Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Λαϊκή Συμμετοχή …. φάρμακο στα αδιέξοδα!

Συντρόφισσα και σύντροφε
Φίλε και φίλη,
Δημοκράτισσες και δημοκράτες
Με παρρησία και θάρρος.υπεύθυνα, ανοιχτά και δημοκρατικά θεωρώ χρέος μου να επικοινωνήσω μαζί σας
Να μοιραστώ τις σκέψεις και τις θέσεις μου που με συνέπεια και συνέχεια υπερασπίζομαι, διακηρύσσω, αγωνίζομαι είτε αυτές αφορούν, τα ΓΡΕΒΕΝΑ, τον πολύπαθο τόπο μας, είτε την ευρύτερη Περιφέρειά μας τη ΔΥΤΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ είτε το μεγάλο μας σπίτι, την Ελληνική μας πατρίδα.
Τα κόμματα είναι πυλώνες της δημοκρατίας.
Ο εκδημοκρατισμός των οργάνων τους, των λειτουργιών και διαδικασιών τους, η αποκέντρωση , η συμμετοχή και η ευθύνη έχουν αξία, μας μετατρέπουν από παθητικούς δέκτες σε ενεργούς πολίτες , δημιουργούς του παρόντος και του μέλλοντός μας.
Τα μετατρέπουν από γραφειοκρατικούς σκοτεινούς μηχανισμούς σε πραγματικά εργαλεία πρωτογενούς δημοκρατίας, αλλαγής και μετασχηματισμού της κοινωνίας.
Στις 5 Δεκέμβρη και εφόσον χρειαστεί και στις 12 Δεκέμβρη έχουμε χρέος να επιλέξουμε την ηγεσία μας και να καθορίσουμε όχι μόνο τις πολιτικές εξελίξεις αλλά να φανούμε χρήσιμοι για την πατρίδα! Συμπολίτη και συμπολίτισσα
Τώρα μπορείς με την ψήφο σου να φέρεις την ελπίδα στον τόπο για να έχει το μέλλον που του αξίζει! Δίνουμε τη μάχη πόρτα-πόρτα, στα έρημα και όμορφα χωριά μας, στις σιωπηλές και πάσχουσες πόλεις της πανδημίας, στους χώρους εργασίας, μια μάχη ιδεών, αρχών και αξιών χωρίς ιδιοτέλεια χωρίς να μας νικάει η κούραση σωματική και ψυχική. Η αντίσταση του παλιού και αδιέξοδου κάμπτεται, ανοίγουμε νέους δρόμους αξιοπρέπειας, και ελπίδας. Σεβόμαστε τους αδύναμους και ανήμπορους αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση, αυτούς που έβαλαν ένα λιθαράκι για την πατρίδα, αυτούς που άλλοι τους θέλουν “κλειδωμένους” τη μέρα των εκλογών, επιμένοντας σε έναν ιδιότυπο ρατσισμό και σε μια κοινωνία των αποκλεισμών και των διαχωριστικών γραμμών.
Δίνουμε τη μάχη με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για να μην συνεχιστεί η συρρίκνωση του χώρου και για να σταματήσουμε τη σταδιακή διολίσθηση και παρέκκλιση του από τις βασικές αρχές και αξίες μας. Δίνουμε τη μάχη με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ γιατί την επόμενη ημέρα…
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ διακυβέρνηση .Πλήρωσε ακριβά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της χρεοκοπίας και τα ερασιτεχνικά αριστερά πειράματα του πελατειακού κρατισμού…
Δίνουμε τη μάχη για να υπηρετήσουμε σαφείς εθνικούς στόχους και να προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.
Δίνουμε τη μάχη για τη διασφάλιση της συμμετοχής σε μια δίκαιη ανάπτυξη και πράσινη μετάβαση, για ένα δικό μας Εθνικό Σχέδιο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που θα μας βγάλει με ασφάλεια οριστικά από την κρίση.
Δίνουμε τη μάχη για να θεραπεύσουμε τα βαθύτερα και χρόνια προβλήματα της χώρας, ιδιαίτερα δε για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της φτώχειας και της φυγής του επιστημονικού και πιο δημιουργικού κομματιού της νεολαίας από την χώρα που οξύνθηκε κατά τη διάρκεια της οικονομικής και πανδημικής κρίσης.
Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα και με κανέναν με όσους αγωνιστήκαμε και συμπορευτήκαμε για χρόνια μαζί.
Τους τιμούμε, τους σεβόμαστε και τους ευχαριστούμε!
Όμως τώρα είναι η ώρα της αλήθειας και η ώρα της δράσης!
Όχι της συναισθηματικής ανασφάλειας, της εξυπηρέτησης των κενών ή υπερφίαλων φιλοδοξιών ή της προσωπικής στρατηγικής και του ατομικού ωφελιμισμού!
. Θα συνεχίσουμε να επιβραβεύουμε όσους εξόρισαν την ελπίδα, έδιωξαν τον κόσμο, κράτησαν τα κλειδιά και γαντζώθηκαν στις καρέκλες της εξουσίας;
Εμείς σαν ΠΑΣΟΚ, σαν ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο. Τον δρόμο του αγώνα για να κτίσουμε το νέο, το ανατρεπτικό, αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, για κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου. Αυτό που όλοι βλέπουν αλλά λίγοι δεν το θέλουν και έχουν τη δύναμη της διαπλοκής με μεγάλα συμφέροντα να το επιβάλλουν για να νέμονται την εξουσία και να λαφυραγωγούν τον πλούτο μιας υπέροχης χώρας.
Την κάνουμε μαζί με χιλιάδες άλλους πατριώτες που δεν τους βλέπουν οι «τυφλές» δημοσκοπήσεις . Την κάνουμε μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί είναι πεντακάθαρος, ανιδιοτελής, αγωνιστής, ριζοσπάστης σοσιαλιστής και δημοκράτης και προπάντων ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!
Λοιδορήθηκε, κατηγορήθηκε όσο κανείς.
Δέχθηκε λάσπη, συκοφαντίες και ανίερες επιθέσεις…
Είναι πάντα και με κόστος στην εμπροσθοφυλακή…
Δεν λύγισε είναι εδώ, παρών μαζί μας στους αγώνες.
Έσωσε τη χώρα όταν όλα τα κόμματα έβαζαν πάνω απ όλα το δικό τους συμφέρον! Όχι, της χώρας! Όλοι την ίδια πολιτική ακολουθούθησαν. όμως δέσμευσαν τη χώρα για 99 έτη και μας χρέωσαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 120 δις ευρώ!
Ότι είπε και δεν πρόλαβε να το κάνει, επειδή ανετράπη, αυτά θα κάνουμε1
Όχι από τη θέση της ισχνής αντιπολίτευσης που μας οδήγησαν φίλοι και εχθροί!
Αλλά από την θέση μιας ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης…
Εκεί θα μας αναδείξει σύντομα ο ελληνικός λαός!
Για να χτυπήσουμε τις αιτίες που μας οδήγησαν εδώ στην χλεύη των φίλων της Ευρώπης και όχι τα συμπτώματα… Τον πελατειασμό, την αναξιοκρατία, τον παλαιοκομματισμό, τον συγκεντρωτισμό, την αδιαφάνεια, τη γραφειοκρατία… Ρήξεις, λύσεις διαχρονικές, βαθιές τομές και όχι ασπιρίνες!
Ο Γιώργος Α .Παπανδρέου,
Έδωσε δείγματα γραφής με θεσμικές τομές που πόνεσαν τα συμφέροντα: Καλλικράτης, Διαύγεια, Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, ΚΕΠ, άρση τραπεζικού απορρήτου, φορολόγηση των οφσόρ με 2%, οικονομικός εισαγγελέας, απογραφή συνταξιούχων (θυμάστε τους εκατό χιλιάδες πεθαμένους που έπαιρναν συντάξεις;)
Δεν έδωσε τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ και στους εργολάβους, από ανθρώπους του δημοσίου γι αυτό τον πολέμησαν με λύσσα. Μέσα σε δύο χρόνια, σε χρόνια ταραγμένα από αγανακτισμένους που έκαιγαν την Αθήνα, που δεν σέβονταν θεσμούς , τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις εθνικές γιορτές , τις παρελάσεις, τη σημαία…. μπόρεσε και έκανε τόσες θεσμικές τομές!
