Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Διάλεξη Μαίρης Γκούβα, Καθ.Ψυχολογίας στο Α. Λ. Π. Δήμου Γρεβενών.

Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γρεβενών, η κα Μαίρη Γκούβα, Αν. Καθηγήτρια Ψυχολογίας Ασθενών, Τμήμα Νοσηλευτικής ΤΕΙ Ηπείρου, και στο πλαίσιο του α΄κύκλου μαθημάτων 2013-2014 του Α.Λ.Π. Δήμου Γρεβενών, με τον γενικό τίτλο: « Νους Υγιής εν καιρώ κρίσης», θα δώσει διάλεξη με θέμα:…

 

 

«Κρίση Δεσμώτρια και Κρίση Ψυχολύτρια: ένας γνωστός Τόπος για τον Ανθρώπινο Ψυχισμό»

 

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα συνεχίζονται με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ενώ εγγραφές συνεχίζονται ηλεκτρονικά έως στις 30/09 από την ιστοσελίδα: www.alp.gr . Οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν προσωπικά αυτή την  Δευτέρα 30/9 και ώρα 16:00 στο Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Γρεβενών και πριν την έναρξη του μαθήματος της κ. Γκούβα.

 

Το πρόγραμμα των μαθημάτων του Α.Λ.Π.που ακολουθεί και  υπεύθυνος του οποίου είναι ο κ. Πέτρος Σκαπινάκης καθηγητής Ψυχιατρικής Π. Ιωαννίνων, έχει ως εξής:

Δευτέρα 7/10/13: Εισηγήτρια: Βασιλική Παπαδιώτη-Αθανασίου, Αν. Καθηγήτρια Ψυχολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων, Συστημική Θεραπεύτρια. Θέμα εισήγησης: «Αρχές και δεξιότητες επικοινωνίας στην οικογένεια: Συστημική Προσέγγιση».

 

Δευτέρα 14/10/13: Εισηγήτρια: Άννα Καλτσούδα, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θέμα εισήγησης: «Διευκολύνοντας την επικοινωνία και τη διαχείριση συγκρούσεων σε συνθήκες κρίσης».

 

Δευτέρα 21/10/13: Εισηγητής:  Γρηγόρης Μιχάλης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β/θμιας εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων. Θέμα εισήγησης: «Τα όρια της ελευθερίας και η ελευθερία των ορίων: Πώς οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους».

 

Τετάρτη 30/10/13: Εισηγήτρια: Ευρυδίκη Περδικάρη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Θέμα εισήγησης: «Διεκδικητικότητα: Ένα πολύτιμο εφόδιο στην διαπροσωπική και επαγγελματική επικοινωνία».

 

Δευτέρα 4/11/13: Εισηγητής: Δημήτρης Δαμίγος, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Ψυχολογίας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. «Η διαχείριση του καθημερινού χρόνου και η σημασία της για την ψυχική ισορροπία και την αντιμετώπιση των κρίσεων της ζωής».

 

Δευτέρα 11/11/13: Εισηγητής: Πέτρος Σκαπινάκης, Καθηγητής Ψυχιατρικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θέμα εισήγησης: «Από το στρες στην ηρεμία και από την σύγχυση στην διαφάνεια: Πρακτικές προσεγγίσεις για την κατάκτηση της ευεξίας».

 

 

Το υπολειπόμενο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Πληροφορίες: www.alp.gr και 6936492842 κα Ελένη Βουγιούκαλου.