Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Το νέο CD “Μουσικές της Πίνδου” της “Elato Records”, ταξιδεύει στη Κοζάνη.

«Μουσικές της Πίνδου» στο Κοβεντάρειο (Αίθ. Δημ. Συμβουλίου) Χ. Μούκα 7, στη Κοζάνη

Οι Σύλλογοι Βοϊωτών και Σαμαριναίων Κοζάνης, συνεργαζόμενοι στα πλαίσια της ανάδειξης του πολιτισμού και της παραδοσιακής Ελληνικής μουσικής, προσκαλούν όλα τα μέλη και τους φίλους τους στην παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου (CD) «Μουσικές της Πίνδου».

«Μουσικές της Πίνδου» είναι ο τίτλος του νέου CD της ετικέτας «Elato Records», στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ήχοι της παραδοσιακής κομπανίας του Φώτη Καραβιώτη και Γιάννη Λίτσιου. Το CD που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στις 20:30, στο Κοβεντάρειο (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) Χ. Μούκα 7, στην Κοζάνη, περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια από το Πωγώνι, τα Γρεβενά και την Κόνιτσα.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν:

– η κ. Βάσω Νικοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Σαμαριναίων Κοζάνης, και

– ο κ. Ευάγγελος Παπαγιώτας, πρόεδρος του Σύλλογου Βοϊωτών Κοζάνης.

Για το CD και την μουσική του θα μιλήσουν,

– ο εκπαιδευτικός κ. Χρήστος Σιωζόπουλος,

– οι μουσικοί κ. κ. Φώτης Καραβιώτης & Γιάννης Λίτσιος και

– ο παραγωγός του CD κ. Κώστας Τρικαλιώτης,

ενώ τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο κ. Απόστολος Αποστολόπουλος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Σαμαριναίων Κοζάνης “Η Αγία Παρασκευή” και τον Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης “Η Αγία Παρασκευή”.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παίξει η κομπανία των Φώτη Καραβιώτη & Γιάννη Λίτσιου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η κομπανία

Ακολουθώντας τα βήματα των παλιών μουσικών της Ηπείρου, ο Φώτης Καραβιώτης της βλάχικης πολυφωνίας και των Γρεβενών, ο Γιάννης Λίτσιος της Δερόπολης, ο Θάνος Ρούμπος της Καλαρρύτικης μουσικής παράδοσης, ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου και ο Αντώνης Παπαδόπουλος κατάφεραν να παντρέψουν τα νεανικά τους μουσικά βιώματα και να δημιουργήσουν έναν συμπαγή ήχο, φρέσκο αλλά και παλιακό, “καναγ’καιρίσιο” που λένε (από κάναν καιρό). Όλοι τους είναι στην ηλικία 35-45 ετών και αποτελούν την ελπίδα, για όλους εκείνους που ψάχνουν για αυθεντικούς μουσικούς, καθώς ζούνε γι’ αυτό που παίζουν και παίζουν για να ζουν.

Με τιμή

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων

Δείτε ακόμα