Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Κρίσιμη κατάσταση του συστήματος υγείας στη Δ.Μακεδονία – Επιστολή στον υπουργό Υγείας.

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας στην τελευταία του συνεδρίαση,
συζήτησε αναλυτικά την κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η περιοχή στον τομέα της υγείας. Μετά από ολοκληρωμένη ενημέρωση των επιμέρους πτυχών των προβλημάτων από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας που προηγήθηκε, έγινε σε όλους κατανοητό ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο.

Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις, η πλήρης υπο-χρηματοδότηση όλων των νοσοκομείων της περιοχής, οι περιορισμοί προμήθειας αναλώσιμων και ιατρικού εξοπλισμού, σε συνδυασμό με την δραματική αύξηση προσέλευσης ασθενών, δημιουργούν καθημερινά εκρηκτικές καταστάσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία κύριε Υπουργέ ότι το σύστημα υγείας στην Περιφέρειά μας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε να προβείτε στη διασφάλιση άμεσων προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να μπορέσουν οι δομές υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ) της περιφέρειας να σταθούν στα πόδια τους. Ζητούμε επίσης το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας να προσλάβει περιφερειακό χαρακτήρα μέσα από αυτόν τον σχεδιασμό.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
Δήμαρχος Φλώρινας