λέγαμε πέρυσι με τις επαγγελματικές κατηγορίες κάντο τον Αύγουστο. Έρχεται λοιπόν δύο τρεις αγωνιστικές πριν λήξει η Football League και κάνει αναδιάρθρωση κατηγοριών. Και το μπαλάκι το πετάει στην Ομοσπονδία, το πετάει στις Λίγκες και υπάρχει η κόντρα μεταξύ της Super League 1, της Super League 2. Η Ομοσπονδία πρέπει να είναι στο ενδιάμεσο, με τη Γ’ Εθνική, με όλα αυτά. Αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα.

Και αυτά τα λέω, μη έχοντας αντιπολιτευτική διάθεση, μιας και ανήκω πολιτικά στον ίδιο χώρο με τον Υφυπουργό. Παρόλα αυτά είναι μεγάλη απογοήτευση που νιώθουμε όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο το ερασιτεχνικό όλα αυτά τα χρόνια να γίνονται τέτοιες παρεμβάσεις κατά κόρον και να φωτογραφίζουν συγκεκριμένα πράγματα. Η Ομοσπονδία είναι ανοιχτή, ο Πρόεδρος είναι πολύ θετικός στο να υπάρξει μία λύση με την ολιστική και με όλα αυτά και νομίζω και η πλειοψηφία του ποδοσφαίρου. Αλλά σας παρακαλούμε αν δε θέλετε να εξαφανιστεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αν θέλετε πραγματικά να λειτουργήσει, διασφαλίστε ότι η πολιτεία, ο σημερινός υφυπουργός όλα αυτά θα τα κάνει νόμο πριν την ολιστική.

Διαφορετικά δε θα πιστεύουμε ότι ισχύει. Και επίσης λάβετε υπόψη κάτι. Επειδή η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας, σε αυτήν τη χώρα τη δημοκρατική μπορεί να ανοίξετε μία κερκόπορτα με αυτά τα οποία θα προηγηθούν με την ολιστική γιατί δεν έχει ξαναγίνει τέτοια παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Θα ανοίξετε μία κερκόπορτα σε όλη την Ευρώπη να υπάρξει αυτή η καραμπόλα του κάθε υφυπουργού ο οποίος θέλει να χειραγωγήσει Ομοσπονδίες, θέλει να χειραγωγήσει το ποδόσφαιρο, θέλει να χειραγωγήσει τα πάντα. Προστατεύστε το ποδόσφαιρο, όχι μόνο το ελληνικό, το ευρωπαϊκό γιατί από δω θα αρχίσει. Σας ευχαριστώ».

 

 

sportime.gr/