Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού «Δήμος Για Όλους» (VIDEO)

 Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού ” Δήμος Για Όλους” με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Παπαδόπουλο

 

Η ομιλία του υπ. Δημάρχου 

Φίλες και φίλοι
Αποτελεί ξεχωριστή χαρά για μένα και τους συνεργάτες μου να σας υποδεχόμαστε σήμερα στα εγκαίνια του Εκλογικού μας Κέντρου.
Στο μικρό αυτό ορμητήριο, που δημιουργήσαμε για να υποδεχόμαστε τους φίλους, να ακούμε προτάσεις και προβληματισμούς, που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, όταν με την δική σας εμπιστοσύνη αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου.
Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα γιορτής γιατί προδιαγράφει με χρώματα φωτεινά, μέσα από την δική σας παρουσία, οχι μόνο το επίσημο ξεκίνημα του αγώνα μας αλλά κυρίως την θετική έκβασή του.
Φίλες και φίλοι
Οι εκλογές της 26ης Μαιου αποτελούν για μας, για σας, για όλους τους Γρεβενιώτες έναν μονόδρομο για την αλλαγή πορείας στο Δήμο Γρεβενών.
Πριν από μερικούς μήνες, ζώντας από κοντά τα αδιέξοδα στη λειτουργία του Δήμου μας να πληθαίνουν, την καθημερινότητα των δημοτών μας να γίνεται ολο και πιο δύσκολη και τον τόπο μας να βυθίζεται στην απραξία και κυρίως στην παραίτηση, πήραμε την απόφαση να διεκδικήσουμε ένα νέο ξεκίνημα για τον Δήμο μας κρίνοντας πως το έχει απόλυτη ανάγκη.
Βρεθήκαμε, ενώσαμε τις δυνάμεις μας συζητήσαμε, βάλαμε στόχους κοινούς και εμφανιζόμαστε σήμερα μπροστά σας για να μοιραστούμε μαζί σας το όραμά μας για τον τόπο μας, για την πόλη μας και για τα χωριά μας

Φίλες και φίλοι
Δεν διεκδικούμε τον Δήμο Γρεβενών συμμετέχοντας σε μια ανούσια και ιδιοτελή κόντρα.
Δεν επιθυμούμε να γίνουμε μέρος μιας ανέξοδης αντιπαράθεσης που κανέναν δεν αφορά.
Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε μαζί σας, την αγάπη μας για τον τόπο αυτό.
Όχι μόνον γιατί είναι ο τόπος που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εμείς και τα παιδιά μας.
Αλλά κυρίως γιατί έχουμε την τύχη να ζούμε σ’έναν τόπο προικισμένο με απίστευτη δυναμική και δυνατότητες.
Έναν τόπο, όμως, αδικημένο από εκείνους που με τις πολιτικές τους, την αδυναμία τους και τις λανθασμένες επιλογές τους τον άφησαν να πελαγοδρομεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Εμείς φίλες και φίλοι αποφασίσαμε να μη συμβιβαστούμε με το λίγο και το καθόλου.
-Και είναι αυτοί οι λόγοι που αποφασίσαμε και ενώσαμε τις δυνάμεις.
-Χτίσαμε τον συνδυασμό μας με αγάπη και υπομονή.
-Εντάξαμε στις δυνάμεις μας ανθρώπους με διάθεση και προσφορά
-Ανθρώπους με γνώσεις και εμπειρία
-Ανθρώπους νέους και νέες που μπορούν να εκφράσουν την αγωνία της νέας γενιάς, μπολιάζοντας όλους εμάς με την φρεσκάδα και την νεανική τους ορμή.

Φίλες και φίλοι
Ο συνδυασμός μας είναι έτοιμος να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη σας.
Ήδη έχουμε ανακοινώσει μέχρι σήμερα 45 από τους υποψηφίους που κοσμούν με την παρουσία τους το ψηφοδέλτιο μας.
Μετά τις γιορτές του ΠΑΣΧΑ θα παρουσιάσουμε σε ειδική εκδήλωση που προγραμματίσαμε, το σύνολο των υποψηφίων μας, ώστε οι δημότες μας να τους γνωρίσουν από κοντά και να επιλέξουν εκείνους που με αξιοσύνη θα τους εκπροσωπήσουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο σημείο αυτό θα παρακαλέσω για την ξεχωριστή σας προσοχή.
Θα προσέξατε- και είμαι βέβαιος γι΄αυτό- πως η παράταξη μας προσπαθεί να κάνει πράξη αυτό που το ίδιο όνομα προτάσσει.
Ένας Δήμος Για Όλους. Ένα όνομα που νομίζω τα λέει όλα, καθώς αποδεικνύεται η μεθοδική εκπροσώπηση κάθε γωνιάς του Δήμου μας όσο και από την αναλογική , κοινωνική και επαγγελματική διαστρωμάτωση που τον χαρακτηρίζει.
Κυρίως όμως αποδεικνύεται πως ο προγραμματικός μας λόγος είναι αυτός που δίνει νόημα στο ονομα μας, με πολιτικές και επιλογές που αφορούν στο σύνολο της λειτουργείας του Δήμου μας.
Οργάνωση, Λειτουργία, Κοινωνικές Πολιτικές, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Παιδεία, Υποδομές και φυσικά Ανάπτυξη αποτελούν τους πυλώνες της μεγάλης προσπάθειας που σήμερα ξεκινάμε και που στοχεύει στα επόμενα τέσσερα χρόνια να φέρει τις μεγάλες αλλαγές. Την αλλαγή στο Δήμο Γρεβενών.
Στην απραξία και στην αδυναμία στην ατολμία και στην αδιαφορία εμείς επιλέξαμε να απαντήσουμε με σχέδιο, με συνεργασία και δυναμισμό και είμαστε βέβαιοι πως οι συμπολίτες μας αυτό θα το αναγνωρίσουν.

