Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Για 4η συνεχή χρονιά οι αγώνες ορεινού τρεξίματος «Αϊγιωργίτικο Μονοπάτι»

Την Κυριακή 9 Ιουνίου θα διεξαχθούν στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών για 4η συνεχή χρονιά οι αγώνες ορεινού τρεξίματος «Αϊγιωργίτικο Μονοπάτι» μήκους 24 χιλιομέτρων και «Τσούρχλειος Δρόμος» (για δρομείς και περιπατητές) μήκους 11,5 χιλιομέτρων. Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Αθλητικό Σύλλογο «Κεραυνός» Αγίου Γεωργίου με τη συμπαράσταση του «Καλλικράτειου» Δήμου Γρεβενών. 

Aκολουθούν οι πληροφορίες σύμφωνα με την προκήρυξη του αγώνα:

 

«Αϊγιωργίτικο Μονοπάτι»: Είναι αγώνας ορεινού τρεξίματος με μήκος 24 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά 1150 μέτρα. Περιλαμβάνει μονοπάτι στο μεγαλύτερο μέρος (18,4 χιλιόμετρα), με εναλλαγές με στενούς τρακτερόδρομους ή χωματόδρομους (3 χιλιόμετρα) και 1,6 χιλιόμετρα άσφαλτο μοιρασμένο στην αρχή και το τέλος της διαδρομής και στα χωριά Κληματάκι και Κριθαράκια που θα διασχίσει στο μέσο περίπου της διαδρομής. Η αφετηρία του αγώνα βρίσκεται στην πλατεία μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία του χωριού μπροστά στην εκκλησία των 12 Αποστόλων. 


«Τσούρχλειος Δρόμος»:
 Μικρότερος σε απόσταση δρόμος για όσους είναι αρχάριοι στο ορεινό τρέξιμο ή για όσους δε θέλουν να καταπονηθούν με τη μεγάλη διαδρομή. Στον «Τσούρχλειο Δρόμο» μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι θέλουν να περιπλανηθούν τρέχοντας ή και περπατώντας στα μονοπάτια του Αγίου Γεωργίου σε μια γνωριμία με τη φύση σε όλη τη μεγαλοπρέπεια του ανοιξιάτικου ανοίγματός της. Η διαδρομή ξεκινάει από το ίδιο σημείο και ακολουθεί κατά μεγάλα διαστήματα τη διαδρομή του «Αϊγιωργίτικου Μονοπατιού» κινούμενη κατά μεγάλο ποσοστό σε μονοπάτια μέσα στο δάσος (10 χιλιόμετρα) με δύο μικρά κομμάτια χωματόδρομου (περίπου 800 μέτρα) στα ενδιάμεσα τμήματα της διαδρομής και με 1000 συνολικά μέτρα άσφαλτο στην αφετηρία και τον τερματισμό. Η εκκίνηση θα δοθεί μισή ώρα πριν την εκκίνηση του «Αϊγιωργίτικου Μονοπατιού».


Σταθμοί υποστήριξης:
 Στο «Αϊγιωργίτικο Μονοπάτι» θα υπάρξουν τέσσερις κύριοι σταθμοί υποστήριξης με νερό και  διάφορα αλμυρά και γλυκά σνακς (Κληματάκι στα 5,3 χλμ, Κριθαράκια στα 9 χλμ, διάσχιση ασφάλτου στα 13,5 χλμ και Λόχμη στα 17,7 χιλιόμετρα) ενώ σε πέντε σημεία της διαδρομής οι αθλητές θα περάσουν από πηγές με δροσερό τρεχούμενο νερό. Οι αθλητές και αθλήτριες του «Τσούρχλειου Δρόμου» θα βρουν στο δρόμο τους ένα σταθμό υποστήριξης με νερά (διάσχιση ασφάλτου στο 5ο περίπου χλμ) ενώ ένα χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό θα περάσουν επίσης από πηγή με νερό.


Σημεία ελέγχου:
 Η διέλευση των αθλητών και αθλητριών θα καταγράφεται στους σταθμούς υποστήριξης καθώς και σε δύο άλλα κρυφά σημεία της διαδρομής. Οι αθλητές και αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να φορούν τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο ώστε να μπορούν οι κριτές να τον καταγράφουν χωρίς πρόβλημα και καθυστέρηση.


