Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Συναντήσεις εργασίας του Επίκ. Καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. Νικόλα Δημάκη με φορείς πολιτισμού, τοπικής αυτοδιοίκησης και ανάπτυξης της Π.Ε. Γρεβενών

Την εβδομάδα 12-16 Φεβρουαρίου 2024 ο κ. Νικόλας Δημάκης, Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. επισκέφθηκε την Π.Ε. Γρεβενών όπου πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους φορέων πολιτισμού (κα. Σόνια Δημάκη, διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών του Υπουργείου Πολιτισμού), τοπικής αυτοδιοίκησης (κ. Ιωάννη Τσακνάκη Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Κυριάκο Ταταρίδη Δήμαρχο Γρεβενών, κ. Θωμά Ντίνα πρόεδρο κοινότητας Φιλιππαίων), και ανάπτυξης (κ. Αναστάσιο Σιδηρόπουλο διευθυντή της κ. ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας, και τους κ.κ. Άννα ΜπατσήΝτίνα ΓκίκαςMike Rassios στελέχη του Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης).

Ο κ. Θωμάς Ντίνας Πρόεδρος της κοινότητας Φιλιππαίων, η κα. Σόνια Δημάκη Διευθύντρια της ΕΦΑ Γρεβενών ΥΠΠΟ, ο κ. Κυριάκος Ταταρίδης Δήμαρχος Γρεβενών, ο κ. Νικόλας Δημάκης Επίκ. Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., και ο κ. Γεράσιμος Τρασάνης υποψ. Διδ. Αρχαιολογίας Ε.Κ.Π.Α.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. στην Π.Ε. Γρεβενών με επικεφαλής τον κ. Νικόλα Δημάκη. Ξεχωριστή θέση σε αυτές κατείχε το νέο πενταετές (2024-2028) διεπιστημονικό πρόγραμμα του Ε.Κ.Π.Α. που θα υλοποιηθεί στην αρχαία οχυρωμένη εγκατάσταση των Φιλιππαίων («Πρόγραμμα Φιλιππαίων») σε συνεργασία με την ΕΦ.Α. Γρεβενών, με τη συμμετοχή επιστημονικού προσωπικού και φοιτητών από το Ε.Κ.Π.Α. και το Α.Π.Θ. Κατά την φετινή, πρώτη χρονιά, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την αποτύπωση με σύγχρονα, μη-επεμβατικά, τεχνολογικά μέσα (LIDAR, γεωφυσικές έρευνες, αποτυπώσεις με drone) της αρχαίας οχύρωσης των Φιλιππαίων, δράσεις ενημέρωσης του ευρύ κοινού για το πολιτιστικό και γεωλογικό απόθεμα της περιοχής και προτάσεις για την περαιτέρω βιώσιμη αξιοποίησή του.

Συνάντηση με τον κ. Ιωάννη Τσακνάκη, Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Γρεβενών

Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα με έκδηλη τη βούληση από όλους τους φορείς για περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας και στήριξής της με οικονομικούς και άλλους πόρους.

Συνάντηση με τον διευθυντή της ΑΝΚΟ κ. Αναστάσιο Σιδηρόπουλο και στελέχη του Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης κ.κ. Άννα Μπατσή, Ντίνα Γκίκας, Mike Rassios

Δείτε ακόμα