Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Φυσική δραστηριότητα Υγεία & Πανδημία – Πρόγραμμα γυμναστικής για το σπίτι με 2 μπουκάλια νερό.

Υπάρχουν πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα δημοσιευμένα σε έγκριτα περιοδικά, στα οποία αναδεικνύεται η έντονη γραμμική συσχέτιση που παρατηρείται μεταξύ υγείας και φυσικής δραστηριότητας. Άτομα που παραμένουν φυσικά δραστήρια ζουν περισσότερο και έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής σε σχέση με άτομα που διάγουν καθιστικό βίο.

Η σωματική αδράνεια σκοτώνει 5,3 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Η «επιδημία» του να βολευόμαστε στον καναπέ και η έλλειψη άσκησης αποτελούν την τέταρτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αδιαμφισβήτητα η συχνή και προσεκτική σωματική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή, με ικανοποιητική διαχείριση του στρες, με επαρκή ύπνο και με αποχή από το κάπνισμα, αποτελούν τα πέντε βασικά συστατικά που συνθέτουν το πολύτιμο μυστικό για καλή υγεία, τόσο σωματική όσο και ψυχική.

Η έλλειψη χρόνου για σωματική δραστηριότητα αποτελεί μια κλασική αστήριχτη και προσχηματική δικαιολογία.

Από την μια η πανδημία του κορωνοϊού που έχει ενσκήψει στον πλανήτη και δεν λέει να μας αφήσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο και από την άλλη ο αναπόφευκτος εγκλεισμός για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έχουν εντείνει το πρόβλημα.

Για την αντιστρέψουμε αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση ακόμη και κατά τη διάρκεια της καραντίνας σας προτείνω να εκτελείται κάποιο απλό πρόγραμμα σωματικής άσκησης.

 

Κερδίζουμε τον κοροναϊό, παραμένοντας ασφαλείς και δραστήριοι!