Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ-ΑΝΗΣΥΧΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Λάθος κάνουν οι δήθεν νέοι και ανήσυχοι αγρότες του Νομού Γρεβενών, γιατί είναι βέβαιο πως ούτε ενεργοί είναι, ούτε αγρότες, γιατί αν ήταν τέτοιοι θα γνώριζαν ότι , μέχρι σήμερα οι ενέργειες της ΕΑΣ ήταν , αναφορικά με το Ν 4015/2011, οι εξής:

Εκδήλωση ανοιχτού ενδιαφέροντος προς όλους τους αγρότες είτε μέλη της ΕΑΣ, είτε όχι.  [Δεκέμβριος του 2011].

14/02/2012. Πρώτη γενική συνέλευση που αποφάσισε την μετατροπή της ΕΑΣ σε ΑΣ.

Υπάλληλοι της ΕΑΣ έστειλαν έγγραφα και…

τηλεφωνικές οχλήσεις σε Προέδρους των ΑΣ για να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τον 4015/2011 και το άρθρο 19. Από 41 συνεταιρισμούς οι 32 προχώρησαν σε γενικές συνελεύσεις. Δεν υπήρχε συμμετοχή αλλά και ούτε ένας νέος αγρότης εμφανίστηκε . Οι περισσότερες γενικές συνελεύσεις έγιναν παρουσία υπαλλήλων της ΕΑΣ. Ακόμη και σε συνεταιρισμούς που δεν ανήκουν στην ΕΑΣ τους ζητήθηκε να πάνε υπάλληλοι  της ΕΑΣ για καλύτερη ενημέρωση.

Μάιος του 2012. Εγινε η δεύτερη γενική συνέλευση όπου ορίσθηκε η μερίδα του μέλους 300,00 ευρώ.

Συστάθηκε επιτροπή από το υπουργείο να προτείνει τροπολογίες για την εύρυθμη λειτουργία του Νόμου, με καταληκτική ημερομηνία της επιτροπής 27/09/2012. Κατόπιν θα μελετηθούν από το υπουργείο θα αξιολογηθούν και θα ψηφισθούν οι τροπολογίες στη βουλή.

Έχουμε στην δύναμή μας δασικούς συνεταιρισμούς, για τους οποίους  ο 4015/2011 δεν προέβλεπε τίποτε σχετικά με τη τύχη τους.

Οι Ενώσεις που προχώρησαν στην δημιουργία ΑΣ δεν έχουν στο δυναμικό τους δασικούς συνεταιρισμούς και συνεπώς δεν είχαν πρόβλημα να προχωρήσουν τις σχετικές διαδικασίες.

 

Απ όλα τα παραπάνω και ειδικότερα από το ύφος με το οποίο είναι γραμμένο το σχόλιο των δήθεν ‘’νέων αγροτών ‘’, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ‘’ο’’ ή ‘’οι’’ συντάκτες του κειμένου είναι φερέφωνα ανθρώπων ή συμφερόντων που δεν θέλουν την ύπαρξη της ΕΑΣ Γρεβενών στην περιοχή. Όμως το χατίρι δεν θα τους γίνει.

Η ΕΑΣ Γρεβενών ήταν, είναι και θα είναι το σημείο αναφοράς του νομού μας. Είναι από τις πρώτες ΕΑΣ της χώρας που άρχισαν εγκαίρως και με σύνεση την προσαρμογή στο νέο Νόμο 4015/2011 παρά τις ελλείψεις του.

Αν τα παιδιά ήταν από τα Γρεβενά και ήταν ενεργοί αγρότες, πιστεύουμε ότι θα γνώριζαν τα γραφεία της ΕΑΣ και θα ερχόταν οποιαδήποτε μέρα και ώρα – άλλωστε όλοι ΕΔΩ είμαστε – για να ενημερωθούν για αυτά που άλλοι τους έβαλαν να ρωτήσουν.        

Κρίμα, όμως δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Εμείς η ΕΑΣ Γρεβενών θα συνεχίσουμε την ενεργό δράση, ως  πρωτοβάθμιος Συνεταιρισμός πλέον. Μ’ αυτό το Συνεταιρισμό οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Γρεβενών θα παίζουν σημαντικό ρόλο πια στην οικονομία του τόπου. 

 

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 ΡΑΠΤΗΣ     ΣΤΕΦΑΝΟΣ