Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΡΑ

Η  ΔΑΚΕ Δ.Ε. Γρεβενών ως  ανεξάρτητη  παράταξη και σεβόμενη τις  αρχές  της, δεν  πρόκειται  να συναινέσει  στον  εργασιακό  κανιβαλισμό,  στις  «διαθεσιμότητες»,  στις υποχρεωτικές  εκτοπίσεις  και  στις  αναγκαστικές  απολύσεις  που  θα  θυσιάσουν  το  αγαθό  της  παιδείας  για  τον  εξευμενισμό  των  δανειστών  της  χώρας. Η ΔΑΚΕ  Δ.Ε. Γρεβενών…

δηλώνει  ότι  θα  στηρίξει  με  όλες  της  τις  δυνάμεις  τους  εργαζόμενους  καθηγητές,  που  σήμερα  δοκιμάζονται.

            Είμαστε  κάθετα  αντίθετοι  με  τις  πολιτικές  του  εκφοβισμού  και  της  αποσύνθεσης  του  δημόσιου  σχολείου.

            Γι’ αυτούς τους λόγους θεωρούμε πως είναι αναγκαίο η ΕΛΜΕ Γρεβενών να προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

            1) Να απαιτήσει από το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών :

α) Να μεταφέρει προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας και προς το Υπουργείο το αίτημά μας να ΜΗΝ τεθεί κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα.

 β) Να μη δεχθεί να υπογράψει τη διαθεσιμότητα κανενός συναδέλφου.

γ) Να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μαθητών που φοιτούν στους υπό κατάργηση τομείς της Επαγγελματικής-Τεχνικής Εκπαίδευσης και τους αναμενόμενους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος.

            2) Να συγκροτήσει  ανοιχτή επιτροπή αγώνα που θα  πλαισιώσει το ΔΣ και θα συμβάλει στην οργάνωση του αγώνα.

            3)  Να ξεκινήσει άμεσα  καμπάνια ενημέρωσης (φυλλάδιο, σποτ) της κοινωνίας για τις επιπτώσεις των απολύσεων και των καταργήσεων των ειδικοτήτων της ΤΕΕ αλλά για το νέο σχολείο που διαμορφώνουν.

            4) Να διερευνηθεί η δυνατότητα νομικής στήριξης  των συναδέλφων του Σωματείου που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

            5) Να επιδοθεί επιστολή-ψήφισμα  στον βουλευτή Γρεβενών μέσω της οποίας θα ζητείται             η καταψήφιση  του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

            6) Να επιδοθεί ψήφισμα  στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και στον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, τους Δημάρχους Γρεβενών και Δεσκάτης  από τους οποίους να ζητηθεί θετική ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας καθώς και η άσκηση πολιτικής πίεσης προς το βουλευτή του Νομού και τους Βουλευτές της Περιφέρειας, ώστε να καταψηφίσουν το        νομοσχέδιο.

            7) Να κατατεθεί στο Επιμελητήριο και το Δημοτικά Συμβούλια Γρεβενών και Δεσκάτης ψήφισμα που θα καταδικάζει την κατάργηση των τομέων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, και να ζητηθεί η έμπρακτη συμπαράστασή τους καθώς και η άσκηση     πολιτικής πίεσης προς το βουλευτή του Νομού και τους Βουλευτές της        Περιφέρειας, ώστε να καταψηφίσουν το          νομοσχέδιο.

 

Καλούμε όλους τους καθηγητές της περιφερειακής ενότητας Γρεβενών  σε συγκέντρωση στο ΕΠΑΛ τη Δευτέρα 15/7/2013 και ώρα 10:00 π.μ., στην  πορεία που θα ακολουθήσει και σε όσες δράσεις αποφασίσει το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.

 

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

 

Συνάδελφε, μην περιμένεις να έρθει η σειρά σου. Χρειάζεται κοινή δράση όλων μας, ΤΩΡΑ.

Η ΑΠΟΧΗ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΟΧΗ,ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΧΗ.

 

Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

 

Δείτε ακόμα