Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εντολή Μητσοτάκη: Ανακαλείται η απόφαση για φιλάθλους στα γήπεδα

Την ανάκληση της απόφασης για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στα γήπεδα ανακοίνωσε η κυβέρνηση το πρωί της Τρίτης με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Η εντολή του πρωθυπουργού δεν μπορεί παρά να ερμηνευτεί ως αποδοκιμασία στην χθεσινή απόφαση που πήραν οι κύριοι Λευτέρης Αυγενάκης και Νίκος Χαρδαλιάς μετά από σύσκεψη με εκπροσώπους της Super League, της ΕΠΟ, της υγειονομικής επιτροπής και εκπροσώπων των εταιριών διάθεσης εισιτηρίων των αγώνων του πρωταθλήματος.

Τι προέβλεπε η απόφαση
Υπενθυμίζουμε ότι την Δευτέρα αποφασίστηκε να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα έπειτα από επτά μήνες λόγω κορονοϊού. Το μέτρο θα εφαρμοζόταν πιλοτικά στους αγώνες Ολυμπιακός – Μαρσέιγ την Τετάρτη για το Champions League και στο ΠΑΟΚ – Ομόνοια την Πέμπτη, για το Europa League.

Η απόφαση προέβελεπε να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων σε ποσοστό 10% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου με ανώτατο αριθμό θεατών σε κάθε γήπεδο τους 3.500. Αυτό σημαίνει ότι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα βρισκόντουσαν περίπου 3200 άτομα και στην Τούμπα 2800.

Οι θεατές θα μοιραζόντουσαν σε όλες τις θύρες του εκάστοτε γηπέδου για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού ενώ όλοι οι φίλαθλοι θα έπρεπε σύμφωνα με την απόφαση να εφαρμόζουν πιστά τα υγειονομικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων όπου παρατηρείται πολυκοσμία.