Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro στα Γρεβενά. VIDEO

Ένας πολύ δυνατός, εκπληκτικός θα λέγαμε αγώνας πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro. O 3ος γύρος του μεγάλου θεσμού που ήταν παράλληλα και 2ος για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, έμελλε να είναι ο δυσκολότερος που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, αφού οι συνθήκες με την συνεχή βροχή την Παρασκευή και το Σάββατο έκαναν την διαδρομή υπερβολικά δύσκολη, ακόμη και για τους αναβάτες αυτού του επιπέδου.

Από την Παρασκευή το απόγευμα, την ώρα της μεγάλης υπερειδικής διαδρομής –SuperTest– μέσα στην πόλη, η βροχή έπεφτε δυνατή προμηνύοντας τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Παρόλα αυτά, η παρουσία του κόσμου ήταν πολυπληθής και ενθαρρυντική, με ένα παράξενο σκηνικό από πολύχρωμες ομπρέλες να πλαισιώνει την περιοχή Αχίλλης Γρεβενών. Τα περάσματα με τους κορμούς και η γλίτσα δυσκόλεψε αρκετούς αναβάτες αλλά το θέαμα ήταν συγκλονιστικό με την οργάνωση να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων παρόλες τις δύσκολες συνθήκες.

Το Σάββατο η διαδρομή των 200 χιλιομέτρων σε 3 κύκλους, με τις 9 ειδικές διαδρομές –Cross, Extremeκαι Enduro– ήταν μια σκληρή δοκιμασία υπό συνεχή δυνατή βροχή, που εμπόδιζε την καλή ορατότητα και δημιουργούσε ένα τερέν όλο και πιο γλιστερό. Αρκετές οι εγκαταλείψεις, ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες αναβάτες καθώς οι συνθήκες για αυτούς ήταν πρωτόγνωρες. Κυρίαρχος στον αγώνα ήταν ο Φιλανδός EeroRemesμε ΤΜ, που είναι εξοικειωμένος σε τέτοιες συνθήκες με τον Βρετανό NathanWatsonμε ΚΤΜ 2oαμφότεροι στην Ε1 κατηγορία. 3ος Γενικής και νικητής της Ε2 ήταν ο Αυστραλός MatthewPhillipsμε Shercoενώ 4ος ο νικητής της Ε3 επίσης Βρετανός SteveHolcombeμε ΒΕΤΑ. Την 6άδα της γενικής συμπλήρωσαν οι Γάλλοι JonnyAubertμε BETA(2ος Ε3) και LoicLarrieuμε YAMAHA (2ος Ε2).

Tην κατηγορία Juniorκυριάρχησε ο JiacomoRedondiμε Honda(και τις 2 ημέρες) ενώ στους ακόμη μικρότερους αναβάτες της EnduroYouthμε τα δίχρονα 125 νικητής αναδείχτηκε ο Σουηδός ErikAppelqvistμε ΥΑΜΑΗΑ (επίσης νικητής και την Κυριακή).

Από Ελληνικής πλευράς ο Βασίλης Σιαφαρίκας με HONDAκυριάρχησε στον αγώνα της πόλης του με τον Γιάννη Τρίγκα με ΒΕΤΑ και τον Γιάννη Παυλίδη με Hondaνα ακολουθούν από κοντά. Oεπίσης τοπικός Χρήστος Παπαθεοδώρου με Hondaσυμπλήρωσε το πάνελ των Ελλήνων οδηγών που τερμάτισαν εντός χρόνου, αλλά αξίζει να αναφέρουμε τους Νάσο Τρίγκα με ΒΕΤΑ και Αντώνη Δήμου με Husqvarnaπου βγήκαν για λίγο εκτός χρόνου.

Την Κυριακή, αν και δεν έβρεχε, η διαδρομή ήταν ακόμη δυσκολότερη, καθώς τα λούκια με την λάσπη είχαν γίνει αδιαπέραστα σε πολλά σημεία και η γλίτσα έκανε το τερέν να μοιάζει παγοδρόμιο. Η οργάνωση αναγκάστηκε να αλλάξει αρκετά κομμάτια των απλώς αλλά και των ειδικών διαδρομών, ώστε να καταφέρουν οι αναβάτες να περάσουν! Αρκετοί ήταν αυτοί που δεν ξεκίνησαν φοβούμενοι το τερέν και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όσους το πάλεψαν! Οι ειδικές διαδρομές κατεκλύσθησαν από χιλιάδες θεατές που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα ενθαρρύνοντας τους αναβάτες σε κάθε δύσκολο πέρασμα, κάτι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των αθλητών.

Νικητής του αγώνα για μια ακόμη φορά ήταν ο EeroRemesμε ΤΜ (νικητής και Ε1), μπροστά από τον με τον JonnyAubertμε BETA(νικητής και Ε3) και τον LoicLarrieuμε YAMAHA(νικητής και Ε2). Ο Αμερικανός RobertTaylorμε ΚΤΜ (2ος Ε2) ακολούθησε στην γενική, και πιο πίσω ήταν ο MatthewPhillipsμε Shercoκαι ο NathanWatson με ΚΤΜ.

Στο Ελληνικό προσκήνιο ο Βασίλης Σιαφαρίκας έδειξε για μια ακόμη φορά την κλάση του, τερματίζοντας χωρίς βαθμούς ποινής και αποκομίζοντας και πάλι βαθμούς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μόνο ο Αντώνης Δήμου κατάφερε ακόμη να τερματίσει την 2η ημέρα και του αξίζουν επίσης συγχαρητήρια.

Ο Βασίλης Σιαφαρίκας ήταν και ο νικητής στον αγώνα του Βαλκανικού θεσμού και στην Ε3, με τον Αντώνη Δήμου 2ο και τον Χρήστο Παπαθεοδώρου 3ο. Στην Ε2 κατηγορία, ο Γιάννης Τρίγκας βρέθηκε στην ψηλότερη θέση, με τον Γιάννη Παυλίδη 2ο, φέρνοντας συνολικά την Ελλάδα στην πρώτη θέση της κατάταξης μπροστά από την Βουλγαρία. ενώ τέλος στην κατηγορία EJoΒούλγαρος TeodorKabakchiev ήταν ο μοναδικός συμμετέχων όπου και τερμάτισε την 1η ημέρα κατατάσσοντας την Βουλγαρία 2η.

ToΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduroστα Γρεβενά ήταν ένα μεγαλειώδες εγχείρημα που ήρθε εις πέρας με την πολύτιμη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών από την γύρω περιοχή αλλά και από όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας λοιπόν και η άρτια οργάνωσή του είναι αφιερωμένος σε αυτούς, καθώς Enduroχωρίς εθελοντισμό δεν υπάρχει!

Πολλές ευχαριστίες θα πρέπει να δοθούν επίσης στην Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, το Δήμο Γρεβενών, τις τοπικές αρχές και τους συλλόγους, το Νοσοκομείο, την Αστυνομία, την Τροχαία, τον εμπορικό κόσμο, τους χορηγούς – υποστηρικτές της όλης προσπάθειας αλλά και σύσσωμη τη περιοχή με τους κατοίκους της, που αγκάλιασε την προσπάθειά.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, www.ewc.gr, μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον αγώνα, αποτελέσματα, φωτογραφίες, τις διαδρομές του.

http://ewc.gr/race/photos

http://ewc.gr/race/results