Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Για την εκλογή Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας», Θανάσης Χαστάς και Βασίλης Καραντζίδης, απείχαν από την εκλογή για τη συγκρότηση του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση», έχουμε δεσμευτεί προεκλογικά, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων, των κυβερνήσεων και της περιφερειακής αρχής.

Οι παρατάξεις (καθώς η στάση μας δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα που είχαν προταθεί) που συγκροτούν το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου συναινούν πάνω σε ένα αντιλαϊκό πλαίσιο (κατευθύνσεις ΕΕ, μνημονιακοί νόμοι, ανταγωνιστικότητα καπιταλιστικών κερδών, νόμοι για την τοπική διοίκηση κ.ά.), το οποίο μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Από την πλευρά μας, δεν μπορούμε να επιδείξουμε καμία συναίνεση σε ένα τέτοιο πλαίσιο.

Σε σχέση με την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής, θεωρούμε ότι το θεσμικό πλαίσιο έχει σαφή αντιδημοκρατικό χαρακτήρα, καθώς με τον τρόπο που γίνεται η διαδικασία, θέτει εξαρχής εκτός ορισμένες παρατάξεις (μη επιτρέποντας τη συγκρότηση δικού τους ψηφοδελτίου).

 

Δείτε ακόμα