Φίλες και φίλοι
Είμαστε η μόνη Δημοτική Παράταξη από όσες διεκδικούν την ψήφο κα την εμπιστοσύνη σας, που πριν από λίγες ημέρες παρουσιάσαμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας, με το οποίο θα πορευθούμε για την επόμενη τετραετία.
Με αυτό το πρόγραμμα φιλοδοξούμε να αλλάξουμε τον Τόπο μας να φέρουμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία στους δημότες μας.
Σ αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε αρωγούς. Σας θέλουμε συμμέτοχους και όχι απλούς θεατές.
Εχουμε ανάγκη τη γνώμη σας, τις προτάσεις σας, τις υποδείξεις σας.
Με πόρτες ανοιχτές, με ευγένεια και σεβασμό θα λειτουργήσω όπως ακριβώς λειτούργησα στην οκταετή μου θητεία ως Δήμαρχος του Δήμου Αγίου Κοσμά.

Φίλες και φίλοι,
Το ένας «Δήμος Για Ολους» θα το κάνουμε πράξη
– Θα λειτουργήσουμε με ομοθυμία.
– Θα προτάξουμε το καλό του Τόπου μας.
– Θα λειτουργήσουμε με ισονομία, με αίσθηση δικαίου και με την χρηστή διαχείριση να πρυτανεύει στις επιλογές μας.
– Θα επενδύσουμε στην καθημερινότητα του πολίτη στην πόλη μας και στα χωριά.
– Ο πολίτης δικαιούται να απαιτεί και η Δημοτική Αρχή υποχρεούται να εξασφαλίζει μία ήσυχη, ευχάριστη καθαρή ποιοτική και πολιτισμένη ζωή.
Πολιτισμός, Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής αποτελούν για μας μία αδιαχώριστη ενότητα.

Toλμάμε φίλες και φίλοι όσο άλλοι δεν τόλμησαν με στόχο να ξαναφέρουμε τα Γρεβενά στο προσκήνιο.
Η πόλη του Μανιταριού ξαναβρίσκει την παλιά της αίγλη και θέση που της αναλογεί.
Προχωράμε στην δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου, της Δημοτικής Πινακοθήκης του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Μουσείου Μανιταριού.
Προχωράμε στην κτιριακή ανακατασκευή του κτιρίου του Ιδρύματος Λαδά, την ανάπλαση του Υπαίθριου Θεάτρου στο Καστράκι και την ολοκλήρωση της όψης του Δημαρχιακού Μεγάρου που θα συμβάλλουν καταλυτικά στην Πολιτιστική ανάταση που τόσο έχουμε ανάγκη.
Αξιοποιούμε το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, τη Βάλια Κάλντα και του Γεωπάρκου της Τηθύος τα οποία και αποτελούν μοναδικά Αναπτυξιακά πρότυπα.
Ετσι θα ξαναβάλουμε τα Γρεβενά στο χάρτη της Τουριστικής Αγοράς.
Όλα τα παραπάνω που ενδεικτικά ανέφερα αποτελούν μόνο ένα μικρό κομμάτι του ολοκληρωμένου μας σχεδιασμού που με πληρότητα θα παρουσιάσουμε στην κεντρική μας εκδήλωση της τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Φίλες και Φίλοι
Θέλουμε κοντά μας ανθρώπου που μας πιστεύουν και μας εμπιστεύονται. Ανθρώπους που μπορούν και ξεχωρίζουν Ανθρώπους που μπορούν και ξεχωρίζουν την ιδιοτέλεια και τον καιροσκοπισμό από το πραγματικό ενδιαφέρον και την αλήθεια.

Δεν θέλω όμως, σήμερα, μέρα εγκαινίων και μιας νέας αρχής, να μακρηγορήσω περισσότερο. Σας έδωσα όμως, πιστεύω, το στίγμα μας.
Το στίγμα των ανθρώπων που συμπαρατάσσονται μαζί μου σε αυτή την προσπάθεια.

Το στίγμα των προθέσεων και των πολιτικών που θα ακολουθήσουμε.

Το στίγμα της δημιουργικής φιλοσοφία μας , που διαπνέει από άκρου σε άκρον τις δεσμεύσεις και τον Προγραμματικό μας λόγο.

Σας καλώ κλείνοντας, να ρθειτε κοντά μας σ αυτή μας την προσπάθεια.

Να αγκαλιάσετε τους υποψηφίους του συνδυασμού μας.
Να εμπιστευτείτε τις γνώσεις, την εμπειρία και τον δυναμισμό τους.
Να κρίνετε αυστηρά το Πρόγραμμα μας και να το συγκρίνετε με τα Προγράμματα των άλλων συνδυασμών, εφόσον υπάρξουν φυσικά.

Εμείς, ζητάμε από σας μια στήριξη καθαρή.

Ζητάμε εμπιστοσύνη και συνεργασία.

Με στοχους συγκεκριμένους και αποτέλεσμα απτό.

Δίνοντας σας, σήμερα, από το βήμα αυτό τη διαβεβαίωση, πως θα τιμήσουμε μέχρι κεραίας το Συμβόλαιο Τιμής κι Αξιοπρέπειας, που μαζί σήμερα συνυπογράφουμε.

Πάμε όλοι μαζί, να αλλάξουμε τα Γρεβενά.

Σας ευχαριστώ θερμά για την σήμερινή σας παρουσία και να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές και Καλή Ανάσταση.

 

Γιάννης Κ. Παπαδόπουλος

Υποψ. Δήμαρχος Γρεβενών