Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Συμμετοχή του Βουλευτή Γρεβενών στο 14ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας

…Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών

 

Το Σάββατο 31 Αυγούστου ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης συμμετείχε στο 14ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών με θέμα: «Οι Βλάχοι της Γρεβενιώτικης Πίνδου» στην αίθουσα…

συνεδρίων του ξενοδοχείου “casa la mundi”.

Στο χαιρετισμό του ο Βουλευτής Γρεβενών αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του συμποσίου γιατί αναδεικνύει και συγχρόνως διασώζει την πλούσια ελληνοβλαχική πολιτιστική παράδοση. Αναφερόμενος στην επιλογή της διοργάνωσης του συνεδρίου στα ορεινά των Γρεβενών, ανέφερε ότι: «αποτελεί μία άριστη επιλογή, γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι, η Πίνδος είναι ένας από τους ιδανικότερους τόπους για να προβάλλονται η ιστορική ταυτότητα, οι ιστορικές αξίες, τα ήθη και οι ρίζες της βλαχόφωνης ρωμιοσύνης». Ο κ. Κοψαχείλης χαρακτήρισε το Συμπόσιο ως σύμβολο της ενότητας, των αξιών, του πολιτισμού των Βλάχων αλλά και μία απάντηση σε σύγχρονους προβληματισμούς και αναζητήσεις.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ευχήθηκε: «οι Βλάχοι να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στο  κοινωνικό “γίγνεσθαι” της νέας Ελλάδας για να χτίσουμε μία πατρίδα αντάξια της ιστορίας της, μία Ελλάδα που προσδοκούμε και θέλουμε όλοι».

 

 

 

Γραφείο Τύπου

 

Τιμολέων Κοψαχείλη

Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών

 

Δείτε ακόμα