Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΛΑΜΠΡΟ

Ακόμα ένα πρωινό που η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη γέμισε με τις παρουσίες και τις χαρούμενες φωνές των μικρών μας φίλων. Το θέμα ήταν : “Φεγγαράκι μου λαμπρό”, αφού και η θεματική εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στη διαστημική μας γειτονιά και ήταν για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Αρχικά μιλήσαμε για την οικογένεια του διαστήματος που είναι το φεγγάρι, τα αστέρια, ο ήλιος και θυμηθήκαμε τα ονόματα των πλανητών. Αναφερθήκαμε στις κινήσεις της γης και του φεγγαριού και στον ήλιο που φωτίζει τον πλανήτη μας .Οι μικροί μας φίλοι άκουγαν με προσοχή, ρωτούσαν και απαντούσαν με πολλή όρεξη. Αναφερθήκαμε σε ποιητές, ζωγράφους και άλλους καλλιτέχνες. Θυμηθήκαμε ποιήματα και είδαμε έργα τους με θέμα το φεγγάρι. Επικεντρωθήκαμε στο έργο του Βάν Γκόγκ “την έναστρη νύχτα” όπου μαγνήτισε τα βλέμματα των παιδιών και τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.
Ακολούθησε η αφήγηση της ιστορίας “το φεγγάρι νανουρίζει” των Kate Banks,Georg Hallensleben το οποίο άκουσαν με προσοχή και απόλαυσαν την υπέροχη εικονογράφηση του.
Στο τέλος, εμπνευσμένα από όσα άκουσαν και είδαν ζωγράφισαν τη δική τους έναστρη νύχτα και το φεγγάρι σε όλες του τις φάσεις. Εντυπωσιακοί πίνακες λουσμένοι στο φως του φεγγαριού που συνοδεύτηκαν με όμορφα ποιήματα γραμμένα από τα ίδια τα παιδιά.
Ένα ακόμη δημιουργικό εργαστήριο της Βιβλιοθήκης μας σημειώθηκε με επιτυχία καθώς οι φίλοι μας διασκέδασαν απίστευτα με τη δράση.
Τη δράση υλοποίησαν και συντόνισαν η Θεολογία Ταρλατζή και Ιωάννα Χατζηγιαννίδου.