Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Δήμος για Όλους: Ποιος είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών Γιάννης Κ. Παπαδόπουλος

Ο Γιάννης Κ.Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, χρημάτισε ως Δήμαρχος Αγίου Κοσμά Γρεβενών την περίοδο 2003-2010.
Στην συνέχεια εξελέγη πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος στα Γρεβενά για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (2011-2014).

Το 2014 εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στον ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Γρεβενών.

Γεννήθηκε το 1953 στην Καληράχη Γρεβενών και είναι ο μικρότερος από την πενταμελή πολύτεκνη οικογένεια του Κωνσταντίνου Γ. Παπαδόπουλου και της Βασιλικής Ι.Ρόβα. Είναι παντρεμένος με την Ευδοκία Κανιστρά και έχει δύο κόρες, την Βασιλική και την Αναστασία, απόφοιτες του Α.Π.Θ.

Μετά το Γυμνάσιο Γρεβενών πετυχαίνει δεύτερος στις Πανελλήνιες εξετάσεις στο ΤΕΙ Λαρίσας, στο Τμήμα Στελεχών Επιχειρήσεων.
Παραμένει στην Αθήνα για τρία χρόνια και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Συνεργάζεται με τις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Από το 1975 έως το 1978 υπηρετεί τη θητεία του στο Σώμα της Αεροπορίας.

Το 1978 εκδίδει στα Γρεβενά την εβδομαδιαία εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» που κυκλοφορεί αδιαλείπτως έως και σήμερα.

Το 1978 αρχίζει εν νέου τακτική συνεργασία με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

Μέσα από αυτές τις συνεργασίες αρχίζει η προβολή, σε πανελλήνια πλέον κλίματα των προβλημάτων του Νομού Γρεβενών.
Στην παραπάνω χρονική περίοδο δημοσιεύει περισσότερα από εκατό ρεπορτάζ που αφορούν το Νομό Γρεβενών (όπως Χιονοδρομικο Κέντρο, αγροτικά και κτηνοτροφικά προβλήματα, έργα υποδομής, αναβάθμιση του Ν.Γρεβενών κ.τ.λ.).

Το 1981 αρχίζει την συνεργασία
 με τον Ε.Ρ.Τ. και το Κρατικό Ραδιόφωνο όπου προβάλλονται σημαντικά προβλήματα των Γρεβενών, όπως τουριστικά, λαογραφικά κ.τ.λ.

Το 1983 εκδίδει στα Γρεβενά την «ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» η οποία κυκλοφορεί έως και σήμερα. Μέσα από τις τοπικές εφημερίδες προβάλλονται εκατοντάδες τοπικά προβλήματα και από άρθρα των τοπικών συνεργατών.
Μέσα από τις 200.000 περίπου σελίδες των τεσσάρων δεκαετιών κυκλοφορίας των εφημερίδων «ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» και «Η ΦΩΝΗ των ΓΡΕΒΕΝΩΝ» έγραψε, παρουσίασε και πρόβαλλε χιλιάδες θέματα τοπικών προβλημάτων αποκτώντας ο ίδιος έτσι μία διαχρονική γνώση για την πορεία των τοπικών ζητημάτων.

Το 1984 εκδίδει στην Κοζάνη την ημερήσια εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Κοζάνης.

Το 1988 ιδρύει στα Γρεβενά το πρώτο τοπικό ραδιόφωνο «ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5 
FM» το οποίο λειτουργεί έως και σήμερα ενώ το 1989 ιδρύει στην Κοζάνη το «ΡΑΔΙΟ ΚΟΖΑΝΗ 93 FM”.

Το 1989 ιδρύει και λειτουργεί τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «ΚΑΝΑΛΙ 28» το οποίο από το 2016 εκπέμπει με την ονομασία «Οσιος Νικάνωρ».

Το 1993 εκδίδει στην Θεσσαλονίκη την Ημερησία Πανελλήνια Εφημερίδα με τίτλο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ Βορείου Ελλάδος» και το 1997 εκδίδει την ημερήσια «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Προμηθειών» που κυκλοφορεί έως και σήμερα.

Το 1995 εκδίδει στην Αθήνα την ημερήσια εφημερίδα «ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΚΗ» η οποία κυκλοφορεί έως και σήμερα.

