Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Και τη πίτα και το σκύλο ? * Γράφει ο Μάκης Λιοσάτος

Καμία έκπληξη δε προκάλεσε το αλαλούμ της τηλεδιάσκεψης για το μέλλον της γυναικείας Volley League . Όπως πάντα σε αυτή τη χώρα όλοι θέλουν και τη πίτα γεμάτη και το σκύλο χορτάτο και οι περισσότεροι είναι πάντα με αυτόν που είναι 1ος ή πιό δυνατός . Θέλουν λοιπόν τα ελληνικά σωματεία ΚΑΙ να διακοπεί το πρωτάθλημα , ΚΑΙ να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός , ΚΑΙ να πέσει μόνο η Ηλιούπολη , ΚΑΙ να μειωθούν οι ομάδες ( γιατί δε βγαίνουμε ) . Ενώ οι αθλήτριες θέλουν ΚΑΙ επαγγελματικό πρωτάθλημα . Πώς θα γίνουν ΟΛΑ αυτά μαζί κύριοι ?

Το ότι ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή αδιαμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα δε το συζητάμε . Εδικά φέτος είναι μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη , με καταπληκτικό ρυθμό πριν τη διακοπή .

Οι πρωταθλητές όμως αναδεικνύονται στο γήπεδο . Και αν δε θέλετε να ξαναμπείτε εκεί , τότε μη το συζητάτε . Χωρίς παιχνίδια , το πιο δίκαιο είναι το πρωτάθλημα να θεωρηθεί ως μη γενόμενο . Αν κατοχυρωθεί κάποια ομάδα ώς πρωταθλήτρια , πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία και να πέσουν οι δύο τελευταίοι . Τόσο απλά . Κάτι που είναι προφανώς άδικο για τον Ηλυσιακό . Δεν γίνεται να τα έχουμε όλα . Όπως πολύ σωστά όμως έχει τοποθετηθεί ήδη ο κ. υφυπουργός αθλητισμού , με αυτές τις συνθήκες καμία ομάδα δεν είναι δίκαιο να πέσει κατηγορία σε κανένα άθλημα . Αν δεν αντέχετε 14 ομάδες , αλλάξτε τη δομή του πρωταθλήματος ή αλλάξτε σπόρ .

Πάντως ειλικρινά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ούτε τη βιασύνη , ούτε το λόγο των διαφορών . Καταρχήν μπροστά μας έχουμε μια πανδημία και το τελευταίο που θα έπρεπε να συζητάμε είναι το ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής . Δεν έπρεπε να ενδιαφέρει κανέναν αυτό σε αυτή τη φάση . Προέχει η υγεία της κοινότητας , η υγεία των αθλητών και τα συμφέροντα του αθλήματος . Μετά έρχονται αυτά των ομάδων . Και όταν μιλάμε για ένα άθλημα που ξεκινάει συνήθως μετά τα μέσα Οκτωβρίου ( στη Μακεδονία μέσα Νοεμβρίου ) , δε βλέπω το λόγο της βιασύνης . Καθίστε πρώτα να δούμε τι θα γίνει με την καραντίνα και μετά αποφασίστε ανάλογα .

Ειδικά για την αντρική Volleyleague , φέτος ίσως είναι μια ευκαιρία να στραφεί το αθλητικό κοινό προς αυτήν , ελλείψει πολλών άλλων αθλητικών γεγονότων και από ότι φαίνεται σίγουρα ελλείψει basketleague . Φέτος τα playoff της volleyleague αναμενόταν πολύ δυνατά , με τον ΠΑΟ πολύ ανεβασμένο , τον Ολυμπιακό πάντα σε καλό επίπεδο και τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει παιχνίδι με παιχνίδι . Είναι μια ευκαιρία να δει ο κόσμος ανταγωνιστικό volley μετά από καιρό . Ας την εξαντλήσουμε μέχρι τέλους και ΑΝ φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν να παιχτεί volley . Μπορούμε να κερδίσουμε καινούργιους φιλάθλους για το άθλημα .

Η μόνη λίγκα που φαίνεται να έχει αυτή τη στιγμή πραγματικό λόγο να ακυρωθεί η φετινή σαιζόν είναι αυτή της basketleague . Κι αυτό γιατί έτσι θα σωθούν Αρης και Παοκ . Κανένας δε θέλει , του χρόνου ειδικά , ένα πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό , Παοκ και Άρη . Λογικότατο .

Οι υπόλοιπες λίγκες όμως μπορούνε να περιμένουνε λίγο ακόμα τις εξελίξεις με την καραντίνα που δόξα το Θεό φαίνονται προς το παρόν θετικές .

Αυτά , με αγάπη πάντα για το πανέμορφο άθλημα της πετοσφαίρισης .

Λιοσάτος Δ. Θωμάς

Αιώνιος λάτρης του ελληνικού volley .