Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Προς τους γονείς του δήμου Γρεβενών

Ξέρω ότι με αυτό το άρθρο κάποιους θα στενοχωρήσω, κάποιους θα ξεβολέψω, κάποιους θα εκνευρίσω. Θα δείτε παρακάτω ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Αν είχα αυτό το σκοπό, θα δημοσίευα αυτό το άρθρο μετά τις 8 Ιουνίου.

Ξέρω όμως ότι αν δεν γράψω αυτό το άρθρο θα στεναχωρήσω, θα ξεβολέψω και θα εκνευρίσω (ίσως όχι σήμερα, αλλά αργότερα) τα παιδιά μου και τα 4.400 παιδιά που φοιτούν σήμερα στα σχολεία του νομού Γρεβενών και τα παιδιά που θα φοιτούν στα σχολεία των Γρεβενών κάθε χρόνο για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον.

Τι είναι όμως στις 8 Ιουνίου, στις 14.00 ακριβώς;

http://www.pepdym.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=890:-52-&catid=46:-2014-2020&Itemid=76

Όπως βλέπετε παραπάνω είναι η προθεσμία της πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων Από τους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας προς το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020, για διεκδίκηση χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) με σκοπό: Δράσεις βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια σχολικά κτίρια (α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης) εκτός σχεδίων ΟΧΕ και ΒΑΑ. Ύψος διαθέσιμων πόρων: 8.000.000 ΕΥΡΩ (ουκ ολίγα).

Για να το πούμε πιο απλά ώστε να καταλάβουν όλοι οι γονείς των παιδιών των Γρεβενών: Υπάρχουν διαθέσιμα 8.000.000 Ευρώ από το ΕΣΠΑ για τους δήμους της περιοχής μας ώστε να ανακαινίσουν τα σχολεία τους.

Δηλαδή πρέπει οι δήμοι της περιοχής να υποβάλουν τα κατάλληλα δικαιολογητικά σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα ως τις 8 Ιουνίου ώστε να πάρουν τα χρήματα για να ανακαινίσουν τα σχολεία μας.

Είναι δηλαδή μια τεράστια ευκαιρία, τα πολύπαθα σχολεία που διαβιούν τα παιδιά μας να:

  1. Εξασφαλίσουν στα παιδιά μας συνθήκες θερμικής άνεσης μοναδικές ίσως στην Ελλάδα.
  2. Ανακαινιστούν συνολικά και να γίνουν έτσι πολύ πιο ΑΣΦΑΛΗ για τα παιδιά μας.
  3. Μειώσουν κατά τουλάχιστον 50 % τις ανάγκες σε καύσιμα, απαλλάσσοντας όλους μας (γονείς και σχολικές επιτροπές) από το άγχος του αν θα υπάρχουν χρήματα για τις τεράστιες ποσότητες πετρελαίου που δαπανούν τα σχολεία μας κάθε χρόνο για να ζεσταθούν τα παιδιά μας.

Αν συνυπολογίσουμε δε ότι το κόστος των ανακαινίσεων αυτών φτάνει μέχρι και τα 2.000.000 Ευρώ για όλα τα σχολεία του δήμου Γρεβενών, προκύπτει αμέσως και τεράστιο όφελος για την τοπική οικονομία.

Οι δύο δήμοι του νομού μας από νωρίς ( Φθινόπωρο 2016), ίσως νωρίτερα από κάθε άλλο δήμο αντιλήφθηκαν αυτή την προοπτική και βρήκαν αρωγούς στην προσπάθεια την Αντιπεριφέρεια Γρεβενών και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Εγώ ο ίδιος και ίσως με θυμούνται μερικοί γυμνασιάρχες ή καθηγητές και δάσκαλοι των Γρεβενών και της Δεσκάτης, έχω μετρήσει, με τον εξειδικευμένο εξοπλισμό του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, πολλά σχολεία της περιοχής όσον αφορά τις θερμικές τους απώλειες. Σας θυμίζω εδώ και τη σχετική πρόσφατη ημερίδα:

http://grevenamedia.gr

https://www.youtube.com/

http://greveniotis.gr/

Από τις αρχές του χρόνου (2018), πολύ αργότερα από τα Γρεβενά, οι δήμοι Φλώρινας και ο δήμος Βέροιας ζήτησαν επίσης τη βοήθεια του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για τον ίδιο λόγο.

Σήμερα, 11 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία της αντίστοιχης πρόσκλησης για την Κεντρική Μακεδονία (εκεί η προθεσμία είναι στις 4 Ιουνίου) και 15 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία για τη Δυτική Μακεδονία, οι δήμοι Φλώρινας, Βέροιας και Δεσκάτης και ίσως και άλλοι δήμοι που εγώ αγνοώ άρχισαν να ανεβάζουν στην ειδική πλατφόρμα τα δικαιολογητικά τους.

Εκλιπαρώ λοιπόν και το δήμο Γρεβενών, ως αγχωμένος πατέρας, να προβεί άμεσα στις ίδιες κινήσεις, μιας και πρωτοπόρος ως τώρα.

Εκλιπαρώ τους γονείς των Γρεβενών να επαγρυπνούν.

Γιατί στο τέλος ξέρετε ποιοι θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι.

Τα παιδιά μας.

 

 

Δημήτριος Τσιαμήτρος

Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών

Επίκουρος Καθηγητής

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

www.sem-lab.gr

https://ee.teiwm.gr/index.php?lang=el