Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Δήλωση της υποψήφιας Δημάρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ντάγκα Παναγιώτας

Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε πριν λίγες μέρες εγκύκλιο που προσδιορίζει τις προϋποθέσεις για την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στην εγκύκλιο αυτή γίνεται ξεχωριστή αναφορά για τους δήμους, με την επισήμανση, ότι ως προαπαιτούμενο για να ιδρυθεί Τμήμα Ένταξης ”πρέπει να εκδοθεί βεβαίωση δαπάνης για τα λειτουργικά έξοδα των προτεινόμενων Τμημάτων Ένταξης από την αρμόδια Ενιαία Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας ή Β/βάθμιας Εκπ/σης. Στη βεβαίωση θα αναφέρεται το απαιτούμενο ποσό από 01/09/2019 έως και 31/12/2019 και το απαιτούμενο ετήσιο ποσό για κάθε επόμενο έτος, καθώς και ότι υπάρχει δέσμευση των απαραίτητων πιστώσεων”.

Θέτει, δηλαδή, ως προϋπόθεση για την ίδρυση και λειτουργία των αναγκαίων δομών εκπαιδευτικής υποστήριξης, τη χρηματοδότησή τους από τους δήμους.

Άραγε η κυβέρνηση έχει ξεχάσει ότι τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες φρόντισαν να μειώσουν τα χρήματα προς τις σχολικές επιτροπές κατά 60%;

Είναι απαράδεκτο, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να μετακυλούν στους δήμους την ευθύνη για την ίδρυση και λειτουργία τόσο αναγκαίων, για την εκπαιδευτική διαδικασία, δομών και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όσο αυτό της ειδικής αγωγής.

Όλα τα παραπάνω, και σε συνδυασμό και με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στην Ειδική Αγωγή, και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κάνουν πιο αναγκαία και επιτακτική τη γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πόσο ”παραδεισένια” για το λαό είναι η λεγόμενη ”μεταμνημονιακή” περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ!

Απαιτείται λοιπόν να αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη που της αναλογεί. Δε μπορεί να δαπανά δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικές δαπάνες και φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, και στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής να μεταθέτει τις ευθύνες της στους δήμους, χωρίς ούτε καν να αυξάνει την ήδη πετσοκομμένη χρηματοδότηση.

Πως απαντάει η Δημοτική Αρχή στην προαναφερόμενη εγκύκλιο και στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική που μετακυλά ευθύνες προς την Τοπική Διοίκηση;

Τι έχει κάνει για να διεκδικήσει την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Δομές και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τις σχολικές επιτροπές για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητές τους;

 

Γρεβενά, 29/3/2019

Δείτε ακόμα