Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη σε Παλαιοντολογικό Μουσείο & Κεντρική Βιβλιοθήκη στα Γρεβενά (video)

Μια σύντομη περιήγηση έκανε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης , σε αξιόλογους χώρους των Γρεβενών  κατά την επίσκεψη του στα Γρεβενά με την ευκαιρία εκδήλωσης της ΝΟΔΕ για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Θανάση Σταυρόπουλο, επισκέφθηκε το …

Παλαιοντολογικό Μουσείο της Μηλιάς όπου εκεί τον υποδέχθηκαν ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, η καθηγήτρια Αρχαιολογίας και επιστημονικά υπεύθυνη για το Παλαιοντολογικό Μουσείο Ευαγγελία Τσουκαλά η οποία και  τον ξενάγησε στα ευρήματα του μουσείου , ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Μηλιάς  ο οποίος και τον καλωσόρισε και κάτοικοι του χωριού. Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως για πρώτη φορά έμαθε για την έκθεση παλαιοντολογίας στα Γρεβενά σε μάθημα παλαιοντολογίας στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δημιουργώντας του τότε την επιθυμία να το επισκεφθεί.  Ο κ. Μητσοτάκης  σε αναφορά που έγινε για την προσπάθεια δημιουργίας ενός Παλαιοντολογικού Μουσείου δήλωσε ότι  αποτελεί αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή η δημιουργία ενός Παλαιοντολογικού Μουσείου εκφράζοντας την πεποίθηση πως μέσα από τις ευκαιρίες του καινούργιου ΕΣΠΑ αυτό θα γίνει πραγματικότητα.

Στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφθηκε την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών όπου θαύμασε το αριστούργημα του  Βιτσέντζου Κορνάρου  τον « Ερωτόκριτο» με δύο μόνο αντίγραφα να σώζονται στην πρώτη του έκδοση το 1713 με το δεύτερο να βρίσκεται  στην Γεννάδιο Βιβλιοθήκη.

Ο κ. Κοψαχείλης δώρισε στον Υπουργό μια συλλογή από βιβλία που αναφέρονται στον παππού του, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος  συμμετείχε ως επικεφαλής στα εθελοντικά σώματα (τάγματα) Κρητών στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών τα οποία συνέβαλλαν καθοριστικά στην απελευθέρωση της περιοχής κατά τη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου 1912 – 1913, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους πολύ στενούς δεσμούς του τόπου καταγωγής του, την Κρήτη , με τα Γρεβενά.  

 

{youtube}IPikovXD1FU|640|380{/youtube}