Δηλώσεις συμμετοχής – Πληροφορίες:
 Δηλώσεις συμμετοχής καθώς επίσης και παροχή οποιωνδήποτε πληροφοριών και διευκρινίσεων θα δίνονται τηλεφωνικά στον τεχνικό διευθυντή του αγώνα Δρόσο Βαγγέλη στα τηλέφωνα: 6977001690,   2465350000 (πρωινές ώρες) και 2461021004 (βραδινές ώρες μετά τις 9μμ), καθώς επίσης και στο e-mail:drosose@hotmail.com. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής δήλωσης παρακαλούνται οι αθλητές να σημειώνουν και έναν αριθμό τηλεφώνου για να επικοινωνεί η διοργάνωση μαζί τους για περισσότερες πληροφορίες. Παρ’ όλον ότι εγγραφές αθλητών και αθλητριών θα γίνονται δεκτές ακόμη και κατά την ημέρα των αγώνων, παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αυτό θα βοηθήσει στην απρόσκοπτη οργάνωση των αγώνων από άποψη προμηθειών και στην χωρίς προβλήματα επιτυχή συμπαράσταση στους συμμετέχοντες στους σταθμούς υποστήριξης. Οι διοργανωτές δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να καλύψουν με μετάλλιο εκ των υστέρων όσους δηλώσουν συμμετοχή τις τελευταίες 10 ημέρες (μετά την 30η Μαΐου) ή κατευθείαν την ημέρα των αγώνων.


Κατηγορίες και Έπαθλα:
 Θα υπάρξουν δύο κατηγορίες (Γενική Ανδρών και Γενική Γυναικών),οι τρεις πρώτοι αθλητές των οποίων θα βραβευτούν με κύπελλα.


Αναμνηστικά:
 Θα δοθούν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής σε όλους όσοι θα τερματίσουν με επιτυχία τους αγώνες.


Κανονισμοί του αγώνα:
 Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των κανονισμών:

– Η συμμετοχή των αθλητών είναι δωρεάν. Τα έξοδα οργάνωσης και διεξαγωγής του αγώνα θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τη διοργανώτρια αρχή.

– Οι αθλητές οφείλουν να έχουν εξετασθεί από ιατρό ο οποίος θα τους έχει κρίνει ικανούς να συμμετέχουν σε αυτούς τους πολύωρους αγώνες ορεινού τρεξίματος. Δεν χρειάζεται να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση, ενώ με την υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη συμμετοχής τους γνωρίζοντας τους πιθανούς κινδύνους τραυματισμού ή οποιασδήποτε άλλης βλάβης της υγείας τους που μπορεί να προκύψουν από την κίνηση σε ορεινό περιβάλλον ή μέσα στο δάσος.

– Στο «Αϊγιωργίτικο Μονοπάτι» δεκτοί γίνονται αθλητές ηλικίας 18 ετών και άνω. Μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές άνω των 15 ετών μόνο με γραπτή συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων τους.

– Στον «Τσούρχλειο Δρόμο» αθλητές κάτω των 18 ετών είναι υποχρεωτικό να φέρουν γραπτή συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων τους, ενώ η συμμετοχή σε παιδιά κάτω των 13 ετών θα επιτραπεί μόνο εφόσον συνοδεύονται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από τους γονείς ή κηδεμόνες τους.

– Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν και κατά την ημέρα του αγώνα. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να συμπληρώσουν αντίστοιχη δήλωση συμμετοχής τους πριν την έναρξη του αγώνα. Όσοι έχουν δηλώσει από νωρίτερα συμμετοχή με τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία θα βρουν έτοιμη τη δήλωση συμμετοχής τους στη γραμματεία και απλώς θα πρέπει να την υπογράψουν.

– Αποκλείονται οι αθλητές που πετούν σκουπίδια εκτός των σταθμών υποστήριξης. Εκεί θα υπάρχουν σακούλες σκουπιδιών για αυτό το σκοπό. Απευθύνεται παράκληση προς όλους να δώσουν προσωπικά το παράδειγμα και να μη παρατηρηθούν προηγούμενα φαινόμενα να μεταφέρουν και να πετούν σκουπίδια κάποιοι εκ των αθλητών σε απόσταση ακόμη και εκατό μόλις μέτρα μακριά από τους σταθμούς (ενώ θα μπορούσαν με ελάχιστη καθυστέρηση να τα είχαν αφήσει στο σταθμό δυο λεπτά νωρίτερα) και πολύ περισσότερο σε άλλα απομακρυσμένα σημεία μέσα στο δάσος.

