Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Γιατί, Δημοσθένης Κουπτσίδης;

Όταν ασχολείται κάποιος με τα κοινά πρέπει να έχει το “Γνώθι σαυτόν”, να ξέρει τα όρια του και να είναι διατεθειμένος να τα ξεπεράσει, να μπορεί και να θέλει να προσφέρει με ανιδιοτέλεια, το χρόνο του, τις γνώσεις του, τα οικονομικά του για το κοινό καλό και για το σύνολο, να μπορεί και να είναι ικανός να εκπροσωπήσει ένα σύνολο ατόμων από θεσμική θέση παραγκωνίζοντας τα όποια προσωπικά του ζητήματα και θέλω.
Προσωπικά η προσφορά και η ενασχόληση με τα κοινά για εμένα, είναι τρόπος και στάση ζωής. Δε συμπάθησα ποτέ τις κουβέντες κριτικής εκ του ασφαλούς, ουδέποτε φοβήθηκα να εκτεθώ ούτε να τσαλακώσω τη δημόσια μου εικόνα. Ουδέποτε φοβήθηκα να μιλήσω για να τοποθετηθώ για πράγματα και καταστάσεις όσο και αν αυτά ήταν επίπονα για έμενα προσωπικά αλλά και για το οικογενειακό και επαγγελματικό μου περιβάλλον.
Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές δηλώνω ΠΑΡΩΝ και σταθερά δίπλα στο Δημοσθένη Κουπτσίδη. Σε έναν άνθρωπο που αγαπά αυτό τον τόπο με όλο του το είναι, σε έναν άνθρωπο που μπορεί και έχει αποδείξει πως έχει την ικανότητα να προσφέρει τα μέγιστα για να προχωρήσουμε ως τόπος. Από το 2006 που είχα τη χαρά, φοιτήτρια τότε, να μπω στην ομάδα του, είδα στο πρόσωπο του έναν πραγματικό πολιτικό με όραμα και όρεξη. Ήταν εκείνος που επένδυσε σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικούς πόρους ώστε τα Γρεβενά να μπουν στο χάρτη του τουρισμού, να γίνουν προορισμός, να αναδειχθούν δίκτυα συνεργασίας με άλλες περιοχές για την ενδυνάμωση της εικόνας μας, να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για εντάξεις έργων υποδομής σε όλες τις βαθμίδες, ήταν εκείνος που επένδυσε με την ομάδα του σε μεγάλα έργα πνοής όπως το Αστεροσκοπείο της Πίνδου και το Κέντρο Παλαιοντολογίας της Μηλιάς. Ήταν εκείνος που εμπιστεύτηκε επαγγελματίες και νεαρούς επιστήμονες και έδωσε σε όλους μας ευκαιρίες ώστε να πατήσουμε σε ένα στέρεο επαγγελματικό μέλλον βασισμένο στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. Συνεργάστηκε ανεξαιρέτως με όλους του φορείς του τόπου, πολιτικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς, επαγγελματικούς και θεσμικούς για να πετύχει τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τον τόπο.
Γενική γραμμή αυτής της ομάδας ήταν και είναι τα Γρεβενά να μην αποτελέσουν έρημη αλλά πανέμορφη περιοχή, να αποτελέσουν επιλογή διαμονής και δραστηριότητας για τα παιδιά μας. Μόνο έτσι θα πάρει αξία ο τόπος και οι περιουσίες μας.
Έχω το θάρρος να μιλάω με ασφάλεια για όλα τα παραπάνω γιατί δεν είναι είναι περιγραφές, ούτε όμορφα λόγια, είναι βιώματα αυτά που έχω και έχω την ανάγκη να τα μοιραστώ μαζί σας.
Σας προτρέπω να μας αξιολογήσετε ως ομάδα, να ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά και να μη ψηφίσετε με βάση το συναίσθημα και το όποιο επαγγελματικό ή προσωπικό δεσμό έχετε. Η ψήφος μας για να έχει τη βαρύτητα που της αρμόζει πρέπει να δείχνει προοπτική, όραμα, όρεξη για δουλειά και καμία έκπτωση για το μέλλον του τόπου μας.
Την επόμενη μέρα, τα προβλήματα θα είναι τα ίδια, οι προσκλήσεις πολλές και χρειάζονται άξιοι, εργατικοί και ευέλικτοι πολιτικοί για να τα διαχειριστούν, με γνώμονα και στόχο το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας. Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό πως η ευημερία σε ένα τόπο δεν γίνεται από τον ένα, ο ένας όμως, επηρεάζεται πάντα από το σύνολο. Πάντα μα πάντα η πολιτική είναι οικονομία και η οικονομία πολιτική. Θα είναι λυπηρό μετά από ένα, δυο χρόνια οι επιλογές μας να μας απογοητεύουν ξανά.
Έχουμε τη διάθεση, τη γνώση και την όρεξη να προσφέρουμε, τη δύναμη όμως για να μπορέσουμε να αποδώσουμε στα παραπάνω τη ζητούμε από εσάς.
Στις εξελίξεις που αφορούν τον τόπο μας δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι. Θεωρώ πως έχοντας ενεργή συμμετοχή στο τοπικό γίγνεσθαι μπορώ να προσφέρω περισσότερα, παρά ως κριτικός καταστάσεων και διοίκησης. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση σας και επιθυμώ να αποτελέσω ένα από τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου με άποψη και θέση απέναντι στα προβλήματα του τόπου αλλά και απέναντι στις ίδιες μου τις επιλογές αν χρειαστεί για το κοινό καλό.

Μαρία Γεωργίτση
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
με το Συνδυασμό “Μαζί Συνεχίζουμε”
του Δημοσθένη Κουπτσίδη