Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

«Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία – Έλα στη θέση μου, μόνο τότε θα με νιώσεις πραγματικά»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία – Έλα στη θέση μου, μόνο τότε θα με νιώσεις πραγματικά»

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Μαθητές τουλάχιστον -60- Γυμνασίων της Δυτικής Μακεδονίας παρακολούθησαν την ημερίδα

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία – Έλα στη Θέση μου, μόνο τότε θα με νιώσεις πραγματικά» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (21-12-2021) και κατά τις ώρες 10:00-11:30.

Η ημερίδα που διοργανώθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Θωμά ΝΕΣΤΟΡΑ, ο οποίος τόνισε πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ, ενώ στην συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος ΜΑΡΔΙΡΗΣ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) Π.Ε. Κοζάνης, κ. Μιχάλης ΜΗΓΓΟΣ και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ηλίας ΓΙΩΤΑΣ.

 

 

   Στην ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές-εισηγητές οι κάτωθι:

  1. Άννα ΦΟΥΡΚΙΩΤΗ, ψυχολόγος του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης της Π.Ε. Κοζάνης, με θέμα εισήγησης «Η αναπηρία είναι εδώ!»,
  2. Δημήτριος ΓΚΙΝΗΣ Αστυνόμος Α΄, Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας, με θέμα εισήγησης «ΑμεΑ, ένας από όλους μας – Ελεύθερη πρόσβαση στις πόλεις» και
  3. Κωνσταντίνα ΣΚΟΡΔΑ υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, με θέμα εισήγησης«Εργασία χωρίς στερεότυπα με ίσες ευκαιρίες»,

ενώ την ημερίδα πλαισίωσε μουσικά το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

 

Παράλληλα, καθ΄όλη της διάρκεια της ημερίδας υπήρχε διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, μέσω του προγράμματος διερμηνείας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.).

Την ημερίδα παρακολούθησαν μαθητές από τουλάχιστον -60- Γυμνάσια της Δυτικής Μακεδονίας, τοπικοί φορείς, πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και αστυνομικό προσωπικό των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.

 

Η ημερίδα είχε ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με τον ουσιαστικό σεβασμό των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να γίνουν αντιληπτές από όλους μας οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητές τους, ώστε αφενός μεν να βελτιωθεί η ποιότητα της καθημερινής τους ζωής και αφετέρου να αντιμετωπίζονται ολοένα και περισσότερο ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

 

Η ημερίδα είναι διαθέσιμη για παρακολούθηση στο YouTube στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3ebNfix

 

 

Δείτε ακόμα