Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ !!! (Του Απόστολου ΤΣΕΝΗ)

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ότι ο δημόσιος διάλογος εκτρέπεται συχνά σε πολωτικές αντιπαραθέσεις και μάχες χαρακωμάτων. Το Διαδίκτυο είναι απόλυτο εργαλείο ελεύθερης έκφρασης αλλά και ανωνυμίας βοηθώντας αρκετά στον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας. Η πρόσφατη δημόσια συζήτηση για το συνέδριο στην Εσθονία και την εξίσωση κομμουνισμού και ναζισμού, αποτελεί μια τέτοια περίπτωση.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο χειρισμός του θέματος από την πλευρά της κυβέρνησης απομόνωσε και εξέθεσε για άλλη μια φορά την χώρα μας. Είναι επίσης σαφές πως μια Κυβέρνηση πνιγμένη στο προβλήματα που η ίδια προκαλεί και διαρκώς αναπαράγει, αγωνίζεται να μεταφέρει τη συζήτηση σε αλλά πεδία. Το βασικό της μέλημα είναι να συσπειρώσει, το ήδη συρρικνωμένο, ακροατήριό της.
Δεν είναι όμως η ώρα για να κάνουμε ιστορικές αναδρομές. Ας αφήσουμε αυτό το έργο στους ιστορικούς του μέλλοντος. Άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχει υψηλότερη ανθρώπινη αξία από την ελευθερία. Για αυτό κάθε μορφή Ολοκληρωτισμού που περιορίζει τις ανθρώπινες ελευθερίες και ασκεί μαζική βία, είναι αποκρουστική.
Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος που είμαι μέλος της μεγάλης παράταξης που έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση κι άφησε πίσω της, το οδυνηρό παρελθόν. Σας θυμίζω ότι, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συγκυβέρνησε με την Αριστερά, όταν οι περιστάσεις το επέβαλαν ενώ ο Παύλος Μπακογιάννης πλήρωσε με τη ζωή του το πάθος του να χτίζει γέφυρες, εκεί που οι άλλοι ύψωναν τείχη. Το να αμφισβητούν κάποιοι τη σπουδαία δημοκρατική παρακαταθήκη της Νέα Δημοκρατίας είναι πολιτικά ανιστόρητο. Χειρότερο δε όλων είναι να το επιχειρούν μιλώντας για δήθεν ακροδεξιές παρεκκλίσεις αυτοί που συγκυβερνούν με τον Πάνο Καμμένο.
Είναι αλήθεια ότι η παραδοσιακή διαχωριστική γραμμή μεταξύ των πολιτικών Δεξιάς και Αριστεράς, έχει ξεθωριάσει. Είναι πλέον δεδομένο ότι οι πολιτικές ταμπέλες δεν σημαίνουν κάτι για τους ανθρώπους της νέας γενιάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Πολιτικοί Οργανισμοί (Κόμματα) αποποιούνται τον ιδεολογικό τους πυρήνα. Απλά προσαρμόζονται σε μια εποχή που εξελίσσεται ραγδαία και σε μία χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις προκειμένου να σταθεί στα πόδια της, με αξιοπρέπεια.
Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη δεξαμενή που αθροίζει τον κόσμο της από το τμήμα εκείνο της κοινωνίας που προσανατολίζεται στον φιλελεύθερο πραγματισμό. Είναι ο πολιτικός χώρος που υπερασπίζεται τις ανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Σέβεται τους νόμους και στους θεσμούς που είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το Κράτος δικαίου, απαραίτητο εχέγγυο για να προστατευθούν πρωτίστως και κυρίως οι πιο αδύναμοι. Στηρίζει την ιδιωτική οικονομία ως κινητήριο μηχανισμό παραγωγής πλούτου. Επιζητεί ένα Κράτος λιτό και λειτουργικό που θα προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σεβόμενο τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Βλέπει στην τεχνολογική επανάσταση μια τεράστια ευκαιρία για να αλλάξει, προς το καλύτερο, η οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας μας.
Η Νέα Δημοκρατία ενώνει και δεν διχάζει. Σέβεται τη διαφορετικότητα και τιμά την διαφορετική άποψη. Αποκρούει το φανατισμό, αντιμάχεται τη μισαλλοδοξία και δεν ενδίδει στο διχασμό. Αποτελούσε και θα αποτελεί την πολιτική στέγη πολιτών με διαφορετική ιδεολογική αφετηρία από τη δικής της.