Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Σε κάθε σύνδεση, με οποιαδήποτε ευκαιρία

Της Σταματίας Γκαραλιάκου

Το ερώτημα που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο, θέτουν με κάθε ευκαιρία οι δημοσιογράφοι σε κάθε σύνδεση με κάποιον στρατιωτικό αναλυτή ή ειδικό σε καταστάσεις πολέμου. Είναι πιθανή η μεταφορά προσφυγικών ομάδων στη χώρα μας; Η προβλεπόμενη απάντηση είναι σίγουρα ναι, άλλωστε σε οποιαδήποτε εμπόλεμη κατάσταση, οι αλλοεθνείς βρίσκουν πάντα καταφύγιο στην Ελλάδα.

Εκτός όμως από την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, οι σκηνές που διαδραματίζονται και παρακολουθεί όλη η εμφύλιος, δεν θυμίζουν σε τίποτα σκηνές που θα έπρεπε να μεταδίδουν τα ΜΜΕ τον 21ο αιώνα.

Αντί να προχωράμε μπροστά και να εκσυγχρονιζόμαστε, δυστυχώς υποστηρίζουμε αναχρονιστικές απόψεις, εικόνες και αντιλήψεις. Ο μισογυνισμός που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει σάρκα και οστά είναι τώρα έκδηλος και στο Αφγανιστάν, με όλο και περισσότερες γυναίκες να εκλιπαρούν και να επιζητούν την ευκαιρία για διαφυγή, ξεφεύγοντας έτσι από την βίαιη καταχτητική πολιτική των Ταλιμπάν.

Ως πότε όμως τα πολιτικά τερτίπια, τόσο στις αναπτυσσόμενες χώρες όσο και σε οποιανδήποτε άλλη, θα θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων, θα τους στερούν τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμα για ζωή;

Ας σταματήσει επιτέλους ο ιμπεριαλισμός, ας σταματήσουν να δαπανώνται αλόγιστα χρηματικά ποσά και ας επέλθει επιτέλους πραγματική ειρήνη, ευημερία και φιλία σε όλων τον κόσμο.

Εξάλλου, αυτό δεν ευχόμασταν από παιδιά;

 

Δείτε ακόμα