Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

 – Θα πάω γιατί είμαι Πατριώτης. – Θα πάω γιατί είμαι δημοκράτης. – Θα πάω γιατί είμαι σοσιαλιστής.

• Είμαι πατριώτης, αγαπώ και υπερασπίζομαι την Πατρίδα μου, με κάθε τι που την συνθέτει και τη συγκροτεί από την Κρήτη ως τη Φλώρινα, από το Καστελόριζο ως την Κέρκυρα, από το Έβρο ως τη Γαύδο (ιστορία, γλώσσα, έδαφος, πολιτισμός, κοινωνία, θέση στον Κόσμο, Χθες, Σήμερα και Αύριο).
• Τώρα, κάποιοι από την Αθήνα διαπραγματεύονται πάνω στη διεκδίκηση μιας γειτονικής χώρας να έχει δικαιώματα σ ένα τμήμα της Ελλάδας, τη Μακεδονία. Κι ο Ερντογάν το ίδιο θέλει και λέει να έχει δικαιώματα στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου (με τον ‘’εκσυγχρονισμό της Λωζάννης’’). Τί θα γίνει, λοιπόν ; Σπάστε τη λογική της εθελοδουλίας.
• Θα πάω στο συλλαλητήριο για να πω και σ΄ αυτούς, τους Κλαζομένιους των Αθηνών : Όχι ! Η Μακεδονία δεν θα δώσει τα όπλα της, δεν θα παραδώσει τίποτα από ό,τι συνθέτει το Ελληνικό έθνος σε σφετεριστή, πλαστογράφο γείτονα για να τα στρέψει εναντίον του. Η Μακεδονία και, συνακόλουθα και η Ελλάδα, δεν θα αυτοχειριασθούν. Δεν έχουμε αυταπάτες με τους επιθετικούς προσδιορισμούς (και τα σύνθετα). Την επομένη, κανένα επίθετο δε θα υπάρχει και η Μακεδονία, αναγνωρισμένη από την Αθήνα (!), θα είναι μία, τα Σκόπια ! Μία, και εναντίον του Ελληνικού έθνους και της Βόρειας Ελλάδας. Στα παιδιά μας, σε μια Ενωμένη Ευρώπη και στο διεθνοποιημένο Κόσμο, θα τους απαγορεύεται να ονομάζονται Μακεδόνες, θα τους αρνούνται να επικαλούνται τη Μακεδονική γή και την Ιστορία τους, ως πατρώα γή και δική τους ιστορία !
• Να, λοιπόν, γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο… Γιατί, υπάρχει, εδώ, μια μακριά αλυσίδα αγώνων και αίματος θυσίας, που θέλω να προχωρήσει τίμια και περήφανα και στο Μέλλον με επιτεύγματα υψηλότερα της ανθρώπινης διάνοιας και εργασίας. Γιατί κάποιοι κράτησαν ντουφέκι για όλα τούτα και χάθηκαν ! Δεν θυσιάστηκαν και οι δικοί μου θείοι, και οι προπάπποι μου δεν κρεμάστηκαν, όπως και χιλιάδων άλλων, για να παίζουμε τώρα στα ζάρια (άνω, βόρεια, νέα), που θα ΄λεγε κι ο ποιητής, την Ψυχή μας και το Είναι μας.
• Είμαι πατριώτης, στέκομαι σ΄ ένα κομμάτι Γής, είναι η βάση μου για τις Ιδέες της Αξιοπρέπειας, της Δικαιοσύνης και της Ισότητας, εδώ και στον Κόσμο. Εργάσθηκαν και μάτωσαν πολλοί, μέσα στους αιώνες, για να υπάρχει ! Θυσιάσθηκαν αμέτρητοι, μέσα στους αιώνες, για να είναι αυτή, – έστω αυτή – , που σήμερα πάνω της ζούμε, δρούμε, κάνουμε σχέδια και ονειρευόμαστε. Δεν είμαι εθνικιστής γιατί δεν μισώ, ούτε διεκδικώ μέρος της πατρίδας κανενός, ούτε και θεωρώ τον εαυτό μου μέλος μιας ’’ανώτερης φυλής’’. Είμαι πατριώτης και σοσιαλιστής.
• Χωρίς την Πατρίδα μου δεν έχω βάση, δεν έχω αναφορές, δεν έχω ρίζα, δεν έχω Μέλλον. Αν η Παρτίδα συρρικνωθεί με οποιονδήποτε τρόπο, σε οποιοδήποτε τομέα, η βάση μου αδυνατίζει, κομματιάζεται, ο Αγώνας μου πλήττεται, οι Ιδέες μου δεν έχουν αξία, δεν έχω δύναμη κινούσα. Θέλω Τόπο για να Κινήσω τη Γή !