– Προσωπικά αντικείμενα μπορούν να παραδίδονται στους οργανωτές στην αφετηρία και να παραλαμβάνονται στον τερματισμό.

 

Πρόγραμμα:

· Κυριακή 9 Ιουνίου

– 8.30-15.00: Γραμματεία ανοικτή και για τους δύο αγώνες αρχικά στο σημείο αφετηρίας των αγώνων δρόμου, η οποία μετά την εκκίνηση του δεύτερου δρόμου θα μεταφερθεί στο χώρο τερματισμού

– 10.00:   Εκκίνηση του «Τσούρχλειου Δρόμου» 11,5  χιλιομέτρων

– 10.30: Εκκίνηση του «Αϊγιωργίτικου Μονοπατιού» 24 χιλιομέτρων

– 15.15: Λήξη των αγώνων

– 15.30: Απονομή επάθλων


Τρόπος μετάβασης:
 Ο Άγιος Γεώργιος βρίσκεται σε απόσταση 23 χλμ. βόρεια των Γρεβενών. Από τη Θεσσαλονίκη μέσω της Εγνατίας απέχει περίπου 1,5 με 2 το πολύ ώρες. Έξοδος από Εγνατία στον νέο κόμβο Ταξιάρχη-Αγίου Γεωργίου και αμέσως μετά την έξοδο ακολουθούμε την πινακίδα προς Άγιο Γεώργιο στην παλιά επαρχιακή οδό για Γρεβενά. Μετά 3-4 χιλιόμετρα στρίβουμε δεξιά για Μηλιά και μετά Κιβωτό μέσα στην οποία στρίβουμε για Άγιο Γεώργιο. Από την Αθήνα μέσω Λαμίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας γύρω στις 4.30-5 ώρες. Αμέσως πριν τα Γρεβενά μπαίνουμε στην Εγνατία με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη και βγαίνουμε στον κόμβο για Ταξιάρχη, Μηλιά, Κιβωτό, Άγιο Γεώργιο. Από Γιάννενα (περίπου 1,5 ώρα) ακολουθούμε την Εγνατία με κατεύθυνση τη Θες/νίκη και βγαίνουμε στην ίδια έξοδο όπως και παραπάνω για όσους έρχονται από Αθήνα.


Διαμονή:
 Με σειρά προτεραιότητας βάσει του χρόνου δήλωσης συμμετοχής ένας αριθμός αθλητών θα φιλοξενηθούν εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν στο δημοτικό ξενώνα και σε ένα αριθμό σπιτιών του χωριού που θα συμμετάσχουν εθελοντικά σε παροχή δωρεάν φιλοξενίας. Για όσους μείνουν στην περιοχή το Σάββατο το βράδυ θα έχουμε βραδιά ταβέρνας στην τοπική ψησταριά με ζωντανή μουσική και καλή παρέα με δική του όμως οικονομική επιβάρυνση για τον καθένα. Για όσους επιθυμούν διαμονή σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία με δική τους οικονομική επιβάρυνση υπάρχει ένας αριθμός ξενώνων και ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή που έχει ως εξής:

Γρεβενά (20 λεπτά):

– Ξενοδοχείο «Αίγλη» τηλ. 2462087120

– Ξενοδοχείο «Αχίλλειον» τηλ. 85600,85601

– Ξενοδοχείο «Μηλιώνης» τηλ. 2462023223, 2462081766-7

– Ξενοδοχείο «Μητρόπολις» τηλ. 2462080571

 

Σιάτιστα (15-20 λεπτά):

– Ξενοδοχείο «Αρχοντικό» τηλ. 2465021298

– Hotel «Ιβερίς» τηλ. 2465047054

– Παραδοσιακός ξενώνας «Σιατιστινό Αρχονταρίκι» τηλ. 2465047020

– Hotel «Σιάτιστα» τηλ. 2465047047

–  «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΔΙΝΤΣΙΟΥ» τηλ. 2465023398

 

Τσοτύλι (15 λεπτά):

– Ξενώνας Καρούτα τηλ. 2468049025,49026

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΡΙΣΣΑΣ ΤΗΛ. 2468031465

 

 

 

πηγη:runnermagazine.gr