Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Δρ. Μ.Τσιάπαλη: Απάντηση στον βουλευτή για την ΙΜ Ταξιαρχών

Με μεγάλη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση παρακολούθησα όσα αναληθή και συκοφαντικά ανέφερε ο βουλευτής Γρεβενών  Τ. Κοψαχείλης σχετικά …

με την ΙΜ Ταξιαρχών στον Ταξιάρχη Γρεβενών, τα οποία προβλήθηκαν στο αρχικό βίντεο της ιστοσελίδας σας και περικόπηκαν στη συνέχεια μετά τις έντονες τηλεφωνικές μου διαμαρτυρίες.

   Απέναντι στις αήθεις ύβρεις και στις ανυπόστατες κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον μου, παραθέτω τα πραγματικά  γεγονότα προς αποκατάσταση της αλήθειας και ενημέρωση των πολιτών και των αρμοδίων.

  Η μελέτη αποκατάστασης της ΙΜ Ταξιαρχών ουδέποτε εγκλωβίστηκε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες της πρώην 17ης ΕΒΑ, της οποίας προϊστάμην. Η μελέτη κατατέθηκε στην Υπηρεσία για έγκριση και εισήχθη στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Δυτικής Μακεδονίας για γνωμοδότηση στις 6.6.12 (Πράξη 57η). Με την αρ. πρωτ. 1405/19.7.12 απόφαση, ζητήθηκε από το μελετητή  συμπλήρωση της μελέτης σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου. Ο μελετητής υπέβαλε τροποποιημένη μελέτη στις 7.8.12. Όμως αυτή δεν πληρούσε τους όρους που έθεσε το Συμβούλιο και ως εκ τούτου η Υπηρεσία την απέστειλε  στη Διεύθυνση Αναστήλωσης του Υπουργείου προκειμένου να την ελέγξει και να εκφράσει απόψεις. Η Διεύθυνση Αναστήλωσης αιτήθηκε συμπληρωτικά στοιχεία από το μελετητή επιπλέον από αυτά της Υπηρεσίας με το αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΑΒΜΜ/121636/10752/ 3194πε/ 20.11.13 έγγραφο. Ο μελετητής ουδέποτε ανταποκρίθηκε.

  Ο βουλευτής Τ. Κοψαχείλης με προφορική του αίτηση αιτήθηκε από την Υπηρεσία ενημέρωση σχετικά με τα μνημεία της ΠΕ Γρεβενών και η Υπηρεσία του απέστειλε το αρ. πρωτ. 119/23.1.14 σχετικό έγγραφο. Στις 2.6.14 με νέα αίτησή του ευχαρίστησε την Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκρισή της και αιτήθηκε ενημέρωση για οικονομικά στοιχεία σε μελέτες μνημείων της ΠΕ Γρεβενών. Η Υπηρεσία απάντησε με το αρ. πρωτ. 232/21.2.14 έγγραφο. Τα όσα  ανέφερε για μελέτη συντήρησης του μνημείου, την οποία προτάσσει η Υπηρεσία, είναι ψευδή, αφού δεν έχει εκπονηθεί σχετική ούτε απετέλεσε προτεραιότητά της. Η κωλυσιεργία της έγκρισης της αρχιτεκτονικής μελέτης οφείλεται αποκλειστικά στον μελετητή, ο οποίος δεν την κατέθεσε. Η μελέτη είχε ανατεθεί από το Δήμο Γρεβενών, ο οποίος είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα, όπως επίσης και η ΠΕ Γρεβενών. Επίσης, η πρόσβαση στο μνημείο ήταν απαγορευμένη για σειρά ετών ακόμη και για την Υπηρεσία από τον εκλιπόντα κυρό μητροπολίτη Σέργιο.

  Οι ανακοινώσεις του βουλευτή με δυσφημούν και με διασύρουν ως άτομο και ως δημόσιο υπάλληλο ερήμην μου. Θίγει αναίτια και ανυπόστατα την τιμή και την υπόληψή μου και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου  για την υπεράσπισή μου.

 

Δρ.  Μαρία Τσιάπαλη

Έφορος Αρχαιοτήτων