• Θα πάω στο συλλαλητήριο για να στείλω μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μου ένα μήνυμα σ΄ όλους. Από τον Μ. Νίμιτς, ως τους Έλληνες σκεπτικιστές, από την Ουάσιγκτον, μέχρι το Βερολίνο και την Αθήνα, σε όλους που προβάλλουν ως δήθεν ισχυρό επιχείρημα ότι ήδη στο fYROM, υπάρχει το ‘’Macedonia’’, να τους πω, λοιπόν : ότι αυτό θέλουν να αλλάξουν οι γείτονες, να φύγουν από τη προσωρινότητα και να μην αποτελούν το τελευταίο απομεινάρι ενός Κόσμου ψυχροπολεμικού, επιθυμώντας, ταυτόχρονα, να οικειοποιηθούν δια παντός το ‘’Μακεδονία’’. Η θέση της Ελλάδας επί 25 χρόνια, παρά τις πιέσεις, με σθένος του Λαού της και με σταθερή οικονομική λειτουργία στην περιοχή και στα Σκόπια, δεν έχει επιτρέψει να υιοθετηθεί το καθαρό ‘’Macedonia’’. Γι αυτό συζητείται και πάλι, τώρα, το θέμα. Δεν αρκούν τα 140 κράτη που αναγνώρισαν το ‘’Macedonia’’. Αν η Ελλάδα, η Ελλάδα που είναι η μήτρα και η μητέρα, δεν υπογράψει και εξηγήσει καθαρά τους πραγματικούς λόγους, όλοι θα γνωρίζουν ότι το πρόβλημα, -το πραγματικό πρόβλημα-, είναι η επιχειρούμενη κλοπή, ο σφετερισμός, ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων.
• Ας πούμε στη Διεθνή Κοινότητα : όλοι εσείς που είδατε περιχαρείς το ‘’Τείχος’’ να πέφτει, που μιλάτε για ένα Κόσμο έξω από τα ψυχροπολεμικά κατάλοιπα και σύνδρομα, στα πλαίσια, μάλιστα, του Δικαίου, πρέπει να κατανοήσετε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να κλείσει τα προηγούμενα του Τίτο και του Στάλιν που την απειλούν στη γειτονιά της. Εσείς γιατί το αρνείσθε ;; Γιατί το τιτοϊκό κατασκεύασμα, σταλινικής έμπνευσης, με σκοπιμότητα επεκτατική, στα πλαίσια ενός κράτους που τραγικά διαλύθηκε (της Γιουγκοσλαβίας) το διατηρείτε, το αποδέχεσθε, το αναζωογονείτε ;
• Κι ακόμα, η Ελλάδα, μέσα στην Νέα Εποχή, θέλει και είναι αποφασισμένη να τελειώσει και με τα δικά της λάθη που έκανε στο ψυχροπολεμικό παρελθόν, της αδιαφορίας και της σιωπηλής αναγνώρισης του Ομόσπονδου νότιου κρατιδίου της Γιουγκοσλαβίας. Η νέα της θέση στα πλαίσια του μεταψυχροπολεμικού Κόσμου χαράχτηκε από τον Α. Παπανδρέου και των Κ. Καραμανλή τον Δεκέμβριο 1992 : ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγά της. Η Ελλάδα έχει δικαίωμα, μπορεί να έχει και οφείλει να έχει αυτή τη γραμμή, ως Νέα Γραμμή της.
• Θα πάω στο συλλαλητήριο, γιατί, επίσης, γνωρίζω βαθιά, πως η Δημοκρατική Παράταξη μεγαλούργησε μόνο τότε, όταν κατόρθωσε να συνενώσει, σε ενιαίο λόγο και πράξη, τα Πατριωτικά μηνύματα και τους σκοπούς με τα μηνύματα και το στρατηγικό πλαίσιο του Σοσιαλισμού, της Κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας. Το Πατριωτικό καθήκον με το καθήκον της Κοινωνικής Αλλαγής. Θα πάω, λοιπόν, για να πω και σε όσους στα ηγετικά κέντρα των Αθηνών μιλούν εξ ονόματος της Δημοκρατικής Παράταξης, – στο όνομα της οποίας κι ο ίδιος μιλώ-, και είναι πρόθυμοι να νοθεύσουν , συμπράττοντας στο μοιραίο, κάθε πατριωτική γραμμή ότι άλλος είναι ο Δρόμος, άλλο είναι το Καθήκον τους. Ζωντανή συνέχεια, μιας πατριωτικής παράδοσης, οφείλουμε να είμαστε και να στεκόμαστε εφ΄ ω ετάχθημεν.
• Θα πάω στο συλλαλητήριο. Και σε πείσμα αυτών που λένε ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια. Γιατί εδώ, υπάρχει Ζήτημα Εθνικό. Υπάρχει θέμα εθνικού βίου, πορείας της Πατρίδας, εθνικής πολιτικής. Και εθνική πολιτική χωρίς το Λαό, χωρίς την αγωνιστική του ενότητα και τη στήριξη του Λαού δεν υπάρχει. Το Έθνος δεν είναι ένα άδειο πουκάμισο, που ενδύονται και περιφέρουν Αθηναίοι εξουσιαστές. Το σώμα του Έθνους είναι ο ελληνικός Λαός.
• Αφού, μάλιστα, αρνείσθε να του δώσετε το λόγο να μιλήσει με δημοψήφισμα, – αλίμονο !, εκείνη η εμπειρία του Ιουλίου 2015 -, ακούστε τον από τη πλατεία του Λευκού Πύργου. Από κει που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αναλάβει, μπροστά σε μια λαοθάλασσα 1 εκατομμυρίου δημοκρατών πολιτών, τη δέσμευση : ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγά της !
Ελευθέριος Τζιόλας Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2018

Δείτε ακόμα