Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.: «Ακατανόητη και εξωπραγματική η αύξηση κατά 25% από τον GEA στο αμοιβολόγιο για τα συγγενικά δικαιώματα (μουσική – τραγούδι)»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
<<ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.>>

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ντροπή για το Υπουργείο Πολιτισμού που ανέχεται, αυτού του είδους τις μονομερής αυξήσεις εις βάρος του πολύπαθου κλάδου της ΕΣΤΙΑΣΗΣ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ.

Με ποιους αντικειμενικούς όρους ή κριτήρια και με ποια οικονομική αξία ο GEA εφάρμοσε και επέβαλλε μια προκλητική αύξηση της τάξης του 25%;

Άραγε τηρήθηκε το άρθρο 23 του Ν.4481/2017 και το άρθρο 16 παρ. 2 εδάφιο γ. και 3201 Κοινοτικής Οδηγίας που ρητά αναφέρει:

  1. Οι δικαιούχοι πρέπει να λαμβάνουν κατάλληλη αμοιβή για τη χρήση των έργων τους. Οι χρεώσεις πρέπει να είναι εύλογες σε σχέση, μεταξύ άλλων, με την οικονομική αξία της χρήσης των δικαιωμάτων στο εμπόριο, αφού ληφθούν υπόψη η φύση και η έκταση της χρήσης των έργων και άλλων αντικειμενικών προστασίας, καθώς και σε σχέση με την οικονομική αξία των υπηρεσιών που παρέχει ο οργανισμός συλλογικής διαχείρισης στον χρήστη. Οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης ενημερώνουν τον ενδιαφερόμενο χρήστη για τα κριτήρια ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ.
  2. Οι αναρτήσεις αυτές συνιστούν προϋπόθεση ισχύος του αμοιβολογίου. Κατά τη διαμόρφωση και εφαρμογή των αμοιβολογίων τους, οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης οφείλουν να εφαρμόζουν αντικειμενικά κριτήρια, να ενεργούν χωρίς ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ .

Απογοήτευση και αγανάκτηση διακατέχει χιλιάδες συναδέλφους της Εστίασης και Διασκέδασης, διότι όχι μόνο δεν λύνεται η ΑΣΥΔΟΣΙΑ που επικρατεί στα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, αλλά του επιβάλλονται αυξήσεις ληστρικές και μάλιστα σε μια περίοδο απανωτών κρίσεων με τελευταία τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στην ενέργεια και των πρώτων υλών.

Δημοσιεύουμε  ΔΕΙΓΜΑΤΑ των αυξήσεων του GEA. O αναγνώστης και ο καταστηματάρχης ειδικά στα Καφέ-Bar και Clubs – Κέντρα διασκέδασης – Μπαρ Ρεστοράν – Καφετέριες – Εστιατόρια θα καταλάβει τον ανωτέρω χαρακτηρισμό μας ότι οι αυξήσεις είναι ληστρικές.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

  1. Αντισταθείτε – Διαμαρτυρηθείτε μην τους πληρώνετε.
  2. Εφαρμόστε και ακολουθήστε την δίοδο των δικαστηρίων όταν τον ποσό είναι άνω των 1.000 Ευρώ.
  3. Μην συμβιβάζεστε μαζί τους.
  4. Διαμαρτυρηθείτε εντονότατα στους τοπικούς βουλευτές.
  5. Προχωρήστε σε ενέργειες με e-mail και τηλέφωνο στον Ο.Π.Ι. και επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτισμού.
  6. Εκφράστε την αγανάκτησή σας και το θυμό σας σε κάθε στέλεχος κυβερνητικό που επισκέπτεται την περιοχή σας.

Συνάδελφε μην λησμονείς ότι ο επόμενος που θα πληρώσεις θα είσαι εσύ.

Ως Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατορίων – Καφετεριών – Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

ΔΗΛΩΝΩ ότι θα είμαι παρόν σε κάθε διαμαρτυρία – αντίσταση για οποιονδήποτε συνάδελφο – χρήστη σ’ ολόκληρη την Επικράτεια.

Στηρίζουμε τον κάθε συνάδελφο τελείως ΔΩΡΕΑΝ με υποστήριξη Νομική με τα 4 Νομικά μας τμήματα:  

ΑΘΗΝΑ

ΚΟΖΑΝΗ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

σε οποιοδήποτε πεδίο Νομικών και οικονομικών προβλημάτων.

ΤΟ ΝΕΟ ΑΜΟΙΒΟΟΓΙΟ ΤΟΥ GEA αυξημένο κατά 25%

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Δείτε ακόμα