Από το 1979 έως το 1986 χρημάτισε Υπεύθυνος Τύπου, Αντιπρόεδρος και Γενικός Αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΠΥΡΣΟΣ» Γρεβενών. Ηταν οι χρονιές που ο ΠΥΡΣΟΣ μεγαλούργησε.

Από το 1978 είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου.

Από το 1990 είναι μέλος της Ένωσης Περιφερειακών Τηλεοπτικών Καναλιών.

Το 2002 εκλέγεται Δήμαρχος στον Δήμο Αγίου Κοσμά (2002 – 2006).

Το 2006 επανεξελέγεται Δήμαρχος στον παραπάνω Δήμο για την περίοδο 2007-2010.

Το 2010, εκλέγεται πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος Γρεβενών για την περίοδο 2011-2014.

Το Μάιο του 2014 εκλέγεται πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Γρεβενών.
Ως Δημοσιογράφος
Κατά την σαραντάχρονη δημοσιογραφική του πορεία του παραχώρησαν συνεντεύξεις:
Ο αείμνηστος Πρωθυπουργός Ανδρέας Γ.Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της ΕΔΗΚ Γεώργιος Μαύρος, ο Γιάννης Ζίγδης, ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο π.Πρωθυπουργός (ως βουλευτής) Κώστας Καραμανλής, ο π.Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Νίκος Κωσταντόπουλος, ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, o πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων κ.Βασίλης Λεβέντης και άλλοι πολιτικοί καθώς και Νομάρχες, Δήμαρχοι κ.τλ.Ως Δήμαρχος Αγίου Κοσμά
Η οκταετία 2003 – 2010 ήταν για τα χωριά του Δήμου Αγίου Κοσμά μία περίοδος δημιουργίας και αναγέννησης σε όλους τους τομείς. Τα μαστοροχώρια του Δήμου Αγίου Κοσμά απέκτησαν σημαντικές υποδομές σε όλους του τομείς.
Ελυσε οριστικά χρονίζοντα προβλήματα όπως της υδροδότησης. Προχώρησε στην αυτόνομη υδροδότηση των δημοτικών γηπέδων, στην ανάπλαση κοινόχρηστων δημοτικών χώρων, στην αναπαλαίωση Εκκλησιών και Σχολείων, στην οδική σύνθεση του Δήμου με το Χιονοδρομικό Κέντρο, στην ασφαλτόστρωση όλων των εσωτερικών δρόμων των κοινοτήτων του Δήμου, στην πρόσβαση με τσιμεντοστρώσεις σε όλους τους κτηνοτροφικούς σταύλους των χωριών, στην στήριξη των πολιτικών και αθλητικών συλλόγων.
Η παρουσία του στην Αθήνα ήταν συνεχής εξασφαλίζοντας πιστώσεις εκατομμυρίων ευρώ, εκπονώντας έτσι μελέτες και εκτελώντας δεκάδες σημαντικά έργα στο Δήμο Αγίου Κοσμά.
Η κοινωνική πολιτική ήταν προτεραιότητα για τους κατοίκους του Δήμου Αγίου Κοσμά.
Ιδιαίτερα για την Τρίτη ηλικία καθιέρωσε σε καθημερινή βάση – μετά από συμβάσεις με τα τοπικά καφενεία – δωρεάν καφέδες, αναψυκτικά κ.τ.λ. στα 350 μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Αγίου Κοσμά.
Κάθε 15 ημέρες διένεμε δωρεάν τρόφιμα σε εβδομήντα και πλέον άπορες οικογένειες του Δήμου ενώ καθιέρωσε και δωρεάν ετήσιες εκδρομές για τους δημότες.
Τα προσωπικά προβλήματα των Δημοτών, η λύση αυτών και η κοινωνική πολιτική της οχταετίας 2003-2010 ήταν και παραμένει ως η ταυτότητα της «χρυσής οκταετίας» του Δήμου Αγίου Κοσμά.
Ο π.Δήμος Αγίου Κοσμά παραμένει ως και σήμερα ένα κόσμημα για το Νομό μας.
 
Γιάννης Κ.Παπαδόπουλος
Υπ.Δήμαρχος Γρεβενών
6944 324461
foni1978@otenet.gr
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δείτε ακόμα