Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΔΤ – Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xiao Junzheng

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τη δυναμική της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, παρουσίασε σήμερα Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Xiao Junzheng, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Xiao Junzheng, συνοδευόμενος από  τον κ. Zhang Dong, Πρόεδρο Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Κίνας, 13 μελή  αντιπροσωπεία και τον Πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), κ. Γιάννη Πάιδα, συζήτησε με τον κ. Κασαπίδη τις δυνατότητες ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι δύο άνδρες δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην ισχυρή φιλία που συνδέει τις δύο χώρες καθώς και στην εμπορική, πολιτιστική συνεργασία των χωρών.

Ακολούθησε ενημέρωση-παρουσίαση, των αναπτυξιακών μέτρων για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής», από τον Περιφερειάρχη, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Γρηγόρη Τσιούμαρη. Επιπλέον, ο κ. Κασαπίδης μαζί με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xiao Junzheng και την αντιπροσωπεία του,  επισκέφθηκαν τη ΒΙ.ΠΕ. Κοζάνης, τα Λιγνιτικά πεδία, τον ΑΗΣ Καρδιάς, ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, την Μονάδα 5 και την ΑΕΒΑΛ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, αναφέρθηκε  στα μεγάλα έργα υποδομών που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στην Περιφέρεια αλλά και στις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής, για το νέο παραγωγικό μοντέλο στη μετά λιγνίτη εποχή και έχουν σχέση  με τις χρήσεις γης των εδαφών, τις νέες τεχνολογίες που θα διατηρήσουν τον ενεργειακό χαρακτήρα της Περιφέρειας, στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια.

Από την πλευρά του ο Zhang Dong, Πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Κίνας, εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι από σήμερα παρουσιάζονται σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στη χώρα του, τονίζοντας πως: «Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Γιώργος Κασαπίδης, επενδύει σε μια Περιφέρεια, η οποία θα γίνει χώρος καινοτόμου ανάπτυξης με πράσινες επενδύσεις». 

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία σε θέματα επιχειρηματικότητας, εκπαίδευσης, τεχνολογίας, πολιτισμού, τουρισμού και αγροτικής παραγωγής με τους αντίστοιχους εκπροσώπους φορέων περιφερειών καθώς και η επικοινωνία των δύο πλευρών προς την επίτευξη των κοινών στόχων που συζητήθηκαν.