Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τίτλοι τέλους για το «Αρχή…ζούμε μαζί» (του Μιχάλη Αγραφιώτη)

Η παράταξη που το 2010 έφτασε λίγο πριν τη νίκη είναι παρελθόν. Το μεγάλο ερώτημα τι θα κάνει ο ίδιος ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης αλλά και οι σύμβουλοι του. Οι επιλογές τους θα καθορίσουν σε ένα μεγάλο ποσοστό το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα επιλέξει να συστρατευτεί με κάποιον από τους συνδυασμούς ή θα «κατεβεί» στον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης;

 

Η σημαντικότερη απόφαση για τον Γιάννη Παπαϊορδανίδη είναι τώρα. Εάν επιλέξει την αποχώρηση του από το παιχνίδι σημαίνει αυτομάτως ότι μετά από 5 χρόνια δεν θα έχει ελπίδες να εμπλακεί ξανά. Όμως, οι πληροφορίες λένε ότι θα του γίνει δελεαστική πρόταση και από την πλευρά Δακή να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο, όμως και από την πλευρά Καρυπίδη ίσως του προταθεί η θέση του χωροταξικού αντιπεριφερειάρχη, μόνιμης θέσης για 5 χρόνια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτείνουν τον Γιάννη Παπαϊορδανίδη να κατέβει ανεξάρτητος στο Δήμο Κοζάνης. Αυτά τα τρία ενδεχόμενα πρέπει να εξετάσει ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης, αν και στην πρώτη περίπτωση προσφάτως ειπώθηκαν βαριές κουβέντες στον απολογισμό της Περιφέρειας που απομακρύνουν το ενδεχόμενο. Είναι βέβαιο ότι η απόφαση του θα συμπαρασύρει πολλούς από τους συμβούλους που τον ακολούθησαν το 2010, μπαίνοντας στη μάχη εφόσον οι συνθήκες το προδιαγράφουν.

Ενδιαφέρον έχει η εξέλιξη της ομάδας. Αν και ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης δήλωσε στην παράταξη ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση, είναι βέβαιο ότι θα δεχθεί στενό μαρκάρισμα από τον Λάζαρο Μαλούτα να μπει στο ψηφοδέλτιο του Δήμου. Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι Γιώργος Αδαμίδης και Νίκος Κατσαούνης, από τους οποίους ο πρώτος έχει να αντιμετωπίσει το κακό κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, ενώ λόγω της παρουσίας Κυριακίδη και ενδεχομένως Θεοδωρίδη δεν έχει χώρο αναφοράς στο ψηφοδέλτιο του Μαλούτα.

Βέβαιο είναι ότι προτάσεις θα δεχτούνε οι Βαγγέλης ΣημανδράκοςΒασίλης Κούτσιανος κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ενδεχομένως και από το στρατόπεδο Καρυπίδη. Ερωτηματικό για τους υπόλοιπους που προέρχονται από τις υπόλοιπες Περιφερειακές ενότητες. Οι Νίκος ΣαμαράςΣωκράτης ΚουρέλλαςΔημήτρης Ψευτογκάς και Αγλαΐα Δούφλια  είναι βέβαιο ότι θα δεχθούν προτάσεις από τα στρατόπεδα Δακή και Καρυπίδη, ενώ δεν αποκλείεται στην περίπτωση των Γρεβενών, της Φλώρινας και της Καστοριάς να μπούνε υπό διαπραγμάτευση και οι χωροταξικές αντιπεριφέρειες.

Όπως μαθαίνω ήδη από σήμερα το βράδυ άρχισαν τα τηλεφωνήματα και οι σκληρές διαπραγματεύσεις για την έμψυχη προίκα του συνδυασμού, ενώ ίσως μέχρι τα μέσα της βδομάδας να έχουν κλείσει τα πρώτα ονόματα.