Μίλησε για πράσινη ανάπτυξη, κοινωνικά δίκαιη μετάβαση, ενεργειακή δημοκρατία, ψηφιακή διακυβέρνηση τρεις δεκαετίες πριν… Και τώρα αυτή η ριζοσπαστική ατζέντα όχι μόνο μας φέρνει στο επίκεντρο, αλλά στην πρωτοπορία της Ελλάδας και της Ευρώπης και σύντομα στην εξουσία!
Αλήθεια, πως χάθηκαν δια μαγείας, όλοι αυτοί μόλις ανετράπη και δεν «κουνήθηκε φύλλο», όταν επιβλήθηκαν δυσβάσταχτοι φόροι, άδικα και οριζόντια σκληρά μέτρα (απολύσεις, ΕΝΦΙΑ..) διπλάσιου κόστους από τα μέτρα της πρώτης διετίας; Που είναι μια δεκαετία μετά; που λούφαξαν; Σε ποιά πρυτανεία σιτίζονται;
Δεν πρέπει να διαγράψουμε ούτε την ιστορία ούτε την αλήθεια!
Ποιος έκανε τον επαίτη κάνοντας 102 ταξίδια όπου γης για δανεικά;
Ποιός βρήκε τις πόρτες κλειστές;
Χρειαζόταν 20 δις και βρήκε μόνο 6δις από την Κίνα και 380 εκ. από τη Νορβηγία.
Τι έπρεπε να κάνει; Να χρεοκοπήσουμε άτακτα;
Ποιος τον συμβούλευσε να προσφύγει στο ΔΝΤ και ακόμα και σήμερα τον θεωρούν σωτήρα οι μαθητευόμενοι μάγοι και αλαζόνες νέοι εξουσιαστές; (Ντιμίτρι Μεντβέντιεφ,)
Ο Πούτιν που θα έσωζε την Κύπρο και δεν τόκανε όταν χρειαζόταν 2 δις ; Ο Πούτιν που δεν έβρισκε μέχρι πρότινος 574 εκατομμύρια ευρώ και συνήψε ανοιχτό δάνειο με την Κίνα για να μη χρεοκοπήσει; Και όμως σε ασφαλές λιμάνι οδηγήθηκε η χώρα!
Πήρε 120 δις ευρώ δανεικά «κούρεψε» και 102 δις χρέους… Δεν γίναμε Αργεντινή, δεν γίναμε πρωτόγονη ανταλλακτική κοινωνία, διατηρήσαμε την εθνική μας ακεραιότητα, παραμείναμε στην ομάδα των 35 πλουσιότερων χωρών του κόσμου…
Ναι υπάρχουν, φτωχοί… Υπάρχουν αδικίες!
Ολα αυτά τα χρόνια οι φτωχοί αυξήθηκαν οι ανισότητες διευρύνθηκαν
Χρειάζεται αναδιανομή του πλούτου, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη… Χρειάζεται να αλλάξουμε εμείς και με το δικό μας σχέδιο να σωθούμε και να βγούμε οριστικά από τη δίνη της πολυπλόκαμης κρίσης
. Αυτά θα τα βρούμε, θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους…
Στο Συνέδριο που θα ακολουθήσει…
Όμως τώρα πρέπει να επιλέξουμε!
Τι θέλουμε ;
Πολιτικούς να αναλαμβάνουν ευθύνες ή να προσπαθούν με κάθε τρόπο, αλλάζοντας σημαία ευκαιρίας, να τρυπώσουν κάπου και να μην τους πάρει η βροχή ;
Απέναντι σε τι αξιολογούμε την ευθύνη;
Στο συνολικό καλό ή στο προσωπικό και πολιτικό “εγώ” μας;
Μπορείς τα δύσκολα απλά να τα χρωματίσεις και να τα κάνεις εύκολα…. Μπορείς να τα «σκίσεις»… Δεν θα δώσεις λύσεις. Θα ξεγελάσεις, θα βάλεις σε κινδύνους τη χώρα τον λαό. Ο δρόμος είναι ένας: Πρέπει να τα αντιμετωπίσεις !
Και τα προβλήματα και την αλήθεια!
ΌΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ!.
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ!
Φίλες και φίλοι
Στις 5 Δεκέμβρη αποφασίζεις για την οικοδόμηση μιας ισχυρής ανοιχτής δημοκρατικής παράταξης του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας, ένα εργαλείο αλλαγής και μετασχηματισμού μιας καλύτερης πατρίδας
. Στις 5 Δεκέμβρη με αποφασιστικότητα, πίστη και μαζική συμμετοχή , με την ευρύτερη σύμπραξη και συστράτευση, όλων των δυνάμεις της δημιουργίας και της προόδου, χωρίς παρωπίδες και αδιέξοδες αγκυλώσεις, ψηφίστε και δώστε αξία και περιεχόμενο στην ψήφο σας!
