Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ -(ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ)


γράφει ο Μάριος Ζαμπίκος
                    –marakos

ολοκληρωμένο
Σήμερα αγαπητοί φίλοι, θα μπούμε με την κρυφή κάμερα ,στην φανερή κάμαρα μιας ξεχωριστής Αυτοκρατόρισσας, που με τα σκάνδαλα της ερυθρίαζαν ακόμα και οι κοκότες στις όχθες του ποταμού Νέβα.
Δεν ήταν άλλη απ τη Σοφία Αυγούστα Φρειδερίκη εκ Πρωσίας, μίνι πριντζηπέσα (σαν τα μίνι μάρκετ στα χωριά) του Άνχαλτ-Τσέρμπστ.(έντεκα σύμφωνα και τρία φωνήεντα) ,που από παιδούλα φαινότανε ότι θα γινότανε ζωηρούλα και πολυπηδηχτούλα, καθώς δεν άφηνε στην ησυχία τους απο θαλαμηπόλο ,ώς και εποχιακό πυροσβέστη στο Ανχαλτ-Τσερμπστ(ξανά (έντεκα σύμφωνα και τρία φωνήεντα).Έλεος πια !

 

Τέτοιο κορίτσι ήτανε το πουλάκι μου,που ο μπαμπάς της ο Χριστιανός Αύγουστος, ένας Πρώσος ψυχρός σαν παγετώνας της Αρκτικής ,δεν άντεξε και πήρε τις αποφάσεις του.
Η γυναίκα του μια παρακατιανή χωρίς τίτλους και λιλιά δεν έβγαλε άχνα,όταν της ανήγγειλε ξεκολλώντας και την μοναδική τρίχα απ το φαλακρό κρανίο του,ότι είχε παραμεγαλώσει το βλαστάρι τους και κινδύνευε να παραφουσκώσει απο κανένα απο τους πολλούς παρακατιανούς που βγάζανε το νταλκά τους μέσα της.
“Γυναίκα, η Σοφία μας μπορεί να μην έχει σοφία αλλά έχει ανάγκη απο ένα μόνιμο και νόμιμο επιβήτορα.Καιρός να την παντρολογήσουμε με κανένα εστεμμένο χαζοβιόλη,που δεν θα ρωτάει ποιανού είναι τα παιδιά,συμφωνάς?”
Εκείνη κούνησε καταφατικά το κεφάλι και ανοίξανε παρέα τους χάρτες και τα τεφτέρια τους για να ξετρυπώσουνε τον ¨τυχερό¨ εστεμμένο κερατογαμπρό.
Τελικά μετα απο πολύ ψάξιμο,βρήκανε το κοθώνι που γυρεύανε,δηλαδή τον μεγάλο Δούκα Πέτρο εκ Ρωσίας.
“Τί Ρωσία ,τί Πρωσία”΄φώναξε περιχαρής ο Χριστιανός.”Ένα Π μας χωρίζει,συμπλήρωσε σεμνά η γυναίκα του και μάρκαρε στα σβέλτα το όνομα.
Ετσι αποφάσισαν να γράψουνε στη θεία του Πέτρου ..που πάει παντού,δηλαδή στην ευσεβεστάτη αυτοκράτειρα πασών των Ρωσιών Ελισάβετ Πετροβνα,για την πρόθεση τους να παντρολογήσουν την δεκαπεντάχρονη κόρη τους με τον ανηψιό της.
Η απάντηση δεν άργησε να καταφθάσει και ήτανε άκρως κολακευτική.
“Μετα χαράς θα δεχθούμε την Σοφία για νόμιμη σύζυγο του Πετράκη μας,μιας και εδω πάνω στέρεψαν οι μυξοπάρθενες ακόμα κι απο πρώτο χέρι-με εκτίμηση-Ελισάβετ Αυτοκράτειρα πασών των Ρωσιών”
“Γυναίκα άσχημα μαντάτα”,φώναξε με απόγνωση ο Χριστιανός Αύγουστος διαβάζοντας της την απάντηση “θέλουνε σώνει και καλά παρθένα να πούμε”
Τότε η σεμνή σύζυγός του τον καθησύχασε ενημερώνοντας τον πως υπήρχε λύση στο πρόβλημα
“Δηλαδή,πώς θα γίνει η Σοφία μας να ξαναγίνει απο γυναίκα,παιδί?”ρώτησε γουρλώνοντας τα ποντικίσια μάτια του
“Μή σε νοιάζει καλέ μου,θα την πάω στην ράφτρα μου και θα την ράψει,όπως έκανε και σ εμένα παλιά..,κατάλαβες καμιά διαφορά τότε?”.