Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στα Γρεβενά (VIDEO)

Με κάθε επισημότητα, λίγα λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου 2013 τα Γρεβενά, σε μια λιτή τελετή,  υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα των 22ων  Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Τη φλόγα μετέφεραν τρεις λαμπαδηδρόμοι γρεβενιώτες αθλητές..

Νίκος Τότσικας, η Ζάκα Ιωάννα και η Βασιλική Ζωγράφου, αθλήτρια του στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Γρεβενών η οποία διακρίθηκε με Πανελλήνιες νίκες στα 600 και στα 2.000 m, άναψε το βωμό στην κεντρική πλατεία της πόλης.  

Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, των Εθνικών Ύμνων της Ρωσίας και της Ελλάδας και η έπαρση των αντίστοιχων σημαιών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γρεβενών Ανδρέας Τόσκας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Δημοσθένη Κουπτσίδη ο οποίος απουσίαζε εκτός Γρεβενών για υποθέσεις του δήμου,  ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής SOCHI 2014 καθώς και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

Η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει επτά ημέρες και θα διασχίσει 27 νομούς. Η τελετή παράδοσης της Φλόγας στους Ρώσους θα γίνει το Σάββατο  5 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Από εκεί θα ξεκινήσει ένα ταξίδι 123 ημερών, καλύπτοντας 65.000 χιλιόμετρα και 83 περιοχές της Ρωσίας, ενώ στα πλάνα των διοργανωτών είναι να ταξιδέψει η Φλόγα και στο διάστημα.

 

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 7 με 23 Φεβρουαρίου 2014 στο Σότσι της Ρωσίας. Συνολικά 2.800 αθλητές από 80 χώρες θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

 

 


 

 

φωτο: Αν. Σβολιαντόπουλος