Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τέλεση Θείας Λειτουργίας στο 1ο Δημοτικό, στο Μπούρινο και στο 586 Τάγμα Πεζικού

Από τον Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ και  Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών

 

Τέλεση Θείας Λειτουργίας για τα 100 χρόνια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών

 

 Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του …

1ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας και Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Γρεβενών κ. Σεραφείμ, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 ετών από της ιδρύσεως του ιστορικού σχολείου των Γρεβενών.
Έτσι, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Διδασκάλων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών προς τον Σεβασμιώτατο, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ως απαρχή μιας σειράς επετειακών εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της Μετάληψης των Θείων Δώρων όπου οι μαθητές μετέλαβαν και πήραν την ευχή του Επισκόπου. 
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους Γονείς, τους Δασκάλους και τους μικρούς μαθητές να τους χαρίζει ο Χριστός μας την υγεία και το φωτισμό στη ζωή τους.

 

 

Στο Μπούρινο για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνος

Το Μπούρινο Κοζάνης, το οποίο ανήκει εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας και Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Γρεβενών κ. Σεραφείμ, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014.
Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο στον αναπαλαιωμένο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία των τοπικών φορέων και πλήθους πιστών.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων στον Μακεδονικό Αγώνα και ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Αγώνα,

οι οποίες πραγματοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης.
Να σημειώσουμε ότι η επανάσταση που ξεκίνησε στο Μπούρινο ήταν η πρώτη οργανωμένη ένοπλη αντίσταση του Μακεδονικού Ελληνισμού που συνεχίστηκε μέχρι το 1908 για τη διάσωση της Μακεδονίας.

 

 

Θεία Λειτουργία στο 586 Τάγμα Πεζικού

Το 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού στα Γρεβενά επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας και Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Γρεβενών κ. Σεραφείμ, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014.
Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για τους οπλίτες του στρατοπέδου και τους ευχήθηκε να έχουν υγεία και δύναμη, αγάπη για τον Χριστό και την Ελλάδα αλλά και ζήλο να υπηρετούν την Πατρίδα μας.

 

 

imkastorias.gr