Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συνταγματική αναθεώρηση… όταν η πολιτική συναίνεση καλείται να υπηρετήσει τη φίμωση των πολιτών

Του Γιώργου Νούτσου

Είναι γνωστό πως ένα νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις… όπως σχεδόν όλα τα πράγματα ! Ακούγοντας από χτες στα ΜΜΕ και με αφορμή το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, να εκφράζεται από όλους προς όλους η προτροπή για πολιτική και κομματική ομοθυμία και πως δήθεν σ ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν αρμόζει η κομματική οξύτητα, με την πολιτική συναίνεση να προβάλλεται ως η μόνη αρμόζουσα συμπεριφορά, αυτόματα μου έρχεται στο μυαλό ο άκρατος υποκειμενισμός, άρα και η ιδιοτέλεια, με την οποία ερμηνεύουμε κάθε φορά μια λέξη ή μια φράση.

“Πολιτική συναίνεση” ! Ακούγεται όμορφα, το περιεχόμενό της όμως δυστυχώς αναζητείται.

Μιλάει για πολιτική συναίνεση η κυβέρνηση, ζητώντας από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να συναινέσει στις προτάσεις της για τις προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα μας… Το ίδιο πράττει και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, εγκαλώντας την Κυβέρνηση που δεν ομοφωνεί με τις δικές της προτάσεις….

Τελικά ποιός είναι αυτός που δεν συναινεί πολιτικά ;;;

Αναδεικνύεται από τα παραπάνω ο δόλιος καταχρηστικός εναγκαλισμός των εννοιών, επενδεδυμένος με την απολυτότητα των κομματικού μικροσυμφέροντος ! Δεν θεωρώ, πως κάποιος αρνείται την συναίνεση του, επειδή τυχαίνει να έχει και να προβάλλει την δική του διαφορετική άποψη ! Αυτό ισχύει για παράδειγμα, στο θέμα της θετικής ή αρνητικής στάσης, για το ζήτημα της δημιουργίας Ιδιωτικών Πανεπιστημίων !

Γνωστή η εμμονικά αρνητική θέση του Σύριζα – ιδεολογικά συνεπής όμως – στο θέμα αυτό. Όπως εξίσου γνωστή, η εξίσου ιδεολογικά συνεπής θετική θέση της ΝΔ για την δημιουργία τους. Οφείλουν να εμμείνουν στις θέσεις τους, αφού με αυτές διαχρονικά πορεύονται και είναι αυτές, που μεταξύ άλλων, διαχωρίζουν απόλυτα και με σαφήνεια τους ιδεολογικούς τους κόσμους….

Κρατιστές απέναντι σε φιλελεύθερους ! Θιασώτες της τροφοδοτούμενης ελεγχόμενης γνώσης από τη μια και υπερασπιστές της ελεύθερης πρόσβασης των νέων σε σχολές και αντικείμενα σπουδών από την άλλη, στο πλαίσιο της αγοράς της γνώσης με παγκόσμιες αναφορές και ανταγωνιστικά πρότυπα.

Όλοι τους, ένθεν κακείθεν, απλά αναδεικνύουν την διαφορετικότητά τους, χωρίς στην ουσία να απαρνούνται την «πολιτική συναίνεση», όπως οι άλλοι τους καταλογίζουν…!

Τις μέρες αυτές χαράσσεται το πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης που θα επιχειρήσει η επόμενη Αναθεωρητική Βουλή..! Είναι πρέπον πολιτικά και ηθικά, να τεθεί από αυτή την εκπνέουσα Βουλή το πλαίσιο των προτεινόμενων αλλαγών, ώστε να τεθεί στην κρίση των πολιτών, για να έρθει λίγους μήνες μετά, η αναγεννημένης λαϊκής ετυμηγορίας Βουλή, και με την έγκριση των πολιτών, να δώσει πια, συγκεκριμένο περιεχόμενο σε όλες τις προς αναθεώρηση διατάξεις….!

Είναι η μόνη πολιτικά και Συνταγματικά ορθή οδός, μέθοδος και διαδικασία, καθώς υπακούει στη βασική Συνταγματική πρόβλεψη, πως η εξουσία πηγάζει από τον λαό για τον λαό… κι οτιδήποτε επιχειρείται να την προκαταλάβει, βέβαιο είναι, πως μόνο τον σκοπό της πολιτικής ομοθυμίας, για τον οποίο κόπτεται, δεν υπηρετεί………..!!!