ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ Δ.Α.Σ.
Κύριοι της ΔΑΣ,
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα στην Ελλάδα ,δεν είναι κανενός κόμματος , ούτε αποκλείει κανέναν εργαζόμενο από τις τάξεις του ,ούτε δέχεται τον όρο ταξικός αγωνιστής .
Δεν λειτουργήσαμε ποτέ με αποκλεισμούς ,όπως κάνετε εσείς και συνεχίζετε να κάνετε διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους σε αγωνιστές και εργοδοτικούς εργαζόμενους, οι οποίοι δεν δικαιούνται, παρά μόνο να σας ψηφίζουν διαφορετικά εκδιώκονται ή διαγράφονται .
Γι αυτό δεχθήκαμε, Προέδρους Σωματείων που παρόλο που δεν είχαν καμιά σχέση με το επάγγελμά, που σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου είχαν δικαίωμα να είναι μέλη, να είναι Πρόεδροι για πολλές τριετίες, χωρίς να έχουν ούτε ένα ένσημο .
Αν αυτό λοιπόν δεν είναι νοθεία τι είναι;
Καταπατήσατε κάθε νομιμότητα των καταστατικών και των νόμων ,που τους εφαρμόζετε κατά πως σας βολεύει ,γράφοντας (στα παλαιότερα των υποδημάτων σας) όλους του νόμους ,ποντάροντας στο ότι δεν θα τολμήσουν να κάνουν τίποτα και όταν θα χρειαστεί θα συγκεντρώσουμε τα κομματικά μας στελέχη και θα επιβάλλουμε αυτό που εμείς θεωρούμε νομιμότητα .
Ναι λοιπόν για όλα αυτά φταίμε.
Ναι λοιπόν φταίμε, που δεν είμαστε κάθετοι στην εφαρμογή των Νόμων και των καταστατικών διατάξεων και σας αφήσαμε να αποθρασυνθείτε.
Φταίμε που , εφαρμόσαμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για λόγους αποφυγής της διασποράς της Πανδημίας και δεν αναγκαστήκαμε να κάνουμε εκλογές στο ίδιο σωματείο 1 ημέρα κάθε εβδομάδα , σε τρείς εβδομάδες, κατά παράβαση κάθε καταστατικού και κάθε νόμου, όπως κάνατε εσείς .
(Ελπίζουμε στις επόμενες εκλογές ότι δεν θα κάνετε εκλογές όλο τον χρόνο για συμπληρώσετε τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων) .
Αναρωτιόμαστε λοιπόν;
Ποιοί <<εκτινάσσουν την νοθεία για να διαφυλάξουν τις καρέκλες τους >>.
Αυτοί που είναι Πρόεδροι Σωματείων και αντιπρόσωποι στις Ομοσπονδίες, ενώ δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στην ειδικότητα ;
Αυτοί που για να συμπληρώσουν μέλη δέχονται να ψηφίσουν , Αγρότες και ότι άλλο, αρκεί να είναι κομματικά στελέχη ή να μας ψηφίσουν;
Αυτοί που ονομάζουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις φορέων τα 3 ή 5 άτομα ;
Κύριοι, εάν σε εμάς ,όπως ισχυρίζεστε, ψήφισαν και οι πέτρες ,σε εσάς μαζί με τις πέτρες έχει ψηφίσει και η άμμος όλων των παραλιών της Ελλάδος .
Η γνωστή τακτική του τραμπουκισμού ,που εφαρμόσατε στο Συνδικαλιστικό Κίνημα τα τελευταία χρόνια ,έχουν οδηγήσει την ΓΣΕΕ σε διορισμένη Διοίκηση και σε διάσπαση Ομοσπονδιών και Σωματείων , με αποτέλεσμα να διευκολύνεται ,τις Κυβερνήσεις να περάσουν πανεύκολα, όλους τους αντεργατικούς Νόμους.
Οι αγώνες, γίνονται με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων .
Οι αγώνες ,πετυχαίνουν με καθολική συμμετοχή .
Ο Πρόεδρος
Λάζαρος Χαραλαμπίδης