Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Κοινή Δήλωση υποψηφίων Λαϊκής Συσπείρωσης

Τις τελευταίες ημέρες, παρά τις προειδοποιήσεις για την έλευση του ισχυρού κύματος κακοκαιρίας, η Δυτική Μακεδονία βρέθηκε απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει αυτά τα καιρικά φαινόμενα, με τεράστια προβλήματα να έχουν εμφανιστεί σε όλους τους δήμους των νομών, με μεγάλες δυσκολίες στη μετακίνηση και σε αρκετές περιπτώσεις κλειστό το οδικό δίκτυο. Τα προβλήματα από την κακοκαιρία, αποκαλύπτουν τις ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό και μηχανισμό αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων για τις οποίες την αποκλειστική ευθύνη έχουν τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, όσο και η Περιφέρεια και οι Δήμοι. Οι τοποθετήσεις διαφόρων παραγόντων περί «ατομικής ευθύνης» γίνονται στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν τις διαχρονικές ευθύνες όλων των τοπικών διοικήσεων.
Αυτή είναι η “κανονικότητα” στην οποία αναφέρεται η κυβέρνηση και το όραμα περί “τοπικής ανάπτυξης” που επικαλούνται παλιοί και νέοι σωτήρες.
Παράλληλα πολλά νοικοκυριά ανέργων, απλήρωτων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων αντιμετωπίζουν πρόβλημα και με τη θέρμανση, λόγω οικονομικής αδυναμίας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που έχει μετατρέψει την θέρμανση σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα με την περικοπή του επιδόματος θέρμανσης, με την πολιτική απλευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που έχει οδηγήσει στην ενεργειακή φτώχια το 30% του πληθυσμού κάτι που θα επιδεινωθεί με το παραπέρα βήμα της απελευθέρωσης – ιδιωτικοποίησης του κλάδου της ενέργειας και μετατροπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε πιο ακριβό εμπόρευμα.
Με βάση αυτές τις εξελίξεις οι λαϊκές οικογένειες μπορούν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα. Όσο τα έργα υποδομής, οι μηχανισμοί αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων, οι συγκοινωνίες, η ενέργεια -θέρμανση θα λειτουργούν και θα υποτάσσονται στη λογική του “κόστους – οφέλους”, (κυρίαρχη σε ΕΕ, ελληνικές κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές), τόσο θα μεγαλώνουν οι ελλείψεις, η ενεργειακή φτώχεια και τα προβλήματα, κάθε φορά που κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο θα κάνει την εμφάνισή του.
Άμεσα η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές οφείλουν να φροντίσουν:
 Να εξασφαλιστεί με όλα τα μέσα ο καθαρισμός των δρόμων και να εξασφαλιστεί πρωτίστως η ασφαλής πρόσβαση στα νοσοκομεία σε ασθενείς και εργαζόμενους σ’ αυτά, με την κινητοποίηση κρατικών μέσων (π.χ. μέσω τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης). Να ληφθούν μέτρα για τα χωριά που αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού στις περιφερειακές ενότητες της περιοχής. Να ληφθούν μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής.
 Nα εξασφαλιστεί η θέρμανση σε όλα τα σχολικά κτίρια της περιφέρειας καθώς και η ασφαλής μεταφορά των μαθητών σε αυτά, όταν ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.
 Το υπουργείο Εργασίας να ανακοινώσει άμεσα ότι οι εργαζόμενοι που αργούν ή δεν μπορούν να φτάσουν στη δουλειά τους λόγω καιρικών συνθηκών, να μπορούν ΝΟΜΙΜΑ και χωρίς καμιά επίπτωση από τους εργοδότες να λείψουν από αυτή, χωρίς να θεωρηθεί άδεια. Οι Επιθεωρήσεις Εργασίας να ελέγχουν άμεσα σχετικές καταγγελίες από εργαζόμενους.
 Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της Περιφέρειας και των Δήμων που έχουν επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο αποχιονισμού με την παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας όπως τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας, από την καταπόνηση, προστασία από την εντατικοποίηση κ.α.
 Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα θέρμανσης της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και των φτωχών αγροτών.
 Την κατάργηση του σημερινού αφορολόγητου καθεστώτος για τα εφοπλιστικά καύσιμα και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι υποψήφιοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στη Δυτική Μακεδονία.
Περιφέρεια Δυτ.Μακεδονιας –Χαστάς Θανάσης
Δήμος Κοζάνης – Στολτίδης Νόντας
Δήμος Εορδαιας – Χόλμπα Αντωνία
Δήμος Καστοριάς – Χαραμοπούλου Βάσω
Δήμος Φλώρινας – Ναλπαντίδου Μιμίκα
Δήμος Γρεβενων – Ντάγκα Παναγιώτα
Δήμος Βόιου – Καραμπατζιάς Μιχάλης
Δήμος Σερβίων – Βλεβενδού – Γεωργακόπουλος Νίκος
Δήμος Αμυντάιου –Ελευθεριάδης Κυριάκος
Δήμος Νεστορίου – Τίγκας Γεώργιος
Δήμος Αργος Ορεστικού- Γραμμένου Αννετα
Δήμος Δεσκατης – Γαλάνης Κώστας
Δήμος Πρεσπων – Ιωαννόπουλος Γιωργος.