Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Σχόλιο με αφορμή την αντιπαράθεση μεταξύ υποψήφιων περιφερειαρχών

Την υποκρισία των υποψήφιων περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίαςκ.Καρυπίδη και κας Ζεμπελιάδου ανέδειξε η αντιπαράθεση τους πάνω στα ζητήματα της ενέργειας και του νερού. Οι δύο υποστηρικτές της πολιτικής της Ε.Ε για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε., της εμπορευματοποίησης του νερού διαγκωνίζονται τώρα για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τον κοινωνικό τους χαρακτήρα.

          Μαζί στήριξαν αυτήν την πολιτική που οδήγησε στην ενεργειακή φτώχια το 30% του ελληνικού λαού. Διαφώνησαν στον τρόπο που θα προχωρήσει αυτή η πολιτική (ΠΑΣΟΚ- «μικρή ΔΕΗ» ή στρατηγικός επενδυτής, ΣΥΡΙΖΑ – ΝΟΜΕ και «αποεπένδυση») ανάλογα με ποια επιχειρηματικά συμφέροντα προωθούσε ο καθένας.Γι’αυτό η κριτική που γίνεται από την κα Ζεμπελιάδου αφορά το ύψος του τιμήματος και όχι την πώληση.

          Όλα αυτά την στιγμή που σήμεραη κυβέρνηση (που στηρίζει τον κ. Καρυπίδη), τροποποιεί προς το χειρότερο τον ήδη κατάπτυστο νόμο του ΠΑΣΟΚ (της καςΖεμπελιάδου), με ρυθμίσεις που προβλέπουν την παραχώρηση σε επιχειρηματικούς ομίλους αιγιαλών, παραλιών, ποτάμιων, λιμνών, την στιγμή που είναι σε εξέλιξη η κατασκευή υδροηλεκτρικών φραγμάτων στα Γρεβενά ακόμα και σε περιοχές Νatura από ιδιώτες.

          Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε μια σειρά περιφέρειες και δήμους, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στηρίζουν τους ίδιους συνδυασμούς. Τους ενώνει η στρατηγική τους σύμπλευση στο δρόμο της Ε.Ε, της ανταγωνιστικότητας που επιβάλει την μετατροπή της ενέργειας και του νερού σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα.

          Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτήν την κοροϊδία. Να συμπορευθούν με το ΚΚΕ, να δυναμώσει ο αγώνας για την ικανοποίηση των βασικών αυτών αναγκών. Προϋπόθεση γι’αυτό είναι ενέργεια και νερό να γίνουν κοινωνικά αγαθά. Ο ορυκτός πλούτος, τα εργοστάσια, η γη, τα νερά να κατοχυρωθούν ως κοινωνική ιδιοκτησία με στόχο την ικανοποίηση των εργατικών- λαϊκών αναγκών, να απελευθερωθούν από τα δεσμά του κέρδους.