Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας αντικείμενο ευρείας σύσκεψης. Δηλώσεις Αντιδημάρχου Γρεβενών (video)

Η αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (4/11/13) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Στη σύσκεψη προήδρευσε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…

συνεργασία και εντατικοποίηση των δράσεων για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. «Η παράνομη υλοτομία βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα καθώς έχει πολλές παραμέτρους με σοβαρές περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις» υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των μέτρων που έχουμε πάρει αλλά δεν μας αρκεί αυτό, θέλουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ για να σχεδιάσουμε και οργανώσουμε δράσεις αφού συζητήσουμε μαζί σας τα προβλήματα που βιώνετε καθημερινά. Ως Υπουργείο θέλουμε να νομοθετούμε όχι μέσα από τα γραφεία αλλά αφού βγούμε στην περιφέρεια και ακούσουμε και συζητήσουμε με τους τοπικούς φορείς. Ας εστιάσουμε λοιπόν, τη συζήτησή μας σε προτάσεις και δράσεις που θα έχουν απτά αποτελέσματα. Το Υπουργείο καταλαβαίνει ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα και όπου υπάρχει ανάγκη να καλυφθούν προσωπικές ανάγκες κατοίκων μικρών ορεινών περιοχών ο νόμος το προβλέπει.»

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυ Ευταξά ανοίγοντας τις εργασίες της σύσκεψης στάθηκε στους στόχους της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας επισημαίνοντας πως η επικαιροποίηση των μέτρων πρόληψης και καταστολής της λαθροϋλοτομίας είναι επιβεβλημένη όπως αποδεικνύεται και από τα περιστατικά. «Σημειολογικά, είναι λογικό η συγκεκριμένη σύσκεψη να γίνεται στα Ιωάννινα καθώς Ήπειρος και Δυτική Μακεδονία παρουσιάζουν τα περισσότερα προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Ευταξά και υπογράμμισε πως «είναι ευκαιρία να κατοχυρώσουμε θεσμικά και διαδικαστικά ζητήματα. Να κατανοήσουν οι πολίτες ότι οι ίδιοι μπορούν και πρέπει να προστατέψουν το δασικό πλούτο της χώρας και η κοινωνία να μη βλέπει τα δάση όπως οι Ινδοί βλέπουν τις ιερές αγελάδες». Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας έθεσε το θέμα της «εισαγόμενης» λαθροϋλοτομίας καθώς και της παράνομης βόσκησης.

Στην Σύσκεψη παραβρέθηκε ως Εκπρόσωπος του Δήμου Γρεβενών ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών Γιάννης Νασίκας.

Δείτε την παρέμβαση στο Δελτίο Ειδήσεων του WEST CHANNEL Με τον Δημήτρη Βακρατσά του Αντιδημάρχου Γιάννη Νασίκα.

 

{youtube}LxW0IQBbDts|560|350{/youtube}

 

Δημήτρης Βακρατσάς