Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση και κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Γρεβενών ο «Ορφεύς»

Απολογισμός εορταστικών συμμετοχών και καλλιτεχνικών δράσεων 2022

 Το Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Γρεβενών του «Ορφέα», έπειτα από την επαναλειτουργία του και την έναρξη των μαθημάτων, λόγω της διακοπής που οφείλονταν στην έξαρση της πανδημίας (Covid 19), βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παραθέσει αναλυτικά τον απολογισμό των εορταστικών συμμετοχών και καλλιτεχνικών δράσεων του συλλόγου για το 2022.

Πρώτη επίσημη συμμετοχή της φιλαρμονικής στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου οι εντυπώσεις και τα σχόλια για την εμφάνιση της ήταν κατά γενική ομολογία θετικές. 

Τη Μεγάλη Παρασκευή η μπάντα της Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού της συμμετείχε στη περιφορά του επιταφίου, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό που υπήρχε κατά τη τελευταία δεκαετία στη πόλη.

Τη 17η Ιουνίου στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Γρεβενών (Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022), η φιλαρμονική του «Ορφέα» πραγματοποίησε απογευματινή συναυλία στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Αχιλλείου για τους ηλικιωμένους συμπολίτες του  γηροκομείου της Μητρόπολης Γρεβενών.

Τέσσερες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την 21η Ιουνίου, στα πλαίσια των εορτασμών για τη παγκόσμια ημέρα μουσικής, το σώμα της Φιλαρμονικής συμμετείχε στις παραπάνω εκδηλώσεις παιανίζοντας σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Την 13η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού των Ελευθερίων της πόλης, συμμετείχε στη παρέλαση για τους παραπάνω εορτασμούς.

Την 24η Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών ο σύλλογος φίλων της φιλαρμονικής, διοργάνωσε συναυλία με τη παρουσία του «Ορφέα» στο πρώτο μέρος και τη παρουσία της φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, όπου παρευρέθηκαν οι αρχές του τόπου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, και η βραδιά έκλεισε με τη λαχειοφόρο αγορά που στηρίχτηκε οικονομικά από πλήθος πολιτών και είχε ως στόχο την δημιουργία των στολών.

Την 28η Οκτωβρίου κατά την ημέρα εορτασμού της εθνικής εορτής, η φιλαρμονική συμμετείχε στις εκδηλώσεις απόδοσης τιμών καθώς και στη καθιερωμένη παρέλαση.

Με αφορμή την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Γρεβενών, η μπάντα συμμετείχε την 14η Δεκεμβρίου στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.  

Τις παραμονές των Χριστουγέννων, οι μουσικοί και οι κηδεμόνες τους, τα μέλη του Συλλόγου, πολίτες, οι αρχές και τα μέλη του Δ.Σ, έπειτα από πρόσκληση της Φιλαρμονικής του «Ορφέα» βρέθηκαν σε μία σημαδιακή στιγμή και μια ευφρόσυνη ώρα χαράς και τιμής για όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και για τη δημιουργό Βάσια Τζοτζοπούλου με αφορμή τη παρουσίαση των φιλόκαλων ενδυμάτων της, τις στολές της φιλαρμονικής δηλαδή που παρουσιάστηκαν από την ίδια τη σχεδιάστρια.

Συμμετέχοντας στο χαρμόσυνο κλίμα της ημέρας, η Φιλαρμονική του Ορφέα εμφανίστηκε στη πόλη των Γρεβενών την 23η Δεκεμβρίου με τις ομοιόμορφες στολές της, παιανίζοντας τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, προσφέροντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Την 31η Δεκεμβρίου, τα κάλαντα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ξεκίνησαν από τις 11 το πρωί δίνοντας δύναμη και χαρά στους ασθενείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Γρεβενών και στη συνέχεια στους δρόμους της πόλης, όπου υπό τους χαρμόσυνους ήχους των μουσικών του Ορφέα, οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης αποχαιρέτισαν το 2022.

Ευχαριστίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τη σχεδιάστρια και δημιουργό των καινούργιων στολών της κ. Βάσια Τζοτζοπούλου που κατασκεύασε με κόπο και υπομονή, με προσοχή και ευθύνη, με ευαισθησία και καλαισθησία και προπαντός με δικές της δυνάμεις, ντύνοντας τους μουσικούς του συλλόγου  μας με πανέμορφα κοστούμια.

Ευχαριστίες θα πρέπει να απευθύνουμε στο μέλος του Δ.Σ Σπύρο Οικονόμου, για τις επανειλημμένες ευγενικές του πράξεις που εκφράζονται με τη χορηγία των αναμνηστικών πλακετών και pin, την αγορά και προσφορά στο σύλλογο λαβάρων και σημαιών καθώς και τη κατασκευή της φωτεινής επιγραφής με τεχνοτροπία ΝΕΟΝ που κοσμεί τη βόρεια πλευρά του Δασαρχείου από τις ημέρες των εορτών.

Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον όμιλο Alfa Wood, την Γιαννακόπουλος Α.Ε, την ΕΛ.ΥΝ. Α.Ε.Β.Ε. την ΕΓΝΑΤΊΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρίας Μουραντζά  και τη Μπουγάτσα ‘Αχιλλέας’ που ως χορηγοί στηρίζουν με τις φιλότιμες προσπάθειες και τη χρηματοδότηση τους τις δράσεις και τη λειτουργία του συλλόγου μας.

Ευχαριστεί ακόμα, τα μέλη και τους φίλους του «Ορφέα» που για ακόμα μια φορά, βοήθησαν εθελοντικά στην οργάνωση και την επίτευξη των δράσεων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στον Αρχιμουσικό μας Γιώργο Ξενιτίδη και τους μουσικούς του «Ορφέα», οι οποίοι με υπευθυνότητά συμμετείχαν στις εορταστικές και καλλιτεχνικές δράσεις, δίνοντας όπως πάντα τον καλύτερο τους εαυτό.

Το ΔΣ εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του στους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της πόλης των Γρεβενών, οι οποίοι απλόχερα ενίσχυσαν οικονομικά το σύλλογο μας, εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο την στήριξη τους.

 Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στο Δήμαρχο Γρεβενών για τη δέσμευση του ότι ο σύλλογος μας θα χρηματοδοτηθεί για την αγορά μουσικών οργάνων και άλλων δράσεων από το πρόγραμμα Leader που στο άμεσο μέλλον θα βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Πρόσκληση σε Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση και κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Κλείνοντας σας προσκαλούμε στην ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση και στη κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 6.μ.μ.

Καλή Χρονιά με υγεία!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δείτε ακόμα