Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Mουσικοκινητική αγωγής στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης.

«Η συμμετοχική απογείωση (γονέων και παιδιών) με την αόρατη μπαγκέτα της μουσικοκινητικής αγωγής στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης».

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2017, στη Βιβλιοθήκη, τα παιδιά και οι γονείς τους, με τη μαεστρία του μουσικοπαιδαγωγού Βασίλη Αναγνώστου, απεκδυθήκαν από τα προβλήματα της καθημερινής σχόλης, και με τον αφηγηματικό του λόγο, τη μουσική και το τραγούδι μπήκαν στο ρυθμό της κίνησης και του χορού δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Μια ατμόσφαιρα: αποδοχής της γνώσης, αποδοχής του άλλου, του διπλανού, κοινής δράσης, και κοινής εκφραστικής δημιουργίας!….
Η μουσικοκινητική αγωγή συνθέτει και δημιουργεί κοινωνία!….
Αυτό που εισπράξαμε από το δίωρο της συμμετοχικής μύησης είναι:
Ότι κάθε παιδί έχει το δικό του ατομικό ρυθμό και µε το δικό του τρόπο βλέπει, ακούει και προσλαμβάνει τις διάφορες έννοιες.
Αναπτύσσει την αυτοπειθαρχία, την συνειδητοποίηση των εννοιών του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού.
Ο συνδυασμός της μουσικής, του λόγου και της κίνησης προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις εμπειρίες τους έτσι ώστε να αναπτυχθούν σωματικά, γνωστικά και συναισθηματικά
Ο ρυθμός λειτουργεί ως βασικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη μουσική, την κίνηση και το λόγο..
Η δημιουργική κίνηση επιτρέπει στα παιδιά να εκφράσουν ιδέες και συναισθήματα, να επιλύσουν ρυθμικά προβλήματα και να εξερευνήσουν τις σωματικές και νοητικές δυνατότητές τους μέσω του αυτοσχεδιασμού.
Μέσα από τη συνεργασία, την παρακολούθηση, τη μίμηση και τα μουσικοκινητικά παιχνίδια, τα παιδιά αποκτούν κινητικές δεξιότητες, καλλιεργούν την αντιληπτική τους ικανότητα και βελτιώνουν τη μνήμη τους.
Η σημερινή εκδήλωση ήταν μια επιθυμία των παιδιών και των γονιών από την περσινή, κατά την οποία η Βιβλιοθήκη δεσμεύτηκε να ξανακαλέσει τον Βασίλη Αναγνώστου,
Φέτος, τα παιδιά εκδήλωσαν ξανά την επιθυμία να το επαναλάβουμε και την επόμενη χρονιά!…
Για την επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλλαν: ο Χασπερίδης Σταύρος, η Ταρλατζή Θεολογία και η Κοπάνου Γεωργία