Ψηφίζουμε τον επόμενο πρωθυπουργό!
Δυναμώνουμε το ΠΑΣΟΚ, Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ!
Αυτές τις εβδομάδες μετά την αδόκητη απώλεια της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά και τις νέες συνθήκες και ανάγκες που δημιούργησε το μεγάλο αυτό κενό, η υποψηφιότητα του ΓΙΩΡΓΟΥ Α ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έδρασε καταλυτικά.
Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ήρθε ξανά στο προσκήνιο, τάραξε την μακαριότητα των αντιπάλων και τα λιμνάζοντα ύδατα της κοινωνίας. Όχι μόνο με την δύναμη και το εύρος της προσωπικότητας αλλά κυρίως με τις ριζοσπαστικές και ανατρεπτικές του θέσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας.
Ο Γ.Α Παπανδρέου υπέρμαχος της ανοιχτής πολιτικής δράσης και των δημοκρατικών διαδικασιών “τιμωρήθηκε” και λοιδορήθηκε όσο κανείς χάνοντας την πρωθυπουργία για ένα δημοψήφισμα!
Αντί ο λαός και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να είναι περήφανα γι αυτή τη θέση του σεβασμού της λαϊκής κυριαρχίας και της προσφυγής στη βάση και στην πηγή της δημοκρατίας μέχρι σήμερα που μαθαίνουμε ότι ούτε ο Σαρκοζί ανέβηκε στα “κάγκελα” βρίζοντας δήθεν σκαιότητα τον Παπανδρέου ούτε η Άνγκελα Μέρκελ ήταν αντίθετοι σε αυτό και μάλιστα είχαν ενημερωθεί προ πολλού, ως άλλος Κύλων φέρνει το ομώνυμο “άγος” και δέχεται φίλια και εχθρικά πυρά για τα δεινά που ακολούθησαν, λησμονώντας τους πραγματικούς αιτίους της εξαετίας 2004-2009 και την άφρονα πολιτική ανεξέλεγκτου δανεισμού και σπατάλης της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή…
Κανείς Παπανδρέου δεν υπήρξε άφρων, αποστάτης, άπατρις ή παρασκηνιακός ανατροπέας αλλά αντίθετα όλοι υπήρξαν τιμητές της δημοκρατικής συνταγματικής νομιμότητας.
Εκφραστές της λαϊκής θέλησης και ψυχής προασπίστηκαν αλτρουιστικά τα δίκαια των καταπιεσμένων κοινωνικών δυνάμεων, τάξεων και στρωμάτων …
Ένωσαν, δεν δίχασαν!
Είναι ώρα της ψυχρής πολιτικής λογικής!
Της εμπειρίας και γνώσης!
Ποιός μπορεί να σηκώσει τώρα το βάρος;
Ποιός μπορεί να μας οδηγήσει;
Ποιός θα μας ενώσει;
Ποιος θα ξαναφέρει την ελπίδα;
Ποιός θα δυναμώσει τη φωνή μας;
Ποιός θα ξανακάνει τη χώρα καλύτερη, σύγχρονη, κοινωνικά δίκαιη και ισχυρή;
Ποιός είναι άμεσα διαθέσιμος , στο πεδίο της μάχης, την Ελληνική Βουλή;
Ποιόν δεν θέλουν και ποιον φοβούνται ούτε η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ούτε η κρατικίστικη αξιωματική αντιπολίτευση;
Χωρίς επιφυλάξεις απαντώ ανοιχτά και ξάστερα, χωρίς να υποτιμώ κανένα από τους υποψηφίους, την αξία τους και την μέχρι τώρα συνεισφορά τους αλλά και την χρησιμότητα στο μέλλον, χωρίς ιδιοτέλειες, μυστικές συμφωνίες ή αντίδωρα:
Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου!
Και μπορεί και θέλει!

Δημήτρης Ψευτογκάς

ΣΣ Ο Δημήτρης Ψευτογκάς είναι μέλος του Κινήματος Αλλαγής.