Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ερώτηση Bουλευτή Π.Ε. Γρεβενών κ. Πάτση για αποζημιώσεις πληγέντων παραγωγών της ΠΕ Γρεβενών από παγετούς

                                                           

Σε κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά προχώρησε, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, ο Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Πάτσης για τις αποζημιώσεις πληγέντων παραγωγών της Π.Ε. Γρεβενών από τους παγετούς.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

………………………………………………………………………………………………………………………………..

Αθήνα, Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Προς:

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Πληγέντες παραγωγοί της Π.Ε. Γρεβενών από παγετούς

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις και αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες) που επικράτησαν έως και τώρα μήνα Απρίλιο που είμαστε λίγο πριν το καλοκαίρι, προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στις αγροτικές εν γένει καλλιέργειες, που αποτελούν σημαντικό μέρος της πρωτογενούς παραγωγής για την Π.Ε. Γρεβενών.

Οι ζημιές έπληξαν, κατά κύριο λόγο, τις καλλιέργειες των οσπρίων , των ενεργειακών καλλιεργειών και ορισμένων δενδροκαλλιεργειών (κερασιές, ροδάκινα, βερίκοκα) ενώ προβλήματα εμφανίστηκαν και στις υπόλοιπες καλλιέργειες , δενδρώδεις και μη, όπως αυτές των σιτηρών. Αποτέλεσμα να περιορίσουν σημαντικά την τελική παραγωγή ποσοτικά και ποιοτικά.

Οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους απόγνωσης και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών τους . Βασικότερο δε όλων δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αγροτικές τους δραστηριότητες και αυτό ελλοχεύει τον κίνδυνο διατάραξης του κοινωνικού ιστού του πρωτογενή τομέα.

Με δεδομένα τα παραπάνω που αναφέρω, θα ήθελα να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας ότι επείγει να διευθετηθεί άμεσα η εκτίμηση και υλοποίηση των αποζημιώσεων για τους πληγέντες της ΠΕ Γρεβενών .

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

–              Πότε θα γίνουν οι εκτιμήσεις και καταγραφή ζημιών, για τους πληγέντες των παγετών στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών;

–              Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα η δίκαιη ενίσχυση των πληγέντων από τους παγετούς στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών;

Ο ερωτών,    

Ανδρέας Πάτσης

Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών – Νέα Δημοκρατία